Se pregăteşte OFICIAL anularea recordului lui Messi! Primul pas în acest sens a fost făcut deja azi: " Vrem să corectăm eroarea"

12 dec 2012 20882 afişări Campionate Externe
Se pregăteşte OFICIAL anularea recordului lui Messi! Primul pas în acest sens a fost făcut deja azi: " Vrem să corectăm eroarea"

Messi a reuşit să doboare recordul lui Gerd Muller din 1972, care marcase 85 de goluri într-un an calendaristic. Argentinianul a ajuns la 86 de goluri şi mai are de jucat cu Barcelona încă trei meciuri în 2012.

Spaniolii de la AS au descoperit că Godfrey "UCAR" Chitalu, cel mai bun jucător din istoria Zambiei, a marcat 107 goluri într-un an calendaristic, însă cei de la FIFA nu au recunoscut oficial performanţa acestuia.  

Surprinzător este faptul că nici federaţia din Zambia nu  recunoaşte oficial cele 107 goluri marcate de acesta.

Numai că, Elisha Banda, preşedintele Ligii Suporterilor din Zambia, a cerut federaţiei ca această ţară şi celor de la FIFA să recunoască oficial golurile marcate de Chitalu.

"Vrem ca jucătorului să i se recunoască valoarea şi să aibă parte de meritele care i se cuvin, aşa că am pregătit o cerere pentru federaţia din Zambia în care le cerem să le scrie celor de la FIFA să corecteze greşeala făcută. Doar pentru că Chitalu provine dintr-o zonă necunoscută din Africa nu înseamnă că realizările acestuia trebuie ignorate în favoarea altor jucători" a spus Elisha Banda, conform celor de la AS

Atacantul născut în 1947 a evoluat pentru Kabwe Warriors în 1972, sezon în care echipa sa a marcat 307 goluri în toate competiţiile, record absolut chiar şi azi. FIFA nu a luat însă în calcul cele 107 goluri ale lui Chitalu.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.