Se pierde farmecul fotbalului? Arbitrajul video a îmblânzit un meci nebun: patru goluri, un penalty ratat şi multe parlamentări

27 ian 2018 8193 afişări Campionate Externe
Se pierde farmecul fotbalului? Arbitrajul video a îmblânzit un meci nebun: patru goluri, un penalty ratat şi multe parlamentări

Meciul dintre Liverpool şi West Brom din Cupa Angliei a început cum nu se putea mai spectaculos, dar în acelaşi timp ne-a oferit o mostră din fotbalul viitorului. În primele zece minute s-a înscris de trei ori, după care a ieşit la rampă proba video. În loc ca West Brom să conducă cu 3-1 pe Anfield, arbitrul a anulat ultima reuşită a oaspeţilor, graţie video arbitrajului, iar după câteva secvenţe a acordat un penalty, tot cu ajutorul tehnologiei VAR.

Firmino a deschis scorul după numai cinci minute, cu un lob de zile mari, după o gafă în apărarea oaspeţilor. Rodriguez a egalat la faza următoare, cu un şut superb la vinclul porţii apărate de Mignolet. După alte patru minute, acelaşi Rodriguez a marcat pentru 2-1, spre uimirea suporterilor prezenţi pe Anfield. Dawson avea să marcheze pentru 3-1 în minutul 25, iar de acolo fotbalul a fost întrerupt şi au început parlamentările. Reuşita a fost anulată, pe motiv de ofsaid, pentru că un coleg de-al lui Dawson se afla în faţa lui Mignolet şi s-a considerat că i-a obstrucţionat vederea portarului. Centralul Pawson a dictat lovitură liberă pentru Liverpool, iar scorul a rămas 2-1 pentru West Brom.

La următoarea acţiune a celor de la Liverpool, Salah a căzut în careu, fiind tras de Livermore. Pawson a lăsat jocul să meargă, dar s-a trezit cu Salah în faţa lui, care îi făcea semn să vadă reluarea pe ecranul amplasat la marginea terenului. Aribtrul a oprit din nou partida şi s-a dus să vadă reluarea fazei, după ce i s-a comunicat prin cască faptul că Salah a fost faultat în interiorul careului. Pawson a revăzut faza după care a revenit şi a dictat lovitură de pedeapsă pentru Liverpool. Firmino a ratat de la punctul cu var, şutând puternic în bara transversală. În cele din urmă s-a făcut 3-1, după ce Dawson a trimis puternic în faţa porţii, iar Matip a împins balonul în poartă. Chiar şi aşa, arbitrul a aşteptat din nou câteva secunde bune pentru a primi confirmarea în cască.

În urmă cu câţiva ani, West Brom ar fi condus cu 3-1 şi Pawson ar fi trecut cu vederea protestele lui Salah. În ziua de azi, din 3-1, scorul se putea transforma în 2-2. Soarta a făcut ca West Brom să se desprindă în cele din urmă, dar sportul de care ne-am îndrăgostit cu toţii suferă o transformare severă. Se pierde farmecul fotbalului?

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.