Sandro Rosell, fostul preşedinte al Barcelonei, a fost eliberat din închisoare! Procurorii n-au putut dovedi acuzaţiile aduse împotriva sa

24 apr 2019 2881 afişări Campionate Externe
Sandro Rosell, fostul preşedinte al Barcelonei, a fost eliberat din închisoare! Procurorii n-au putut dovedi acuzaţiile aduse împotriva sa

Sandro Rosell (55 de ani), fostul preşedinte al Barcelonei, a ieşit din închisoare! Fostul oficial catalan a stat după gratii 643 de zile, adică aproape 21 de luni. Rosell şi-a obţinut eliberarea condiţionată. În acelaşi proces, Înalta Curte din Madrid i-a achitat şi pe alţi 5 acuzaţi, printre care şi soţia sa, Marta Pineda.

Ultimul termen de judecată a fost în februarie 2019, iar decizia definitivă a fost luată în martie. Judecătorii au decis că, după evaluarea probelor din proces, nu s-au putut demonstra acuzaţiile. Printre acuzaţiile care i s-au adus lui Rosell se numără spălare de bani şi crimă organizată. Unul dintre avocaţii săi a făcut o dezvăluire incredibilă.

S-a cerut de nu mai puţin de 30 de ori eliberarea condiţionată a fostului preşedinte al Barcelonei. Acum, avocatul spune că Rosell ia în calcul să-şi îndrepte imaginea şi să dea în judecată statul. "Este responsabilitatea administraţiei financiare, nu a noastră. Noi sărbătorim, aşteptăm un moment de calm pentru a lua o decizie. Acum trebuie să sărbătorim cu stil, după tot ceea ce s-a întâmplat şi după tot prin ce am trecut", a precizat avocatul lui Rosell.

"Cu toţii suntem foarte fericiţi, ştiam că este nevinovat. Părinţii noştri sunt cei care au suferit cel mai mult", a spus sora lui Rosell, Mariona.

Sandro Rosell a fost condamnat în mai 2017, după ce s-au depistat nereguli la vânzarea de drepturi TV pentru meciurile echipei naţionale a Braziliei şi alte nereguli la un contract de sponsorizare cu Nike. Problemele lui Rosell au început în 2014, când acesta a demisionat din funcţia de preşedinte al Barcelonei, după ce Înalta Curte Spaniolă a început să investigheze unele nereguli în modalitatea de transfer al lui Neymar la Barcelona.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.