Revoluţia lui Cantona! Cum încearcă francezul să schimbe lumea

25 nov 2010 16 afişări Campionate Externe
Revoluţia lui Cantona! Cum încearcă francezul să schimbe lumea Revoluţia lui Cantona

Cantona nu şi-a pierdut stilul, deşi acum este actor sauselecţioner de fotbal pe plajă. Recent a criticat sistemul bancarpentru vina de a fi declanşat criza mondială şi a propus chiar şi osoluţie pentru penalizarea "vinovatului": le-a cerut oamenilorsă-şi retragă banii din bănci!

"Un sistem este condus de bănci şi noi trebuie să facem în aşafel încât sistemul să nu mai înceapă cu băncile. Să zicem însă cătrei milioane de oameni merg spre bănci pentru a-şi extrage banii.Acestea vor intra în colaps. O adevărată revoluţie. Nu este deloccomplicat. Fără arme, fără sânge. După aceasta, băncile ne vorasculta altfel", a spus Cantona.

Iar apelul său pare că i-a convins pe unii francezi.Înregistrarea interviului lui Cantona, difuzată pe YouTube, astrâns deja 40.000 de vizualizări, iar presa franceză anunţă căaproape 14.000 de oameni sunt pregătiţi să-şi lichideze depoziteledin bănci. O organizaţie franceză, StopBanque, s-a sesizat şi asugerat ca oamenii să-şi coordoneze acţiunea şi să-şi retragă baniila aceeaşi dată: 7 decembrie.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.