Reacţia dură a familiei lui Lionel Messi, după ce numele starului Barcelonei a apărut în documentele din scandalul Panama Papers

4 apr 2016 7972 afişări Campionate Externe
Reacţia dură a familiei lui Lionel Messi, după ce numele starului Barcelonei a apărut în documentele din scandalul Panama Papers

Familia lui Lionel Messi reacţionează vehement, după ce o anchetă făcută de marile publicaţii din lume a scos la iveală faptul că numele starului tatălui starului argentinian apare în dreptul unui off-shore înregistrat în Panama. Familia lui Messi susţine că va da în judecată instituţiile media care au publicat această informaţie.

Leo Messi susţine că n-a comis nicio ilegalitate prin offshore-ul înregistrat de casa de avocatură Mossack Fonseca, cea care se află în centrul scandalului izbucnit ieri. Familia Messi recunoaşte existenţa offshore-ului Mega Star, dar susţine că este inactiv şi nu a fost desfăşurată niciodată vreo tranzacţie prin intermediul acestei firme. Familia jucătorului Barcelonei susţine că va da în judecată toate publicaţiile care au scris despre acest subiect.

”Familia Messi doreşte să lămurească faptul că Lionel Messi nu a efectuat niciuna dintre acţiunile de care este acuzat: fraudă fiscală şi chiar spălare de bani. Aceste acuzaţii sunt false şi calomnioase. Compania panameză menţionată în rapoarte este complet inactivă, nu au fost niciodată deschise fonduri şi a fost înfiinţată de fosta companie de consiliere financiară a lui Messi [...] Având în vedere lucrurile de mai sus, familia Messi le-a cerut avocaţilor lor să analizeze posibilitatea de a depune acţiuni în justiţie contra instituţiilor mass-media care au publicat această ştire”, se arată în comunicatul emis de familia Messi.

Câteva dintre cele mai mari publicaţii din lume au dezvăluit ieri că au ajuns în posesia a câteva milioane de documente despre unele dintre cele mai mari personalităţi ale lumii, care şi-au ascuns banii în paradisuri fiscale prin intermediul unor firme paravan înfiinţate de casa de avocatură Mossack Fonseca. Denumit Panama Papers, în acest scandal apar nume precum cele ale lui Vladimir Putin, Michel Platini, al regelui Arabiei Saudite sau al tatălui lui David Cameron. De asemenea, în documente se fac trimiteri explicite sau prin intermediul unor apropiaţi spre traficanţi de droguri, de diamante sau dictatori. Toţi sunt bănuiţi că şi-au ascuns banii în aceste offshore-uri.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.