Problemele Rusiei sunt probleme şi pentru Premier League. Patronii lui Arsenal şi Chelsea au înregistrat pierderi de peste un miliard de euro în ultimele zile, din cauza devalorizării rublei ruseşti

19 dec 2014 1903 afişări Campionate Externe
Problemele Rusiei sunt probleme şi pentru Premier League. Patronii lui Arsenal şi Chelsea au înregistrat pierderi de peste un miliard de euro în ultimele zile, din cauza devalorizării rublei ruseşti

Doi dintre cei mai înstăriţi patroni de cluburi din Premier League au înregistrat pierderi financiare semnificative în această săptămână - un rezultat al deprecierii pe care a suferit-o rubla rusească.

  • Conform Digi 24, moneda naţională a statului condus de Vladimir Putin a înregistrat o depreciere de peste 20% doar marţi.
  • Din luna ianuarie, rubla rusească a suferit o devalorizare de circa 60 de procente.

Economia Rusiei trece printr-o perioadă de criză. Moneda naţională a ajuns la o valoare pe care nu o mai înregistrase de peste un deceniu. Sunt multe aspecte care determină această depreciere, însă un motiv principal poate fi considerat faptul că Arabia Saudită comercializează petrolul la un preţ care a îngropat industria petrolieră din Rusia.

Această devalorizare afectează din punct de vedere financiar fiecare membru al poporului rus, însă magnaţii au de suferit cel mai mult atunci când vine vorba de pierderile înregistrate. Conform unui studiu Vanity Fair, realizat utilizând "Index-ul Miliardarilor" de la agenţia de ştiri Bloomberg, 15 miliardari ruşi au înregistrat împreună un deficit al averii de aproximativ 7 miliarde de euro. Printre cei 15 "ghinionişti" se numără şi finanţatorii a două cluburi de fotbal din Premier league: Alisher Usmanov (Arsenal) şi Roman Abramovich (Chelsea), care au înregistrat, combinat, o pierdere de peste un miliard de euro în ultimele zile. 

  • Alisher Usmanov - pierdere de 658 de milioane de euro.
  • Roman Abramovich - pierdere de 365 de milioane de euro.

Însă, cu toate că i-am denumit "ghinionişti", cele două personalităţi ale fotbalului britanic nu vor simţi prea mult aceste pierderi. Usmanov, care deţine peste 30 de procente din clubul de pe Emirates are în continuare o avere totală de 10,9 miliarde de euro, în timp ce Abramovici, care o finanţează pe Chelsea din 2003, va continua să aibă 10,4 miliarde de euro în conturi.

Alături de cei doi, şi magnatul rus din fruntea clubului AS Monaco, Dmitry Rybolovlev, a fost inclus pe lista realizată de Vanity Fair, acesta înregistrând o pierdere de circa 122 de milioane de euro (avere totală în urma pierderii: 7,97 miliarde de euro)

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.