Pique, despre situaţia din Catalonia: "Oamenii sunt divizaţi, e greu să ajungi la o soluţie care să-i mulţumească pe toţi". Cum crede fundaşul Barcelonei că s-ar putea rezolva criza

16 dec 2017 2024 afişări Campionate Externe
Pique, despre situaţia din Catalonia: "Oamenii sunt divizaţi, e greu să ajungi la o soluţie care să-i mulţumească pe toţi". Cum crede fundaşul Barcelonei că s-ar putea rezolva criza

Gerard Pique a vorbit din nou despre problema independenţei regiunii Catalonia, spunând că e greu să mulţumeşti pe toată lumea, deoarece unii vor separarea de Spania, iar alţii militează pentru unitate. Fundaşul iberic a mai declarat în interviul acordat pentru The Telegraph că situaţia din peninsulă nu este atât de dramatică precum se spune în străinătate.

"Politica este la fel de complicată precum fotbalul, viziunile sunt diferite. Tu gândeşti într-un anumit fel, iar cel de lângă tine gândeşte complet invers. Străinii au impresia că în Spania lucrurile sunt mai grave decât par. Nu cred că suntem într-o situaţie alarmantă. Traversăm o criză politică, dar cred că poate fi soluţionată prin dialog. Asta este treaba politicienilor. La finalul zilei nu avem parte de violenţe pe străzi. Situaţia este calmă.

Singura problemă în Catalonia este că mulţi oameni votează pentru independenţă, în timp ce restul nu sunt de acord cu acest lucru. Cred că procentul este de 50-50, de aceea este atât de dificil. Când ai atât de mulţi oameni care gândesc diferit, e complicat să ajungi la o soluţie care să-i mulţumească pe toţi. Mereu mi-am exprimat opinia. De multe ori sunt criticat pentru declaraţiile mele, dar nu-mi pasă. Acesta sunt şi nu mă voi schimba niciodată", a spus Pique, conform The Telegraph.

În toamnă, Catalonia şi-a proclamat indepedenţa, în urma unui referendum ilegal, dar Guvernul de la Madrid n-a recunoscut acest lucru. Mai mult decât atât, liderii politici din Capitală au decis aplicarea articolului 155 din Constituţie, prin care se suspendă autonomia regiunii. În perioada respectivă au existat numeroase proteste în Catalonia, iar în ziua referendumului (1 octombrie) numeroşi cetăţeni au fost agresaţi de forţele de ordine, pentru a se încerca oprirea votului.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.