Noile tricouri ale Valenciei au pe piept un liliac format din numele tuturor jucătorilor!

2 iul 2009 363 afişări Campionate Externe
Noile tricouri ale Valenciei au pe piept un liliac format din numele tuturor jucătorilor! Noile tricouri ale Valenciei au pe piept un liliac format din numele jucătorilor

Noile tricouri ale Valenciei au pe piept un liliac format din numele jucătorilor clubului. Printre ei se află Adrian şi Sabin Ilie, Belodedici, Denis Şerban şi Gabi Popescu

Valencia şi-a prezentat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, alături de noile achiziţii Manuel Llorente şi Xavier Cupin, noul echipament de joc în parteneriat cu firma de echipament sportiv Kappa.

Cu ocazia a 90 de ani de existenţă a clubului, „liliecii” vor purta în sezonul următor în meciurile europene o variantă inedită a tricoului de joc. Acesta are imprimat pe partea din faţă un liliac (simbolul clubului) alcătuit din numele fotbaliştilor care au apărat culorile clubului în cei 90 de ani de istorie.

Printre fotbalişti ca Mario Kempes, Predrag Mijatovic sau Romario, se regăsesc inscripţionate şi numele celor cinci fotbalişti români care au evoluat pentru alb-negri: Adrian şi Sabin Ilie, Miodrag Belodedici, Denis Şerban şi Gabi Popescu.

 

Datorii de 800 de milioane de euro

Altfel, această iniţiativă vine ca urmare a problemelor financiare grave prin care trece clubul, conducerea raportând datorii de aproape 800 de milioane de euro. Rămaşi fără sponsorul principal Toyota şi în imposibilitatea de a-şi vinde stadionul din cauza crizei imobiliare din Spania, conducătorii echipei au încercat diferite metode de marketing pentru a realiza fie şi cele mai mici venituri din vânzarea imaginii jucătorilor, fie ei actuali sau foşti.


4 trofee are Adrian Ilie cu Valencia, cel mai titrat jucător român al liliecilor: un campionat, o cupă şi o supercupă a Spaniei şi o Cupă UEFA Intertoto

 

ROMÂNII VALENCIEI

Jucător    Perioada    Meciuri / Goluri (în Primera)

Adrian ILIE    1998-2002    88 / 29   

Sabin ILIE    1998-2002    0 / 0

Miodrag BELODEDICI    1992-1994    48 / 0

Denis ŞERBAN    1998-2001    12 / 1

Gabi POPESCU    1998-1999    25 / 1

 

 

articol scris de Bogdan STAN


 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.