Nebunia continuă în Spania, Atletico și Barcelona n-au câștigat, Realul e out din cursa pentru titlu. Campionatul se joacă în ultima etapă pe Camp Nou

Nebunia continuă în Spania, Atletico și Barcelona n-au câștigat, Realul e out din cursa pentru titlu. Campionatul se joacă în ultima etapă pe Camp Nou
  • Publicat:
  • Actualizat:

Titlul în Spania se joacă în acest sezon într-o finală pe „Camp Nou”, între Barcelona și Atletico (sâmbătă, 17 mai, ora 19:00). Barca poate câștiga campionatul doar dacă se impune în fața madrilenilor

  • FINAL / Atletico Madrid – Malaga 1-1 (Alderweireld 74 / S. Garcia 65)
    FINAL / Elche – Barcelona 0-0
    FINAL / Celta Vigo – Real Madrid 2-0 (Charles 43 și 64)

    FINAL / Getafe – Sevilla 1-0 (Escudero 70)
    FINAL / Espanyol – Osasuna 1-1 (Colotto 22 / Acuna 44)
    FINAL / Granada – Almeria 0-2 (Verza 19 – pen., Vidal 83 – pen.)
    FINAL / Betis – Valladolid 4-3 (Pena 6 – aut., Molina 54, Castro 77,  / Guerra 1 și 58 – pen., Pena 52)

    FINAL / Bilbao – Sociedad 1-1 (Muniain 49 / Agirretxe 75)
    FINAL / Villarreal – Rayo Vallecano 4-0 (Uche 22, Bruno 42, Pereira 55, J. Costa 64)
    FINAL / Levante – Valencia 2-0 (Angel 70, Ivanschitz 81)

    CLASAMENT DUPĂ‚ ETAPA 37
    1. Atletico Madrid 89p
    2. Barcelona 86p
    3. Real Madrid 84p

    15. Almeria 39p
    16. Getafe 39p
    17. Granada 38p
    18. Valladolid 36p
    19. Osasuna 36p
    20. Betis 25p


21:48 În lupta pentru titlu, calculele sunt clare. Cum Atletico e la 3 puncte în fața Barcelonei, catalanii trebuie să câștige meciul direct  care va avea loc sâmbăta viitoare, de la ora 19:00. Principalul criteriu de departajare în caz de egalitate de puncte este rezultatul meciurilor directe, ceea ce înseamnă că singura șansă ca Barcelona să ia titlul e să o învingă pe Atletico, după ce în tur scorul a fost egal, 0-0. Însă Barca nu a reușit nicio victorie în fața echipei lui Simeone în cinci dueluri directe în acest sezon.


21:50 FINAL ȘI PE VICENTE CALDERON! Atletico nu reușește să câștige și nu profită de pasul greșit al Barcelonei. Iar asta înseamnă că finala campionatului se joacă duminica viitoare, pe „Camp Nou”.


21:48 FINAL LA ELCHE – BARCELONA 0-0! Barcelona remizează la Elche! E adevărat, catalanii au dominat clar! Însă n-au marcat, iar rezultatul e meritat!


21:47 Real Madrid nu a câștigat niciunul dintre ultimele trei meciuri în campionat! Pentru prima oară din mai 2009! Iar aceste contraperformanțe înseamnă că Madridul e out din lupta pentru titlu, matematic!


21:46 GOOOL BETIS! Andaluzii fac 4-3 cu Valladolid, iar acest rezultat înseamnă că Getafe, echipa lui Cosmin Contra, este aproape salvată.


21:43 ROȘU MALAGA! Angeleri vede cartonașul roșu în minutul 88, iar Atletico va juca ultimele minute cu om în plus. Reușesc madrilenii să marcheze golul care le-ar asigura titlul?


21:41 Nici Barcelona, nici Atletico Madrid nu reușesc să înscrie. Astfel că se pare că echipa campioană se va decide în ultima etapă, în meciul direct de pe „Camp Nou” de duminica viitoare.


21:31 Dacă mai marchează o dată în meciul cu Malaga, Atletico devine campioană! Ar fi primul titlu după 18 ani pentru echipa madrilenă.


21:29 GOOOOL ATLETICO! După un corner, madrilenii egalează prin fundașul central Alderweireld! 89-86 la puncte, iar Barcelona are nevoie din nou de victorie în ultima etapă pentru a câștiga titlul.


21:28 Dacă ar marca, Barcelona ar egala-o la puncte pe Atletico, urmând să aibă nevoie doar de o remiză albă în ultima etapă contra madrilenilor pentru a câștiga titlul în Spania! Însă catalanii nu reușescă să spargă defensiva oaspete.


21:25 GOOOOOL GETAFE!!!! Escudero marchează pentru echipa lui Cosmin Contra, cu un șut de la 20 de metri, iar madrilenii urcă din zona retrogradării!


21:20 IN-CRE-DI-BIL!!! Atletico e condusă pe teren propriu de Malaga, după ce Samuel Garcia marchează pentru andaluzi! În acest moment, Atletico mai are două puncte avans, iar lucrurile nu se schimbă. Madrilenii au nevoie tot de un egal în ultima etapă de campionat cu Barcelona pentru a câștiga titlul.


21:18 GOOOOL CELTA VIGO! E clar, Realul e scoasă din lupta pentru titlu, după „dubla” lui Charles.


21:16 Mare ocazie pentru Malaga, însă Courtois intervine excelent în fața lui Santa Cruz. Madrilenii riscă tot mai mult în atac și par descoperiți în defensivă.


21:14 Valladolid conduce la Betis, iar acest lucru înseamnă că Getafe este pe locul 18 și condamnată să câștige meciul cu Vallecano din ultima etapă.


21:08 Încă o șansă mare ratată de Koke! Atletico trece a doua oară pe lângă marcarea primului gol. Rămâne, deocamdată, 0-0!


21:00 A început repriza secundă a partidelor. Messi ratează o mare ocazie în minutul 47, trăgând în portarul advers din doar 10 metri!


20:52 74%-26% rezultatul posesiei în prima parte pentru Barcelona, în timp ce raportul șuturilor la poartă e de 9-3 în favoarea catalanilor.


20:45 Pauză în etapa din Spania. În acest moment, Atletico și Barcelona remizează cu Malaga, respectiv Elche. Diferența de trei puncte se menține. În lupta pentru evitarea retrogradării, Getafe se află pe poziția a 18-a, după ce intră la pauză cu scor alb, 0-0, în meciul cu Sevilla.


20:42 GOL CELTA VIGO! Realul e în corzi și, în acest moment, nu mai are nicio șansă la titlu! Echipa lui Luis Enrique deschide scorul prin Charles, în minutul 43.


20:37 Portarul lui Elche, Manu Herrera, scoate excelent o lovitură liberă a lui Messi. Pe „Calderon”, Arda Turan vede galben pentru simulare de penalti.


20:31 După 30 de minute, în meciurile cu greutate în lupta pentru titlu nu s-a marcat niciun gol! 

 


20:27 Xavi nu joacă azi, iar Barca fără „creierul” de la mijloc nu are un procentaj excelent în deplasare, câștigând doar 16 din cele 24 de meciuri jucate în ultimele 7 sezoane.


20:24 Accidentat la bicepsul femural al piciorului drept și menajat pentru acest meci, Diego Costa e în tribunele lui „Vicente Calderon” și are emoții pentru coechipierii săi


20:21 Almeria conduce cu 1-0 la Granada, iar în acest moment Getafe cade pe locul 18, retrogradabil!


20:13 Și prima ocazie vine în minutul 14! Iniesta, care împlinește azi 30 de ani, trage puternic în bară de la 16 metri! Ce șansă pentru catalani. În același timp, Atletico lovește și ea bara prin Villa!


20:12 Surprinzător, Barcelona este dominată de Elche în primele zece minute ale meciului. Cu siguranță, catalanii trebuie să își revină și să câștige partida.


20:01 Interesant este că Barcelona a pierdut titlul în urmă cu 40 de ani pe terenul lui Elche. Câștigătoare atunci? Chiar Atletico Madrid!


20:00 Au început meciurile din etapa a 37-a a Primerei Division!


19:47 Destule rezerve pentru Sevilla în meciul cu Getafe. Să fie oare șansa lui Contra de a se salva de la retrogradare?


19:46 ECHIPELE DE START GETAFE – SEVILLA

Getafe: Cesar – Valera, Lopez, Alexis, Escudero – Rodriguez, Lacen – Pedro Leon, Sarabia, Lafita – Marica

Sevilla: Varas – Figueiras, Fazio, Navarro, Moi – Cotan, Iborra, Trochowski – Samperio, Fernandez, Marin


19:43 Fără Ronaldo, Bale, Carvajal, Pepe sau Di Maria pentru Real în meciul cu Celta!


19:11 Nicio surpriză nici în echipa Barcelonei. Absențele lui Pique, Neymar sau Valdes erau deja cunoscute, astfel că Messi va fi susținut în meciul de la Elche de Alexis și Pedro în avanposturi

FC Barcelona: Pinto, Dani Alves, Mascherano, Bartra, Adriano, Sergio, Cesc, Iniesta, Alexis, Messi, Pedro 


19:09 Atletico nu va putea conta azi pe Diego Costa, golgheterul echipei, care este accidentat. 

Atletico: Courtois – Juanfran, Alderweireld, Miranda, Filipe Luis – Tiago, Koke, Gabi, Arda Turan – Raul Garcia, David Villa


Două etape, trei echipe, patru puncte. Cam așa se rezumă situația în acest moment în Primera Division, înaintea penultimei manșe, care poate decide campioana în cel mai nebun sezon din istorie din campionatul spaniol. Calculele sunt simple: pentru ca Barcelona să poată juca cu titlul pe masă contra lui Atletico în ultima etapă, catalanii sunt obligați să câștige pe terenul lui Elche, în timp ce echipa lui Simeone trebuie să se împiedice pe teren propriu, contra lui Malaga. Paradoxal, și un egal este suficient pentru madrileni în meciul de duminică, urmând ca echipa lui Simeone să fie „condamnată” să obțină măcar o remiză cu goluri în disputa cu Barca pentru a câștiga titlul.

Însă Simeone nu știe dacă poate conta pe Diego Costa, accidentat la bicepsul femural al piciorului drept. Potrivit presei spaniole, Costa a fost inclus în lotul pentru meciul cu Malaga, însă folosirea sa este sub semnul întrebării, mai ales că Simeone se gândește și la finala Ligii Campionilor de peste două săptămâni. În schimb, moralul în tabăra Barcelonei este din nou ridicat. După egalul cu Getafe (2-2) de săptămâna trecută, probabil nici Tata Martino nu se mai gândea că echipa catalană mai poate lua titlul. Însă argentinianul vrea să profite de pasul greșit făcut de Atletico cu Levante (0-2). „E o șansă unică pentru noi”, spune Martino, care nu va putea conta pe Neymar, Pique, Jordi Alba sau Victor Valdes, accidentați.

Real a cedat lupta

În schimb, Ancelotti pare că a recunoscut că Realul nu mai are decât șanse matematice la titlu. Potrivit ziarului „As”, Cristiano Ronaldo, Pepe, Varane, Carvajal și Di Maria nu fac parte din lotul deplasat de madrileni pentru deplasarea cu Celta Vigo. Cei cinci vor fi menajați pentru finala Ligii Campionilor cu Atletico Madrid, care va avea loc peste două săptămâni, la Lisabona. Tehnicianul italian pare însă decis să îi folosească pe Alvaro Arbeloa și Sami Khedira, care vor reveni după trei, respectiv șase luni pe teren, din cauza unor accidentări la genunchi.


Contra speră ca Getafe să nu retrogradeze, deși se află pe locul 18, cu două etape rămase de disputat

Sevilla vine cu rezervele la Getafe

O luptă interesantă se dă și în subsolul clasamentului, acolo unde sunt implicate Granada (38), Valladolid (36), Almeria (36), Getafe (36) și Osasuna (35) se luptă să evite două locuri retrogradante. Echipa lui Contra joacă duminică seară (ora 20:00) pe teren propriu cu Sevilla, echipă care va juca, mai mult ca sigur, cu rezervele, tehnicianul Unai Emery dorind să-și menajeze titularii pentru finala Europa League de miercurea viitoare, contra lui Benfica. Însă tehnicianul român nu crede că andaluzii se vor da la o parte în meciul din penultima etapă: „Mesajul transmis e că Sevilla va veni în vacanță. Eu nu cred așa ceva, vor veni să câștige, iar noi suntem pregătiți”.

Adrian Costeiu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Copiii lui Kate Middleton, pregătiți pentru moartea mamei lor 😢 George, Charlotte și Louis au fost duși la psiholog
Copiii lui Kate Middleton, pregătiți pentru moartea mamei lor 😢 George, Charlotte și Louis au fost duși la psiholog
Acuzații foarte grave la adresa lui Ovidiu Hațegan, a doua zi după Dinamo – Poli Iași
Acuzații foarte grave la adresa lui Ovidiu Hațegan, a doua zi după Dinamo – Poli Iași
Tatăl lui Sebi, unul dintre tinerii uciși de Vlad Pascu, a ajuns la spital în timpul protestului din Piața Victoriei
Tatăl lui Sebi, unul dintre tinerii uciși de Vlad Pascu, a ajuns la spital în timpul protestului din Piața Victoriei
Xabi Alonso le-a refuzat pe Liverpool și Bayern pentru că așteaptă să semneze cu altă echipă
Xabi Alonso le-a refuzat pe Liverpool și Bayern pentru că așteaptă să semneze cu altă echipă
S-a iubit cu Giani Kiriță, iar acum la 56 de ani arată fantastic! Sacrificiile pe care le face zilnic
S-a iubit cu Giani Kiriță, iar acum la 56 de ani arată fantastic! Sacrificiile pe care le face zilnic
Livia, fosta soţie a lui Cătălin Bordea, rupe tăcerea după divorţ. A recunoscut tot: „Plătim pentru orice”
Livia, fosta soţie a lui Cătălin Bordea, rupe tăcerea după divorţ. A recunoscut tot: „Plătim pentru orice”
BANCUL ZILEI. După o petrecere, directorul își cheamă secretara: - Maricico ai vreun leac?
BANCUL ZILEI. După o petrecere, directorul își cheamă secretara: - Maricico ai vreun leac?
Cea mai profitabilă investiţie: cine cumpără acţiuni de 5.000 de lei câştigă cel puţin 500 de lei pe an
Cea mai profitabilă investiţie: cine cumpără acţiuni de 5.000 de lei câştigă cel puţin 500 de lei pe an
Omul care a descoperit ADEVĂRUL despre evoluție, cu 100 de ani înaintea lui Darwin
Omul care a descoperit ADEVĂRUL despre evoluție, cu 100 de ani înaintea lui Darwin
Ea este văduva lui Costel Corduneanu! Cu 20 de ani mai tânără, Graţiela Corduneanu are trei copii cu fostul luptător
Ea este văduva lui Costel Corduneanu! Cu 20 de ani mai tânără, Graţiela Corduneanu are trei copii cu fostul luptător
S-a aflat! Care e cauza morții lui Costel Corduneanu, unul dintre cei mai periculoși interlopi din România
S-a aflat! Care e cauza morții lui Costel Corduneanu, unul dintre cei mai periculoși interlopi din România
Cutremur pentru Cioacă! Mama ELODIEI a recunoscut: A procedat bine
Cutremur pentru Cioacă! Mama ELODIEI a recunoscut: A procedat bine
Doliu în România! Vestea a picat ca un trăsnet! Adio, Adriana
Doliu în România! Vestea a picat ca un trăsnet! Adio, Adriana
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Hațegan, gafă șocantă pentru Federația Română de Fotbal: reacție promptă după o decizie aberantă
Hațegan, gafă șocantă pentru Federația Română de Fotbal: reacție promptă după o decizie aberantă
Henry Cavill şi Natalie Viscuso au anunţat că vor deveni părinţi
Henry Cavill şi Natalie Viscuso au anunţat că vor deveni părinţi
În ce situații e legal să încalci linia continuă pentru a efectua o depășire. Regula de care mulți nu țin cont
În ce situații e legal să încalci linia continuă pentru a efectua o depășire. Regula de care mulți nu țin…
Cine e și cum arată soția lui Costel Corduneanu. Grațiela a rămas văduvă la câteva luni de la cununia civilă
Cine e și cum arată soția lui Costel Corduneanu. Grațiela a rămas văduvă la câteva luni de la cununia civilă