Liverpool – Everton 1-1. Chiricheș, doar rezervă în Arsenal – Tottenham. Rezultatele etapei din Premier League

Liverpool - Everton 1-1. Chiricheș, doar rezervă în Arsenal - Tottenham. Rezultatele etapei din Premier League
  • Publicat:
  • Actualizat:

MECIURILE ETAPEI ÎN PREMIER LEAGUE

  • Liverpool – Everton 1-1 (Gerrard ’65 / Jagielka ’92+2)

17:00

  • Chelsea – Aston Villa 3-0 (Oscar ‘7, D. Costa ’59, Willian ’79)
  • Crystal Palace – Leicester 2-0 (F. Campbell ’52, Jedinak ’55)
  • Hull – Manchester City 2-4 (Mangala – autogol ’20, Hernandez ’32 – penalty / Aguero ‘ 7, Dzeko ’11, ’68, Lampard ’88)
  • Manchester United – West Ham 2-1 (Rooney ‘5, Van Persie ’22 / Sakho ’36)
  • Southampton – QPR 2-1 (Bertrand ’54,  Pelle ’68 / Austin ’66)
  • Sunderland – Swansea 0-0

19:30

  • Arsenal – Tottenham 1-1 (Oxlade-Chamberlain ’74 / Chadli ’56)


Duminică – 18:00

  • WBA – Burnely

Luni – 22:00

Stoke – Newcastle

Echipele de start

Liverpool: Mignolet – Manquillo, Lovren, Skrtel, Moreno – Gerrard, Henderson – Lallana, Sterling, Markovic – Balotelli

Everton: Howard – Hibbert, Jagielka, Stones, Baines – Barry, McCarthy – Mirallas, Besic, Naismith – Lukaku


  • Etapă superbă în Anglia, acolo unde vom asistat la două derby-uri care nasc pasiunii enorme: Liverpool – Everton și Arsenal – Tottenham.
  • Cei trei români care evoluează în Premier League sunt anunțați rezerve
  • Van Gaal vrea revanșa după umilința de la Leicester, 5-3 pentru nou-promovată, însă United suferă cumplit în defensivă

Liverpool – Everton, derby-ul prieteniei

Un nou episod al duelului de pe Merseyside are loc sâmbătă, pe Anfield Road. Cele două surprize plăcute ale stagiunii trecute în Premier League dau piept într-o partidă care ar putea reprezenta un impuls pentru ambele, după un start mai puțin reușit de sezon.

Liverpool vine după două înfrângeri consecutive, și încă își caută ritmul în noua formulă. Managerul Brendan Rodgers speră în revenirea vârfului Daniel Sturridge, absent în precedentele două etape, meciuri în care cormoranii s-au chinuit să găsească plasa porților adverse. Chiar dacă va fi declarat apt, probabil că englezul va fi trimis în luptă abia în a doua parte, urmând ca staff-ul tehnic să își pună speranțele în Balotelli. Printre absenții cerți din echipă se numără Joe Allen și Glen Johnson.

Everton a câștigat doar o singură dată în primele 5 etape ale Premier League, și e în căutarea primului succes pe terenul marii rivale în ultimii 15 ani. Albaștrii vor sosi pe Anfield fără vedeta Ross Barkley, în continuare accidentat. Pentru „caramele”, îngrijorarea principală ramâne jocul defensivei, pornind cu portarul Tim Howard care a avut un start ezitant de sezon.

În prim-plan la confruntarea de pe Anfield va fi noul atacant al lui Liverpool, Mario Balotelli. Vârful italian este în căutarea primei reușite în campionatul englez, în tricoul cormoranilor. De asemenea, trebuie urmărit comportamentul temperamentalului italian, la primul său derby al orașului Liverpool, meci ce a produs cele mai multe cartonașe roșii în istoria Premier League.  

  • Duelul de pe Merseyside este poreclit „derby-ul prieteniei” datorită numărului mare de familii din Liverpool care includ suporteri ai ambelor echipe
  • Liverpool – Everton are loc sâmbătă, ora 14:45, în direct pe DolceSport 2


15 ani au trecut de la ultimul succes al lui Everton pe Anfield

  • După ce în 13 partide directe jucătorii celor două formații au primit nu mai puțin de 10 cartonașe roșii, în ultimele 5 derby-uri niciun fotbalist nu a mai fost trimis la cabine mai devreme

Derby-ul nordului Londrei, la a 176-a ediție. Chiricheș este în lotul lui Tottenham

Arsenal și Tottenham dau piept sâmbătă, pe Emirates, într-unul din duelurile de tradiție ale capitalei Angliei. Tunarii vin după dezamăgirea eliminării din Cupa Ligii, 1-2 pe teren propriu în fața echipei lui Florin Gardoș, Southampton. Totuși, ei rămân neînvinși în startul sezonului din Premier League, cu toate că suferă din cauza accidentărilor din lot. Printre oamenii de bază care vor absenta se numără Debuchy, Walcott și Olivier Giroud. Pentru echipa lui Arsene Wenger, meciul reprezintă șansa de a ține pasul cu Chelsea, liderul campionatului, care a avut un start fulminant, cu 13 puncte din 15 posibile, 4 peste Arsenal.

Pentru Tottenham, partida de pe Emirates vine la capătul a 3 jocuri fără victorie, incluzând 2 înfrângeri pe teren propriu. Trupa lui Mauricio Pochettino caută să termine campionatul peste rivala nord-londoneză, pentru prima dată din sezonul 1994/95. Deși ocrotiți de accidentări, singurul absent notabil fiind Kyle Walker, Tottenham nu a avut rezultate deosebite până acum, și speră ca duelul cu Arsenal să reprezinte un start proaspăt în noua stagiune.

  • Vlad Chiricheș a dezamăgit în ultimele două partide, astfel că prezența sa este pusă sub semnul întrebării. Jan Verthonghen, una din alternativele fundașului român, este complet recuperat, și poate evolua împotriva lui Arsenal
  • Meciul are loc sâmbătă, de la ora 19:30, live pe Eurosport

Echipe probabile

Arsenal 4-2-3-1

Szczesny – Chambers, Mertesacker, Koscielny, Gibbs – Flamini, Ramsey – Sanchez, Özil, Cazorla – Welbeck

Tottenham 4-2-3-1

Lloris РDier, Kaboul, Vertonghen, Rose РCapoue, Demb̩l̩ РChadli, Eriksen, Lamela РAdebayor

  • Arsenal a înscris în fiecare din ultimele 10 partide disputate contra lui Tottenham

În ceea ce îi privește pe ceilalți doi jucători români care evoluează în Premier League, nici șansele lor de a prinde un loc de titular în această etapă nu sunt foarte mari. Mannone are evoluții excelente pentru Sunderland și mai mult ca sigur va fi preferat lui Pantilimon, în disputa contra lui Swansea. Gardoș a evoluat foarte bine pentru Southampton atâta timp cât a fost folosit, dar „sfinții” – surpriza de până acum a campionatului – vor miza din nou pe cuplul Fonte-Yoshida, anunță presa britanică. Mai mult, se pare că Alderweireld s-a recuperat 100%, astfel că și belgianul este o soluție pentru zona centrală a apărării lui Koeman.

Bătăi de cap pentru Van Gaal

Apărarea lui United este în piuneze înainte de disputa pe care „diavolii” o vor disputa, în acest weekend, contra lui West Ham. Van Gaal are la dispoziție un singur jucător care poate evolua în mod natural pe postul de fundaș central: Marcos Rojo.

Van Gaal a schimbat în această vară fața lui United, de la mijloc în sus formația de pe Old Trafford devenind una dintre cele mai puternice din lume. Cu un trio ca Di Maria, Mata și Rooney în spatele a doi dintre cei mai buni atacanți din Europa – Van Persie și Falcao -, ofensiva lui United promite să facă furori.

Marea problemă a tehnicianului olandez este, însă, reprezentată de apărare. Recunoscut drept un antrenor mai puțin preocupat de faza defensivă, olandezul de pe banca lui United este și extrem de ghinionist. În etapa trecută, în deplasarea de la Leicester, „diavolii” și-au arătat limitele în apărare, primind nu mai puțin de 5 goluri, iar soarele este depae de a răsări pe străzile din Manchester.

Pentru partida din etapa a 6-a, contra lui West Ham, Van Gaal are un singur jucător valid în centrul apărării. Marcus Rojo, adus de la Sporting, este la origine fundaș stânga – post pe care a evoluat și la Mondiale, în echipa Argentinei-, însă tehnicianul batav l-a adus pentru zona centrală a defensivei. Pentru al doilea post de stoper, staff-ul tehnic al lui United trebuie să se gândească serios, neexistând în tot lotul un fotbalist de acest profil care să fie valid. Jones, Evans și Smalling sunt toți accidentați și nu au nicio șansă să fie recuperați în timp util, în timp ce Blackett – folosit constant de Van Gaal, în lipsă de soluții – a primit roșu în ultima etapă și va fi suspendat. Până și puștiul Reece James sau Michael Carrick (închizător de meserie, dar capabil să joace și în centrul apărării) sunt indisponibili, astfel că tehnicianul de pe Old Trafford va trebui să își folosească imaginația pentru a alege colegul lui Rojo, din zona centrală a terenului.

La o primă vedere, una dintre puținele soluții ar fi coborârea lui Daley Blind, copilul de suflet al lui Van Gaal fiind un fotbalist polivalent. O altă variantă ar fi Fletcher, fotbalist care în primele trei etape a jucat pe postul de închizător, dar care ulterior a pierdut echipa.

Programul etapei a 6-a în Premier League

Sâmbătă

14:45

Liverpool – Everton

17:00

Chelsea – Aston Villa

Crystal Palace – Leicester

Hull – Manchester City

Manchester United – West Ham

Southampton – QPR

Sunderland – Swansea

19:30

Arsenal – Tottenham

Duminică

18:00

WBA – Burnely

Luni

22:00

Stoke – Newcastle

Clasament

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota 10 a „Reginei” la 62 de ani
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota 10 a „Reginei” la 62…
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Mister în Slănic Prahova, după ce o stradă s-a surpat din senin. Craterul se măreşte pe măsură ce trec orele
Mister în Slănic Prahova, după ce o stradă s-a surpat din senin. Craterul se măreşte pe măsură ce trec orele
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut să afle excentrica artistă
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut să afle excentrica artistă
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din Republica Dominicană
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din Republica Dominicană
Devine INTERZIS în statele UE! Intră în vigoare și în România
Devine INTERZIS în statele UE! Intră în vigoare și în România
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
O româncă va arbitra returul unei semifinale din UEFA Women’s Champions League
O româncă va arbitra returul unei semifinale din UEFA Women’s Champions League
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele