LIVE BLOG | FCSB – Lazio 1-0, după 90 de minute în care Gnohere a făcut diferența, iar Budescu ar fi putut dubla avantajul. Italienii pregătesc o ofensivă totală în retur

Redactor:
Andrei Pal
LIVE BLOG | FCSB - Lazio 1-0, după 90 de minute în care Gnohere a făcut diferența, iar Budescu ar fi putut dubla avantajul. Italienii pregătesc o ofensivă totală în retur
  • Publicat:
  • Actualizat:

FCSB – Lazio 1-0 (Gnohere 29)

Echipele de start: 

  • FCSB: Vlad – R. Benzar, Planic, V. Găman, Jr. Morais – Pintlii (Teixiera 46), Nedelcu – Man, Budescu, Fl. Tănase (Coman 58) – Gnohere (Cr. Tănase 82)
  • Rezerve: Stăncioiu, Momcilovic, Ov. Popescu, Enache
  • Lazio: Strakosha – Bastos, Luiz Felipe, Caceres – Basta, Murgia, Leiva, Milinkovic-Savic, J. Lukaku (Lulic 75) – Nani (F. Anderson 56), Caicedo (Immobile 56)
  • Rezerve: Guerrieri, Patric, Wallace, Ș. Radu

00:01 FINAL! FCSB – Lazio 1-0, iar calificarea se joacă pe Olimpico.


23:55 S-au arătat 5 minute de prelungire! Benzar a primit din nou praf în ochi din partea lui Felipe Anderson, dar fundașul dreapta a fost salvat de Immobile, care l-a placat pe Junior Morais în careu, iar Aytekin a dictat fault în atac.


23:48 S-a consumat o nouă fază periculoasă la poarta lui Vlad! Romario Benzar a fost prins cu garda jos de Felipe Anderson, care a trecut nestingherit pe lângă fundașul dreapta și a centrat în careul de șase metri, acolo unde Junior Morais s-a interpus între Caceres și un gol gata făcut. Mingea s-a plimbat câteva seunde prin fața liniei porții și a fost evacuată în aut. 


23:45 „Bizooooooonul”! FCSB a ratat din nou o șansă importantă prin atacantul cam obosit al echipei, Harlem Gnohere. O degajare la întâmplare a lui Morais s-a transformat într-o pasă filtrantă pentru Gnohere, care a avut doi metri în fața lui Bastos, dar a fost ajuns în cele din drumul spre poartă. Dică a simțit că atacantul său nu mai e în meci și l-a schimbat imediat cu Cristi Tănase. 


23:33 Budescu a fost înger și demon la faza asta! Mijlocașul a reușit să ciupească mingea, a scăpat de fundașii adverși, l-a depășit pe Strakosha, dar… și-a făcut mingea prea lung, a scăpat-o de sub control, a ieșit prea mult în exterior și a mai reușit doar în călcâi care a anulat toată faza creionată de atacul FCSB-ului. Din păcate, vicecampionii României au ratat o ocazie bună de a face 2-0.


23:31 Și cu asta, basta! Lazio a ratat o ocazie mare de a egala situația pe tabelă, în urma unui atac la care italienii au creat superioritate pe dreapta, dar Dusan Basta a avut nevoie de prea multe mișcări pentru a continua faza și a centrat total aiurea într-un careu în care așteptau doi colegi de-ai săi.


23:25 Ce ocazie au avut oaspeții! Cu noroc, scorul rămâne 1-0 pentru FCSB, după ce Felipe Anderson i-a iertat pe roș-albaștri. Din trei pase, jucătorii lui Lazio l-au lăsat pe brazilianul intrat în urmă cu câteva minute singur cu portarul, dar Vlad s-a făcut mare în fața sa, iar jucătorul care a sărit la bătaie la Simone Inzaghi a tras pe lângă.


23:22 Dică și Inzaghi au început schimbările. Italianul a mutat primul cu Immobile și Anderson, în timp ce Dică a răspuns cu înlocuirea lui Florin Tănase cu „Mbappe” Coman, mutare anunțată de Becali la începutul meciului. Ambele părți mai au câte o schimbare. 


23:18 Orice fază fixă executată de Budescu reprezintă pericol pentru poarta lui Lazio. Costică a executat, din partea stângă a terenului, o fază fixă în buza porții adverse, iar portarul albanez a respins spectaculos. A urmat o nouă fază fixă, de pe dreapta, cu același servant, dar defensiva italienilor a rezistat șuturilor vicecampionilor. 


23:13 Lazio a început cu o ocazie repriza secundă, iar Budescu a vrut să le arate italienilor că este renumit în România pentru execuțiile sale. Mijlocașul FCSB-ului a tras direct pe poartă dintr-un unghi închis, de la 30 de metri, dar Strakosha a fost pe fază și a reținut de lângă bară.


23:09 S-a reluat partida pe Arena Națională cu o modificare efectuată de Nicolae Dică. Pintilii i-a lăsat locul pe teren lui Teixeira.


22:53 PAUZĂ‚! FCSB – Lazio 1-0, după 45 de minute în care vicecampionii chiar au jucat fotbal, în timp ce la italieni s-a simțit lipsa câtorva titulari. 


22:49 BARĂ‚ LAZIO! Luiz Felipe a executat un corner în mijlocul careului, cu efect exterior, Milinkovic-Savic a plutit peste fundașii ceva cam statici ai FCSB-ului, dar mingea trimisă cu capul a lovit transversala și a ieșit în aut de poartă, fază la care Andrei Vlad a plutit pentru poze.


22:45 „Bizonul” e ON FIRE! Atacantul și-a luat doza de adrenalină în urma golului marcat în urmă cu 12 minute. O minge aruncată la întâmplare de defensiva FCSB-ului a fost urmărită aproximativ 40 de metri de Gnohere, dar acesta l-a împins pe Luiz Felipe, iar șutul său a fost anulat de semnalizarea asistentului. 


22:39 Italienii continuă să-l încerce pe Andrei Vlad, fiind conștienți de lipsa de experiență a portarului care s-a văzut titular în urma plecării pe repede înainte a lui Niță. O ieșire aiurea la offside a vicecampionilor l-a lăsat pe Nani să avanseze până în careul lui Vlad, care a blocat din nou cu piciorul o ocazie periculoasă a elevilor lui Inzaghi.


22:33 GOOOOOL FCSB! 1-0 pentru FCSB!Nicolae Dică i-a învățat pe elevii săi să contraatace! Și ce replică a dat FCSB! Din doar câteva pase, dar și cu „ajutorul” unui adversar care a luftat, mingea a ajuns la Budescu, aflat undeva la mijlocul terenului, iar dirijorul atacurilor vicecampioanei a văzut excelent spațiul lăsat de fundașii centrali ai lui Lazio. Mingea a fost direcționată către Gnohere, care a parcurs 20 de metri și l-a executat pe Strakosha cu un șut pe mijlocul porții. 


22:28 Primul moment periculos al partidei a aparținut oaspeților. Italienii au atacat perpendicular pe poartă, iar totul a început de la Caceres care a trimis mingea în marginea careului. Milinkovic-Savic a trimis peste toată apărarea FCSB-ului, Murgia a întors din prima cu capul până la Caicedo, dar atacantul a trimis slab din câțiva metri pe direcția lui Vlad, după ce inițial controlase mingea cu greu.


22:25 Defensiva în trei oameni propusă de antrenorul italian este fragilă. La câteva minute de la prima hibă din apărare, Strakosha a degajat până în capul lui Gnohere, aflat la 25 de metri de poartă, care nu a reușit să controleze mingea. Bastos a intrat în posesia balonului, s-a complicat, și a pierdut posesia în fața lui Florin Tănase, acesta centrând la întâmplare până în partea cealaltă a terenului. 


22:20 Primul moment de panică în apărarea lui Lazio a avut loc la o neînțelegere între Strakosha și propriul fundaș. Florin Tănase a pândit balonul scăpat de portarul de 22 de ani, dar albanezul a împins puternic în picioare și a prins mingea din fața atacantului FCSB-ului. A urmat un corner al gazdelor, dar schema îngrămădită la marginea liniei de aut a eșuat.


22:13 Tactica impusă de Simone Inzaghi nu le permite momentan vicecampionilor României să contruiască pe benzi, acolo fiind pierdute multe mingi de Junior Morais sau Benzar. Sistemul 3-5-2 le vine puțin peste mână FCSB-iștilor, mai ales că „extremele” italienilor sunt Basta și Jordan Lukaku. 


22:05 Deniz Aytekin, arbitrul care a provocat un adevărat scandal după partida din Liga Campinilor, dintre Barcelona și PSG, a fluierat startul partidei pe Arena Națională. „Dubla” a fost deschisă de italieni, care atacă de la stânga la dreapta. Tabăra gazdelor a continuat tradiția discursului motivațional, care a fost ținut la marginea terenului.


21:29 Obiectivele lui Becali de la „dubla” cu Lazio sunt clare: milioanele de euro și promovarea jucătorilor cu clauze amețitoare. Finanțatorul a părut foarte relaxat și încrezător că ambele linii ale FCSB-ului pot face față echipei cu al doilea cel mai bun atac din Serie A. De asemenea, patronul a anunțat și o schimbare care va fi efectuată în repriza a doua, motivul fiind același, anume promovarea fotbalistului: „E un meci important, pentru că promovăm jucătorii tineri, putem câștiga 1,5 – 2 milioane de euro, plus alte două meciuri importante în Europa, unde mai ai posibilitatea să promovezi tineri. Primul 11 la noi nu contează. Ori prima echipă, ori a doua…e tot una! Sunt la fel de valoroși. Normal, Gnohere trebuie să marcheze, dar am foarte multă încredere în Florin Tănase, Man și Budescu. În ei am încredere. După aia, Coman va intra în a doua repriză, pentru că va intra și el. Sunt aproape 40.000 de fani. E bine, nu?”, a spus omul cu banii de la FCSB. 


21:10 Jandarmeria Română i-a înconjurat pe fanii lui Lazio, care sunt escortați în ordine către sectorul rezervat oaspeților. Circa 1.000 de italieni au făcut deplasarea la București pentru manșa tur. 


21:00 Simone Inzaghi a ales să-și retragă pe banca de rezerve câțiva titulari, printre care și Ștefan Radu, cel care probabil nu va fi introdus pe Arena Națională, într-o încercare de a fi protejat de presiunea pe care fanii FCSB-ului o vor pune pe el. Immobile, golgheterul din Serie A, se va înveli și el cu pătura pe banca de rezerve, în locul său fiind preferat Caicedo. 


20:39 Nicio surpriză în echipa de start a FCSB-ului. Nicolae Dică va trimite în teren exact primul 11 pe care Becali l-a anunțat încă din dimineața meciului. Man, Budescu și Florin Tănase vor juca în spatele lui Gnohere.


20:00 Numărul biletelor vândute crește de la oră la oră, iar în acest moment 38.000 de fani și-au anunțat prezența pe Arena Națională. Organizatorii au deschis porțile stadionului și permit accesul suporterilor. La ora meciului se anunță aproximativ 3 grade Celsius. 


18:10 Doar Dinamo București? Suporterii „câinilor” vor fi prezenți pe Arena Națională și îi avertizează fanii gazdelor în privința coregrafiei: „Cu toții suntem buni români astăzi. Forza Radu Ștefan! Grijă mare la coregrafie!”. La meciul cu Manchester City din playoff-ul Ligii Campionilor, din 2016, dinamoviștii i-au păcălit pe suporterii FCSB-ului să îmbrace veste albe și roșii, astfel că pe Tribuna a II-a a apărut mesajul: „Doar Dinamo București”.


17:45 FCSB a jucat de 13 ori împotriva echipelor din Italia, dar n-a reușit să se impună niciodată! Bilanțul vicecampioanei: cinci egaluri și opt înfrângeri. Golaveraj: -13. În cele 13 meciuri, FCSB a marcat numai de trei ori. Toate golurile au fost înscrise în „thriller-ul” cu Napoli din Ghencea, încheiat 3-3, după ce FCSB a condus cu 3-0. Cavani a egalat în ultima secundă. Lazio a mai jucat de patru ori contra echipelor românești, de două ori cu Dinamo, respectiv de două ori cu FC Vaslui. Italienii au înregistrat un singur succes împotriva formațiilor din România: 3-1 cu Dinamo pe fostul „23 August”, în urma căruia alb-roșii au ratat prezența în grupele Ligii Campionilor. FC Vaslui a obținut două remize cu Lazio, 0-0 la Piatra Neamț și 2-2 pe Olimpico.


16:45 Până în acest moment s-au vândut 35.000 de bilete pentru meciul dintre FCSB și Lazio. Organizatorii așteaptă peste 40.000 de oameni în această seară, pe Arena Națională.


16:40 Lotul pe care Lazio l-a deplasat la București. Echipa de start o vom afla abia cu o oră înaintea meciului, pentru că nu credem că Lotito va urma exemplul lui Becali și o va face publică înainte :).


16:20 După ce a anunțat echipa de start a FCSB-ului, Gigi Becali a dezvăluit și ce-și dorește de la Nicolae Dică în meciul pe care-l consideră atât de important în vederea vânzării jucătorilor tineri pe care se bazează: „Nu îi fac eu echipa lui Dică și nu îl oblig eu. Să facă 11-le de bază, dar pe teren să fie toți. Nu în același timp, că nu se poate. Dar toți trebuie să joace, toți cei importanți, pe care pot să îi vând. Ă‚sta e ordinul meu”, a fost mesajul omului de afaceri, cu câteva ore înaintea partidei de pe Arena Națională.


10:50 Gigi Becali, finanțatorul FCSB, a anunțat echipa de start pe care o va folosi Dică. Conform spuselor lui Becali, Gnohere va juca atacant, Nedelcu va reveni lângă Pintilii, este posibilă o schimbare la nivelul fundașului stânga.

„Știu primul 11. Alibec nu joacă, nu joacă deloc. Va juca Gnohere. Astăzi un să facă un control. Cu Nedelcu lângă Pintilii, Tănase, Budescu, Man. Planici cu Găman. Benzar, în stânga face ce vrea el, amândoi sunt de aceeași valoare. Vlad rămâne în poartă, poate să zică cine vrea ce vrea”, a spus Becali, la DigiSport


Aflată după cinci ani în primăvara europeană din Europa League, FCSB are parte de o dublă extrem de grea cu un adversar de renume. Lazio vine la București pentru a spălat rușinea ultimelor trei înfrângeri din campionat, cu Ștefan Radu, fostul dinamovist, printre fotbaliștii din lot. Partida tur cu Lazio vine cum nu se poate mai prost pentru FCSB, între două derby-uri: cu CFR (1-1) și cu Dinamo (duminică, 20:45).

Simone Inzaghi, antrenorul italienilor, a lăsat la Roma patru jucători importanți din echipa lui Lazio: De Vrij, Luis Alberto, Parolo și Marusic. De partea cealaltă, mai mult ca sigur în echipa FCSB vor apărea tinerii ce trebuie expuși spre a fi vânduți în viitor, Man și Coman. După criticile pe care i le-a adus patronul Gigi Becali lui Filip, după meciul cu CFR, cel mai probabil va reveni în primul „11” și Dragoș Nedelcu, un alt fotbalist criticat de omul cu banii de la FCSB.

„Eu cred că vor schimba câțiva jucători. Am văzut că în Europa League mai face asta și schimbă față de campionat, în Cupa Italiei, la fel, au schimbat din jucători, dar cei care vor intra sunt valoroși. Dacă nu va juca Immobile, va juca Caicedo. Dacă nu va juca Luis Alberto, va juca Nani. Nu va juca Lulic, va juca Lukaku. Deci sunt jucători de valori apropiate și cu siguranță vor avea randament bun ca cei din campionat. Da, voi face și eu schimbări, dar nu vor fi foarte multe”, a spus Nicolae Dică, la conferința de presă premergătoare meciului.

De partea cealaltă, Simone Inzaghi speră ca echipa lui să profite de meciul de pe Arena Națională pentru a ieși din pasa proastă.

„Cu siguranță, de abia așteptăm să jucăm. Este un moment mai slab pentru noi (n.r. – trei înfrângeri consecutive), am discutat, am analizat și vrem să oprim această serie. Mâine (n.r. joi, 15 februarie) avem o partidă importantă împotriva unei echipe cu jucători buni și rapizi. De asemenea, vom avea parte și de o asistență numeroasă, asta înseamnă că vom avea toate condițiile pentru a juca bine și a ne reveni”, a spus Inzaghi la conferința de presă.

„Am analizat cu jucătorii în liniște tot ce s-a întâmplat în ultimele trei meciuri din campionat. În afară de meciul cu Genoa, cele cu Milan și Napoli au fost pierdute ca urmare a unor episoade din cadrul acestor partide și nu din cauza jocului prestat. Am lucrat bine în ultima săptămână și sperăm să facem un joc bun mâine. Am avut 6 partide bune în Europa League, ne-am calificat și sperăm să ne continuăm parcursul în această competiție. Echipa este concentrată și dacă vom avea prospețime și mintea limpede vom putea depăși acest moment mai greu. Am avut șase luni impresionate, iar perioada asta proastă din ultimele săptămâni este un tribut pe care trebuie să îl plătim pentru ritmul extraordinar pe care l-am avut. Ne dorim să mergem mai departe în Europa League, să ne calificăm în finala Cupei Italiei și să avem și evoluții bune în campionat”, a adăugat antrenorul italian.

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Când și unde va fi înmormântat Costel Corduneanu. Familia interlopului a stabilit toate detaliile
Când și unde va fi înmormântat Costel Corduneanu. Familia interlopului a stabilit toate detaliile
Bergodi a câștigat o avere ca ”să rezilieze amiabil” contractul cu Rapid. Nu și-a asumat nimic
Bergodi a câștigat o avere ca ”să rezilieze amiabil” contractul cu Rapid. Nu și-a asumat nimic
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
„Sincer, eu l-aș titulariza pe el la EURO”. Fotbalistul care nu trebuie să lipsească din echipa de start a României
„Sincer, eu l-aș titulariza pe el la EURO”. Fotbalistul care nu trebuie să lipsească din echipa de start a României
S-a iubit cu Giani Kiriță, iar acum la 56 de ani arată fantastic! Sacrificiile pe care le face zilnic
S-a iubit cu Giani Kiriță, iar acum la 56 de ani arată fantastic! Sacrificiile pe care le face zilnic
Bomba bombelor în showbiz, avem imagini colosale cu Anamaria Prodan
Bomba bombelor în showbiz, avem imagini colosale cu Anamaria Prodan
BANCUL ZILEI. Polițistul către Bulă: - De ce mergeți cu 160 km la oră?
BANCUL ZILEI. Polițistul către Bulă: - De ce mergeți cu 160 km la oră?
Gestul unei femei din Neamţ, care a găsit pe stradă 4.100 de lei. Ai cui erau banii
Gestul unei femei din Neamţ, care a găsit pe stradă 4.100 de lei. Ai cui erau banii
Cea mai MASIVĂ gaură neagră din galaxie este INCREDIBIL de aproape de noi
Cea mai MASIVĂ gaură neagră din galaxie este INCREDIBIL de aproape de noi
Detalii incredibile despre înmormântarea de lux a lui Costel Corduneanu! Ce s-a aflat despre mormântul Stăpânului Moldovei
Detalii incredibile despre înmormântarea de lux a lui Costel Corduneanu! Ce s-a aflat despre mormântul Stăpânului Moldovei
Doi papagali au fost chemați ca martori într-un proces de divorț! Fabulos ce au repetat obsesiv cele două păsări
Doi papagali au fost chemați ca martori într-un proces de divorț! Fabulos ce au repetat obsesiv cele două păsări
Traian Băsescu a așteptat ani de zile acest moment. DECIZIE DEFINITIVĂ: Nu e nimic la voia întâmplării
Traian Băsescu a așteptat ani de zile acest moment. DECIZIE DEFINITIVĂ: Nu e nimic la voia întâmplării
"Avea dureri crunte" - Pacient din Timișoara cu cancer, mort după o operație REUȘITĂ! Uluitor ce s-a întâmplat
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Becali, „turbat“ de fericire: planul său pentru a celebra câștigarea titlului va face înconjurul lumii
Becali, „turbat“ de fericire: planul său pentru a celebra câștigarea titlului va face înconjurul lumii
Henry Cavill şi Natalie Viscuso au anunţat că vor deveni părinţi
Henry Cavill şi Natalie Viscuso au anunţat că vor deveni părinţi
E legală depășirea prin dreapta a unei mașini ce virează la stânga? Ce prevede Codul Rutier
E legală depășirea prin dreapta a unei mașini ce virează la stânga? Ce prevede Codul Rutier
Ramore și soția lui divorțează la doar 2 luni de la nuntă. Câștigătorul sezonului 13 iUmor și Denisa Drăgan au o fetiță de 5 luni
Ramore și soția lui divorțează la doar 2 luni de la nuntă. Câștigătorul sezonului 13 iUmor și Denisa Drăgan au…