Zenga spune tot: "Retrogradarea cu echipa Crotone m-a distrus" + primele gânduri ca antrenor în Serie B

13 oct 2018 4694 afişări Italia
Zenga spune tot: "Retrogradarea cu echipa Crotone m-a distrus" + primele gânduri ca antrenor în Serie B

Walter Zenga s-a întors în Italia, însă nu în Serie A, ci în liga a doua a campionatului din Peninsulă, acolo unde se va întâlni şi cu ultima echipă antrenată de tehnicianul italian, în sezonul trecut, Crotone.

Walter Zenga a semnat un contract pe doi ani cu echipa din Serie B, Venezia, unde îl va avea ca antrenor secund pe Benito Carbone. Tehnicianul italian a vorbit pentru prima dată din postura de antrenor al formaţiei din Venzia şi s-a arătat nerăbdător sa revină pe banca tehnică.

"Nu este nicio problemă să încep din Serie B, iau ca exemplu pe un prieten de-al meu, pe care îl apreciez mult, antrenorul Marco Giampaolo, care nu a avut nicio problemă să înceapă din Serie C.

Pe echipa Venezia am urmărit-o foarte mult în sezonul trecut, când acolo era Inzaghi. Îmi amintesc că fundaşii echipei, când evoluau, păreau că îţi transmit: "veniţi, veniţi. oricum nu o să ne daţi gol"

Eu vreau să văd din nou acea ambiţie", au fost cuvintele lui Zenga în conferinţa de presă, care a mai adăugat: "O să vorbesc cu toţi jucătorii şi cu directorii, vreau să ştie toată lumea ce îmi doresc. Eu merg pe principiul că jucătorii vor să se antreneze, iar nu că trebuie să se antreneze. Cine nu va avea această mentalitate va fi exclus, pentru că rezultatul poate că este fructul unei întâmplări, dar la baza evoluţiei stă munca, mentalitatea şi răutatea cu care joci.

Retrogradarea cu echipa Crotone din anul trecut m-a distrus, însă suporterii ştiu că am dat tot, ba chiar mai mult de atât. Dacă Venezia vrea să se ridice din nou, o vom face împreună".

Walter Zenga şi-a încheiat ultimul angajament în iunie 2018, după ruperea contractului cu Crotone.

Venezia se situează pe locul 17, ultimul retrogradabil, cu 4 puncte, la două lungimi de poziţia a 14-a, prima care asigură rămânerea în Serie B. Liga a doua din Italia este formată din 19 echipe. Ultimele 3 locuri retrogradează în Serie C, iar locurile 15 şi 16 dau baraj.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.