Mutare bombă făcută de Napoli! Victor Osimhen, cel mai scump transfer din istoria clubului italian. Recordul doborât de jucătorul nigerian

Autor: Răzvan Bucur Publicat: 31 Jul. 2020, 22:29 Fotbal Extern

Napoli a reușit să semneze cu Victor Osimhen (21 de ani) după două luni de tratative complicate cu Lille și reprezentanții fotbalistului. Negocierile au fost atât de intense încât jucătorul și-a concediat la un moment dat agenții și a angajat un alt impresar.

Nigerianul a semnat pe cinci ani cu formația italiană, iar tranzacția se ridică la 80 de milioane de euro. Din această sumă, 70 de milioane trebuie achitate în următorii cinci ani, iar zece milioane reprezintă un bonus în funcție de performanțe. Totodată, acest transfer îl face pe Osimhen cel mai scump jucător african din toate timpurile.

„Napoli este încântată să anunțe că Victor Osimhen, fost jucător la Lille, a semnat cu noi pentru un transfer permanent”, arată formația Italiană într-un comunicat, scrie BBC.

Victor Osimhen a reușit să impresioneze încă de la vârsta de 16 ani

Victor Osimehen a devenit cunoscut în 2015, la Cupa Mondială Under 17 din Chile, când a reușit să câștige trofeele Gheata de Aur și Mingea de Argint și a pus umărul decisiv triumful Nigeriei în finala competiției. În timpul Campionatului Mondial, el a reușit să înscrie un număr impresionant de 10 goluri.

Performanțele sale de la Cupa Mondială Under 17 din 2015 au atras atenția clubului german Wolfsburg. Nemții au reușit să-l fure pe Osimhen, care a refuzat Arsenal pentru a juca în Bundesliga. Totuși, nigerianul nu s-a putut adapta foarte bine în prima ligă germană și a recunoscut că a avut probleme cu ritmul în care se joacă în Europa. În 16 meciuri jucate în tricoul lui Wolfsburg, el nu a reușit să înscrie nici măcar un gol.

Ulterior, în 2018, el a fost transferat la Charleroi, în Beglia, unde a înscris 16 goluri în 34 de meciuri. Un an mai târziu, a semnat cu Lille, în Ligue 1, unde a înscris de 13 ori.

Autor: Răzvan Bucur Publicat: 31 Jul. 2020, 22:29 Fotbal Extern
Pe aceeași temă