INCREDIBIL! Dacia, sponsor principal la Udinese!

21 dec 2008 2241 afişări Campionate Externe
INCREDIBIL! Dacia, sponsor principal la Udinese!
GALERIE (2 de imagini) VEZI GALERIA

Deşi Uzinele Dacia de la Piteşti se află în standby şi mii de angajaţi au fost trimişi acasă pe o perioadă nedeterminată, pe fondul crizei mondiale, producătorul român de automobile îşi permite să susţină o echipă de fotbal din Seria A.

Dacia şi Udinese au semnat un parteneriat prin care marca de autoturisme devine sponsor principal al italienilor şi "zebrele" vor juca pe piept cu sigla producătorului de automobile.

Andreea Baracco, Directorul de Comunicare al Renault Italia, acţionar majoritar la Dacia, a comentat: "Este o oportunitate de a face cunoscut publicului larg un tânăr brand de succes şi creştere puternică, în contrast cu declinul vânzărilor de automobile din Italia"


Leonardo Pietro, director general la Udinese s-a declarat încântat de alăturarea celor două branduri, Udinese şi Dacia: "Ne dă o mare satisfacţie alăturarea imaginii noastre de cea a unui tânăr şi dinamic brand, care se diferenţiază în peisajul automobilistic prin strategia preţului redus. În fotbal, Udinese a fost ani buni un model de a căutare de noi potenţiale talente pentru a spori şi a construi o echipă solidă"

 

"Prin acest parteneriat se vor confrunta două echipe care s-au afirmat în domeniile lor şi au obţinut succese importante printr-o abordare similară. Ambele echipe sunt tinere, ambiţioase şi dinamice, în creştere", notează şi site-ul oficial al "zebrelor"

Prin această mişcare, Dacia a dat o importantă lovitură de imagine în Italia, acolo unde este prezentă pe piaţă de trei ani. E de menţionat că grupul Dacia-Renault a cerut sprijin statului român pentru a depăşi criza economică mondială.

În România, Dacia a fost ani la rând sponsorul lui FC Argeş, dar s-a retras la scurt timp după ce grupul Renault a devenit acţionar majoritar al uzinelor de la Mioveni.

articol scris de Valentin VRABIE

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.