Gerrard este favorit la câștigarea trofeului „Jucătorul anului” în Anglia

Gerrard este favorit la câștigarea trofeului
  • Publicat:
  • Actualizat:

Căpitanul lui Liverpool, Steven Gerrard, este însotit în respectiva listă de jucători care evoluează, fără excepție, la Manchester United. Asta și pentru că, spun specialiștii, voturile au fost acordate înaintea debutului eclipsei de formă în care pare a fi intrat trupa lui Sir Alex.

Pentru a primi respectiva distincție, Gerrard, unul dintre cei mai reprezentativi jucători din istoria clubului de pe Anfield trebuie să învingă concurența repretentată de Nemanja Vidic, Ryan Giggs, Rio Ferdinand, Cristiano Ronaldo și Edwin van der Sar.

Privire asupra candidaților

Giggs, spre exemplu, nu a câștigat niciodată respectiva distincție, în timp ce portughezul Cristiano Ronaldo ar putea deveni primul jucător din istoria Premier League care să câștige respectiva distincție de trei ori la rând. Arsene Wenger, antrenorul lui Arsenal, consideră că stilul în care se alcătuiește și se votează este unul depășit.

"Din câte înțeleg, toată treaba aceasta se face prin februarie, o lună care, în opinia mea, nu înseamnă mare lucru în fotbalul modern. Dimpotrivă, eu consider că aprilie sau mai sunt lunile decisive din toate punctele de vedere. Păi, asta ar însemna că poți vota un jucător care, la sfârșitul sezonului, să nu fi câștigat niciun trofeu important. Vi se pare normal acest lucru?", se întreabă, retoric, alsacianul.

Există și o listă a speranțelor

Iată, în context, pe cei care se află în luptă directă pentru dorita nominalizare cu precizarea că mai jos se află o altă listă, nu mai puțin importantă, cu cei care sunt în competiție la categoria "tineri jucători". Nici de această dată nu regăsim vreun jucător al lui Arsenal cu toate că, dacă stăm să ne gândim puțin, sunt foarte mulți puști valoroși care joacă pe Emirates.

Și o ultimă apreciere, a lui Sir Alex de data aceasta, care îl vede pe Nemanja Vidic cel mai indicat să primească distincția care onorează pe cel mai valoros jucător din Premier League pe anul în curs.

"Nu spun asta pentru că este jucătorul meu", Sir Alex dixit. "Pur și simplu, sârbul este un fotbalist complet", a încheiat acesta.

PFA player of the year:

Rio Ferdinand (Man Utd)
Steven Gerrard (Liverpool)
Ryan Giggs (Man Utd)
Cristiano Ronaldo (Man Utd
Edwin van der Sar (Man Utd)
Nemanja Vidic (Man Utd)

PFA young player of the year:

Gabriel Agbonlahor (Aston Villa)
Rafael Da Silva (Man Utd)
Jonny Evans (Man Utd)
Stephen Ireland (Man City)
Aaron Lennon (Tottenham)
Ashley Young (Aston Villa)

Ceva dreptate trebuie să aibă Wenger…

 

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
×