Frank Lampard și-a anunțat plecarea de la New York City: „Sunt foarte mândru că am avut oportunitatea să joc pentru un club mare”

Autor: Andrei Ionascu Publicat: 14 Nov. 2016, 21:46 Actualizat: 14 Nov. 2016, 21:47 Campionate Externe
Frank Lampard și-a anunțat plecarea de la New York City: „Sunt foarte mândru că am avut oportunitatea să joc pentru un club mare”

Mijlocașul Frank Lampard, fost component al naționalei Angliei și al lui Chelsea Londra, a anunțat luni faptul că va pleca de la formația New York City FC la finele lunii decembrie, atunci când îi va expira contractul, notează Reuters.

Lampard (38 de ani) joacă din 2014 în Major League Soccer, dar a suferit mai multe accidentări. Mijlocașul englez a înscris 15 goluri în cele 31 de apariții pentru New York City.

„Perioada mea la NYCFC se apropie de final, așa că aș vrea să le mulțumesc oamenilor pentru susținerea și amabilitatea față de mine. A fost o adevărată plăcere să joc alături de coechipieri, iar fanii m-au susținut necondiționat. Sunt foarte mândru de faptul că am avut oportunitatea să joc pentru un mare club și într-un oraș incredibil. Plec cu foarte multe amintiri plăcute. Voi anunța în perioada următoare care este următorul pas în cariera mea”, a spus Lampard, citat de Reuters.

Claudio Reyna, directorul sportiv al clubului New York City, este de părere că Frank Lampard a fost un ambasador de prestigiu al fotbalului atât pe teren, cât și în afara lui.

„I-aș spune oricărui tânăr jucător să-l urmărească pe Frank, să vadă cum s-a comportat în ultimii doi ani și folosească aceste informații ca o inspirație pentru cum trebuie un fotbalist profesionist să abordeze jocul. A fost un exemplu pentru acest club din prima secundă în care a intrat pe ușă. Frank va rămâne în istoria acestui club și îi mulțumim pentru multele momente speciale”, a declarat Reyna.

Frank Lampard este cel mai bun marcator din istoria lui Chelsea, cu 211 de goluri. Mijlocașul ofensiv a câștigat trei titluri în Premier League și Liga Campionilor în 2012. Pentru naționala Angliei, Lampard a înscris 29 de goluri în 106 de apariții.

În altă ordine de idei, Steven Gerrard, fostul căpitan al naționalei Angliei și al lui Liverpool, a dat de înțeles că va pleca de la Los Angeles Galaxy la sfârșitul anului. Pe contul personal de Instagram, mijlocașul a postat o fotografie cu mesajul „Un loc special. O vedere incredibilă. Îmi va lipsi Los Angeles”.

Autor: Andrei Ionascu Publicat: 14 Nov. 2016, 21:46 Actualizat: 14 Nov. 2016, 21:47 Campionate Externe
Pe aceeași temă