FOTO | Ce a apărut pe feţele fotbaliştilor şi antrenorilor din Italia. De ce s-au pictat pe faţă: semnificaţia emoţionantă a gestului

24 nov 2018 33311 afişări Campionate Externe
FOTO | Ce a apărut pe feţele fotbaliştilor şi antrenorilor din Italia. De ce s-au pictat pe faţă: semnificaţia emoţionantă a gestului

Jucătorii, antrenorii şi arbitrii din Serie A au intrat pe teren, la meciuirile din această etapă, cu un semn roşu pe faţă, parte dintr-o campanie lansată pentru combaterea violenţei împotriva femeilor. E pentru al doilea an consecutiv când se întâmplă asta la meciurile din Italia.

Campania a fost dusă şi pe reţelele sociale. Jucătorii şi soţiile sau iubitele s-au pozat şi au urcat fotografii cu semnul roşu pe faţă. Cristiano Ronaldo (33 de ani) e una dintre cele importante figuri din sport care a luat parte la această campanie prin prezenţa în Serie A. Portughezul şi colegii săi au purtat şi el semnul campaniei pe faţă în timpul meciului cu Spal.

Totul se întâmplă ca urmare a unei serii de incidente de violenţă împotriva femeilor. Un bărbat a încălcat un ordin de restricţie şi a dat foc case fostei sale soţii, iar fiul lor de 11 ani a murit în flăcări. Un alt bărbat italian a călătorit în Spania doar pentru a-i turna acid pe faţă fostei sale iubite.
 

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.