Federaţia Italiană de Fotbal vrea să reducă numărul echipelor din prima ligă

19 sep 2016 3206 afişări Campionate Externe
Federaţia Italiană de Fotbal vrea să reducă numărul echipelor din prima ligă

Carlo Tavecchio, preşedintele Federaţiei Italiene de Fotbal, vrea să reducă numărul echipelor din prima ligă, de la 20 la 18, pentru a creşte nivelul competitivităţii şi a atrage o bază mai largă de spectatori, informează Associated Press.

De asemenea, Tavecchio vrea să micşoreze numărul echipelor din liga a doua şi a treia, având un plan pe care îl va expune la următorul Comitet Executiv. Tavecchio susţine, însă, că această reducere a numărului de echipe nu se poate face imediat, ci în trei-patru sezoane.

"Ştiu că sunt probleme economice şi n-o să putem face această schimbare într-un an, dar reducerea numărului de echipe va ajuta la creşterea nivelului din campionat. Va atrage mai mult interes şi va crea o bază mai mare de spectatori. Când un spectacol este bun, lumea vine la stadion. Va fi un lucru bun şi pentru echipa naţională. În trei-patru sezoane spre să putem opera această schimbare", a spus Tavecchio, citat de AP.

Prima ligă din Italia a mai avut în componenţă 18 echipe, în perioada 1988-2004, iar de atunci este formată din 20 de cluburi.

Mediafax

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.