Favoritisme la UEFA? Amenda lui PSG a scăzut de la 60 la 25 de milioane de euro

8 mai 2014 5606 afişări Campionate Externe
Favoritisme la UEFA? Amenda lui PSG a scăzut de la 60 la 25 de milioane de euro
  • Cheltuielile uriaşe făcute de PSG şi Manchester City în ultimele sezoane au adus cele două cluburi în atenţia UEFA, care a decis că regulile fair-play-ului financiar au fost încălcate în ambele cazuri

Iniţial, UEFA a decis o amendă comună pentru Manchester City şi PSG, în valoare de 60 de milioane de euro. Mai mult, forul european a mai decis ca, atât englezii, cât şi francezii, să aibă la dispoziţie un lot de jucători redus în cupele europene, de la  25 la 21.

Totuşi, Sportsmail, citat de Daily Mail, a anunţat că echipa campioană a Franţei, PSG, va primi o amendă mai mică din partea forului fostbalistic. Conform jurnaliştilor englezi, parizienii vor trebui să plătească numai 25 de milioane de euro pentru încălcarea regulamentului prevăzut în fair play-ul financiar.

Se pare totodată că Manchester City va face apel la pedeapsa iniţială, vineri, 9 mai, fiind termenul până la care "cetăţenii" vor putea depune actele la UEFA. Englezii trebuie totuşi să fie atenţi, deoarece forul ar putea chiar suplimenta sancţiunile, putându-se chiar ajunge la excluderea din Liga Campionilor.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.