Fără Ibra, Suarez, Robben sau Neymar. Cum arată „11”-le ideal din 2014

Fără Ibra, Suarez, Robben sau Neymar. Cum arată
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • 2014 se apropie de final, iar multe dintre publicațiile de pe Bătrânul Continent se află la ora bilanțurilor. Jurnaliștii de la purelyfootball.com au alcătuit deja formația perfectă din acest an.

Real, Barcelona și Bayern domină de ani buni cu autoritate fotbalul mondial și mulți ar fi pariat că ele vor fi și în 2014 principali furnizori pentru echipa ideală a anului. Nimic mai adevărat, mai ales că în componența acestora se regăsesc cei mai mulți dintre jucătorii finalistelor Campionatului Mondial din Brazilia. Deși au avut un an excepțional, Luis Suarez, Zlatan Ibrahimovic, Robben sau Neymar nu au prins formația ideală, în viziunea ziariștilor britanici.

Vă prezentăm mai jos „11”-le ideal

Manuel Neuer (Bayern&Germania) – În anii precedenți, desemnarea celui mai bun portar al anului nu era o misiune atât de ușoară ca acum. Buffon, Casillas, Cech și Neuer duceau o luptă la baionetă pentru distincție, dar în momentul de față singurul adevărat rival pentru neamț pare a fi belgianul Courtois.

Dar fotbalistul lui Chelsea nu pare încă la același nivel cu Neuer, chiar dacă în acest an a reușit să câștige titlul cu Atletico, în fața granzilor Real și Barcelona, dar și să ajungă în finala Ligii Campionilor. De partea cealaltă, Neuer se poate lăuda cu un CV superior, impunându-se în ambele competiții interne din Germania și fiind unul dintre cei mai buni jucători ai lui Low la Mondiale. Cu 4 partide în care nu a primit gol, Neuer a câștigat trofeul „Mănușa de Aur” în Brazilia, ridicând totodată trofeul Cupei Mondiale deasupra capului.

Philipp Lahm (Bayern&Germania) – Deși joacă de 12 ani la cel mai înalt nivel, Lahm a demonstrat în 2014 că poate evolua aproape de perfecțiune. Fie că a fost folosit ca fundaș dreapta, fie că a evoluat ca mijlocaș la închidere, fotbalistul de buzunar a făcut-o fără greșeală. Capacitatea lui de a se adapta în funcție de situație e una incredibilă, nu degeaba Guardiola numindu-l „cel mai inteligent jucător pe care l-am întâlnit vreodată, în toată cariera”.

La 30 de ani, Lahm a fost căpitanul Germaniei la Mondialul în care „Mannschaft”-ul s-a încununat „Regina Lumii”, după un nou sezon perfect în tricoul lui Bayern. Lahm a apărut în toate echipele ideale posibile – ESM Team of the year, UEFA Champions League team of the season, FIFA World Cup All-Star -, singurul regret fiind acela că nu îl vom mai vedea în tricoul Germaniei (de unde și-a anunțat retragerea, după CM).
 

Thiago Silva (PSG&Brazilia) – Singurul nominalizat dintr-o echipă de club al cărui star incontestabil este Zlatan Ibrahimovic. Brazilianul a câștigat titlul și Cupa Ligii în Franța, pentru ca apoi să primească titlul de „fundașul anului”, în Hexagon.

Căpitanul lui PSG a făcut și un turneu final deosebit, ajutându-și naționala, altfel modestă pe fază ofensivă, să ajungă până în semifinalele competiției. Rolul lui Silva în prima reprezentativă a fost cu atât mai evident după dezastrul cu Germania din „careul de ași”, când, în lipsa sa – suspendat -, colegii săi au stabilit cea mai neagră filă din istoria Braziliei (1-7).

Javier Mascherano (Barcelona&Argentina) – Ar fi putut Argentina să ajungă în finala CM fără geniul lui Messi? Probabil că nu. Dar fără dăruirea și forța lui Mascherano? Și de această dată răspunsul este, aproape sigur, negativ. Dacă vârful Barcelonei a fost, grație talentului său enorm, locomotiva care a tras după el echipa, Mascherano a fost adevăratul lider din teren.

„Pumele” au arătat impecabil și în defensivă, iar acest fapt i se datorează în mare măsură lui Mascherano, care în prea multe momente a fost văzut doar un „tăietor de lemne”.

Mats Hummels (Dortmund&Germania) – Considerat de mulți specialiști unul dintre cei mai buni fundași din lume încă de acum aproximativ trei ani, Hummels a scăpat în prima parte a lui 2014 de blestemul accidentărilor. Chiar dacă Dortmund nu a mai impresionat ca în stagiunile precedente, fundașul a uimit cu spiritul de anticipație și intervențiile curate.

La turneul final din Brazilia a strălucit, fiind stâlpul defensivei campioanei mondiale. Cele două goluri înscrise la Mondiale au fost decisive pentru „panzere”, care și-au trecut pe tricou cea de-a patra stea (numărul de Cupe Mondiale cucerite). Evoluțiile excelente din Brazilia l-au făcut să prindă atât FIFA World Cup All Star, cât și Dream Team-ul competiției.

Di Maria (Real Madrid/Manchester United&Argentina) – Un nou an de excepție pentru talentatul mijlocaș sud-american. S-a despărțit de Real în stil de mare campion (a câștigat Cupa Spaniei și Champions League), pentru ca apoi să impresioneze încă din start la noul său club, Manchester United: a înscris de trei ori și a oferit patru asissturi în primele sale șase meciuri pentru „diavoli”.

La Mondialul din Brazilia Di Maria a făcut spectacol, fiind unul dintre cei mai buni jucători ai finalistei, Argentina. Prestația sa i-a adus prezența în echipa turneului, alături de cei mai buni fotbaliști ai lumii.

Toni Kroos (Bayern/Real&Germania) – 2014 a fost de departe cel mai bun al carierei pentru mijlocașul neamț. A reușit dubla în Germania, fiind ales și în echipa ideală a Ligii Campionilor.

Dar borna cea mai importantă a fost reprezentată de Campionatul Mondial, unde a fost inclus în „11”-le ideal al competiției. Și-a ajutat țara să câștige un nou titlu mondial după 24 de ani, fiind cel mai bun pasator al turneului final.

Performanțele deosebite l-au adus în atenția lui Real, în tricoul căreia a câștigat Supercupa Europei chiar la debut. Ulterior, a demonstrat că s-a adaptat excelent la noul său club, fiind la originea celor mai multe dintre atacurile „albilor”.

Gareth Bale (Real Madrid&Țara Galilor) – Când Real a plătit aproape 100 de milioane de euro lui Tottenham pentru mjlocașul ofensiv de bandă, mulți au considerat că trupa de pe Bernabeu face o achiziție care nu își va găsi justificarea în rezultate și în prestațiile fotbalistului. Dar Bale a ținut să îi contrazică, având un sezon perfect, la capătul căruia și-a trecut în palmares Cupa Spaniei, Champions League și Supercupa Europei.

În Ligă, galezul a fost de neoprit, fiind al 5-lea cel mai bun marcator al competiției (6 goluri) și al 4-lea cel mai bun pasator.

Thomas Muller (Bayern&Germania) – Unul dintre cei mai influenți jucători în echipa plină de staruri a lui Guardiola. Capabil să evolueze pe diferite poziții la fel de bine, Muller a contribuit din plin la victoria categorică a bavarezilor în campionat, dar și la câștigarea Cupei Germaniei. Mai mult, grație prestațiilor lui, Bayern a ajuns din nou în semifinalele Champions League (a marcat de 5 ori în cea mai importantă competiție inter-cluburi din lume).

Momentul culminant a fost reprezentat de Mondialul brazilian, unde Muller a reușit un turneu final perfect. 5 goluri și 2 pase decisive a reușit neamțul, având un rol esențial în câștigarea trofeului de către Germania.

Lionel Messi (Barcelona&Argentina) – Deși sezonul 2013-2014 nu a fost cel mai bun din cariera starului de pe Camp Nou, acesta a setat noi repere în fotbalul mondial. A devenit cel mai bun marcator din istoria El Clasico (21 de goluri), iar acum se află la doar o reușită de a egala recordul de goluri din La Liga (249).

Marea problemă a lui Messi a fost, în ultimii ani, reprezentată de echipa națională. În 2014, jucătorul și-a asumat excelent rolul de jucător decisiv al „pumelor”, trăgând echipa după el până în finala CM. S-a aflat printre golgheterii competiției din Brazilia, fiind de 4 ori desemnat „omul meciului”.

La Barcelona, în actualul sezon, a punctat deja de 8 ori, deși a devenit un om de echipă (a impresionat și la capitolul pase decisive). În urmă cu aproximativ o lună a ajuns la 400 de goluri marcate în întreaga carieră.

Cristiano Ronaldo (Real Madrid&Portugalia) – Câștigător al Balonului de Aur în 2013, portughezul este principalul favorit la cea mai înaltă distincție personală din fotbal și anul acesta. Iar cifrele și performanțele îl îndreptățesc pe deplin să spere că va fi din nou votat cel mai bun jucător din lume. A câștigat Cupa Spaniei și Liga Campionilor cu Real (fiind și golgheterul competiției, cu 17 reușite), singura dezamăgire reprezentând-o parcursul slab cu Portugalia de la Mondiale (starul lusitan a fost  accidentat și nu a putut evolua la potențial maxim).

Actuala stagiune a început-o fulminant, marcând de 15 ori în primele 8 partide pentru Real, în campionat (cel mai bun start de sezon din istoria La Liga).

 

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis! În spate se ascunde, însă, o poveste tristă
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis! În spate se ascunde, însă,…
Vestea primită de Horațiu Moldovan la patru luni de la transferul la Atletico Madrid
Vestea primită de Horațiu Moldovan la patru luni de la transferul la Atletico Madrid
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă de care suferă cântăreața
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă de care suferă cântăreața
Bătaie cu pumni, picioare şi unghii între Prodanca şi Reghe! Antrenorul este urmărit penal, riscă închisoare şi daune de un milion de euro
Bătaie cu pumni, picioare şi unghii între Prodanca şi Reghe! Antrenorul este urmărit penal, riscă închisoare şi daune de un…
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din jur.
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din jur. "Stăm şi aşteptăm. Situaţia…
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare în costum de baie
Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare în costum de baie
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui dintr-un supermarket Lidl din Cluj. Ce era înauntru, de fapt
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui dintr-un supermarket Lidl din Cluj.…
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la 7 ani
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la 7 ani
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Teroarea evreilor demascați de Gestapo: „Am fost învățați să-i recunoaștem după structura craniului. Tu provii dintr-o familie bună“ VIDEO
Teroarea evreilor demascați de Gestapo: „Am fost învățați să-i recunoaștem după structura craniului. Tu provii dintr-o familie bună“ VIDEO
Manchester City o umileşte pe Brighton şi menţine presiunea asupra lui Arsenal
Manchester City o umileşte pe Brighton şi menţine presiunea asupra lui Arsenal
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele