EXCLUSIV – Interviu cu mijlocașul lui Tottenham, Sandro: „Chiricheș va exploda anul viitor”. Colegul românului a venit la București special pentru nunta brazilianului Wallace

EXCLUSIV - Interviu cu mijlocașul lui Tottenham, Sandro:
  • Publicat:
  • Actualizat:

Nunta fostului rapidist Wallace da Silva cu românca Florența Rusu, sora fostului jucător de la Sportul, Liviu Rusu, eveniment ce a avut loc duminică seara, în București, a adus în România un invitat surpriză, sosit direct din Premier League. Mijlocașul celor de la Tottenham, Sandro Raniere Guimarães Cordeiro (25 ani) a fost „special guest” la petrecerea brazilianului cu cetățenie română ce evoluează acum pentru FC Olt Slatina. Cei doi sunt prieteni buni încă din copilărie: „Nu puteam să lipsesc tocmai eu de la acest eveniment”, a mărturisit colegul brazilian al lui Vlad Chiricheș.

„I-am promis fratelui meu că voi fi jucătorul pe care noi doi la un loc l-am fi creat”

Liniștit, deloc extravagant și extrem de jovial, colegul lui Chiricheș a povestit pentru ProSport că se înțelege foarte bine cu românii. Modestia-i vine, după cum a recunoscut în repetate rânduri, din greutățile familiei. Pentru a-și îndeplini visul de a juca fotbal, brazilianul a fost nevoit să parcurgă, pe când avea doar 16 ani, timp de două luni, săptămânal, un drum de 1.100 de kilometri, cu un autocar uzat. „Călătoream între Minas Gerais și Curitiba, pentru a da probe la Paranaense. Adesea mă întrebam cu ce am greșit vieții pentru a fi chinuit în așa fel. Dar știam că nu trebuie să renunț”. Îi promisese asta fratelui său, Saymon, alături de care împărțea același vis, dar pe care, o boală gravă l-a spulberat. „În Brazilia, primul cadou al unui tată pentru fiul său este o minge de fotbal. Saymon visa să ajungă sus, dar problemele cu inima i-au interzis să mai pășească pe teren. A fost devastat, nu putea să renunțe și atunci i-am făcut o promisiune: >”. S-au mutat în Brasilia pentru ca fratele său să beneficieze de tratament și, deși problemele financiare erau tot mai apăsătoare, familia l-a susținut în continuare pe Sandro: „Tatăl meu se împrumuta de bani pentru a-mi cumpăra ghete. Atunci am hotărât să merg la trialurile din Curitiba, departe de ai mei. Îmi aduc aminte că antrenorul îmi aducea mâncare și telefon pentru a vorbi cu familia. Am suferit mult”, sunt vorbele mijlocașului pentru The Guardian.

Uitat în aeroport de Tottenham

Ghinioanele s-au ținut lanț de colegul lui Chiricheș. În anul în care a făcut pasul către Tottenham, 2010, Sandro a câștigat Copa Libertadores cu Internacional, însă visul de a juca în Liga Campionilor, în același an, i-a fost spulberat rapid de antrenor: „Chiar în acea perioadă urmărisem cum Tottenham s-a calificat în primăvara europeană, așa că atunci când m-am transferat acolo, visam să joc în Ligă. Când am ajuns la Londra, antrenorul mi-a spus că nu m-a trecut pe lista pentru Europa. A fost ca un duș foarte rece după tot ce mi se întâmplase: Cupa, mutatul în Anglia, Premier League….Îmi aduc aminte de un episod stânjenitor, când trebuia să fac deplasarea cu echipa la Werder Bremen. În aeroport, atunci când am ajuns la check in, cel de la birou m-a întrebat cum mă cheamă: > A trebuit să rămân acolo, singur, echipa a plecat fără mine.”

În prezent, Sandro a revenit după o accidentare serioasă la genunchi, ultimul meci bifat în tricoul lui Tottenham fiind pe 16 martie, contra celor de la Arsenal. Citește în continuare interviul lui Sandro Raniere pentru ProSport în care vorbește deschis despre prietenia sa cu Wallace, despre fotbalul din România, dar și despre Mondialul din Brazilia.

Sandro, cum de ai venit în România?
Nu puteam să ratez căsătoria prietenului meu, Wallace. Ne cunoaștem de atâta timp și acesta e un eveniment foarte important pentru el, așa că nu puteam să nu fiu și eu prezent.

De când îl știi pe Wallace?
Ooo.. să fie vreo 8 ani deja. (stă pe gânduri) Nu, sunt zece. Uff, ce-a mai trecut timpul! Important e că am fost mereu foarte apropiați. Ne știm de când eram amândoi juniori și am păstrat legătura, ne vizităm des. E o plăcere să-i fiu astăzi (n.r: duminică) aproape și să cunosc tradițiile unei nunți românești.

(Auzindu-și numele pomenit, fostul jucător al Rapidului se apropie râzând de Sandro: „Sper că vorbești frumos de mine, da? Spune acolo că sunt frumos, că joc bine”)

Sandro: Da, da. Te-am lăudat mai mult decât meriți. (râde)

Foto: Răzvan LUPICĂ‚

Ți-a vorbit vreodată de fotbalul din România?

Daaa, mereu îmi vorbește de cum e aici. Sunt la curent cu toate noutățile. Știu că a plecat de la Rapid, că a avut multe probleme acolo și că a ajuns la un club mult mai bine organizat decât cel de dinainte. Din păcate, s-a accidentat din nou și nu pot decât să mă rog la Dumnezeu pentru el. Are foarte multe calități și merită să fie fericit, să treacă peste probleme. (se uită la Wallace și-l îmbrățișează). Vei trece tu și peste asta, fratele meu!

Spune-ne cum se vede Liga I din Anglia?

Să știți că nu mi-e străin fotbalul din România. Am jucat contra voastră la meciul meu de debut la naționala Braziliei. Am debutat în meciul de retragere al lui Ronaldo, cel încheiat 1-0 pentru noi, în 2011. Am fost chiar titular, așa că știu multe chestii despre fotbalul românesc. Plus că și Wallace a avut grijă să mă țină informat. Când juca în Liga a III-a, mă suna și îmi spunea: > Apoi, a trecut în Liga a II-a și iarăși mă suna des și îmi povestea că o să promoveze în prima și tot așa. Din păcate, acum e accidentat (n.r: ruptură de ligamente) și știu cum e să stai pe bară din cauza unei lovituri, dar va fi totul bine. Așa că mereu am fost la curent cu ce se întâmplă pe la voi, iar mai nou, sunt coleg și cu Vlad (n.r. Chiricheș).

Cum ți-a descris Chiricheș România?

Chiricheș e un băiat extraordinar. Încă din prima zi când a ajuns la Londra, ne-am înțeles extraordinar. El e un băiat umil, cu foarte mult bun simț și cu picioarele pe pământ. Ne-am împrietenit imediat pentru că vorbește și portugheză, iar asta ne ajută. Chiar m-am bucurat când am mai văzut pe cineva care vorbește portugheză într-un loc unde se aude numai engleză.

(În peisaj apar și Gabriel Machado și Braga Rodriguez de la Universitatea Cluj, iar Wallace îl întrerupe: „Să nu-i uităm și pe prietenii noștri de la U Cluj. Suntem toată gașca aici, da?)


Machado, Wallace, Sandro și Braga Rodrigo (de la stânga) se bucură de petrecerea de nuntă a fostului rapidist

Foto: Răzvan LUPICĂ‚

Sandro: Revenind la Chiricheș, cred că România e pe drumul cel bun, iar asta se vede la el. E un jucător care va fi foarte cunoscut în Europa și a meritat să ajungă aici pentru că a confirmat la clubul lui. E un exemplu de jucător care se vede că a muncit mult la el în țară pentru a ajunge undeva sus și tocmai asta trebuie să fie mândria voastră. Nu e ușor să ajungi în Premier League, e cea mai puternică Ligă din lume, iar el a reușit.


Chiricheș și Sandro s-au apropiat la scurt timp după transferul românului în Premier League. FOTO: Imagine surprinsă în decembrie 2013, când cei doi au ieșit în oraș alături de Erik Lamela și Jermain Defoe (transferat între timp în MLS, la Toronto FC)

„Sunt realist și știu că nu voi mai fi convocat la naționala Braziliei deși visez întruna asta”

Crezi că mai are de demonstrat la Tottenham?

El a demonstrat foarte multe lucruri. Toți suporterii știu de ce e în stare și câte calități are. Din păcate, s-a accidentat și atunci când a revenit pe teren, a avut nevoie de un timp pentru a fi 100% în formă. Acum știu că e bine, s-a familiarizat cu Londra, toți îl plac și are toate condițiile pentru a reveni la nivelul maxim. Simt că anul care va veni va fi unul extraordinar pentru el, va exploda.

Apropo de absența ta de pe teren. Ce se întâmplă de nu ai mai jucat în ultima perioadă?

În acest moment, sunt 100% apt. Nu mai am nicio problemă de sănătate…

Și cu toate astea?

E chestiune de antrenor, de voința dânsului. Nu e vina mea, eu sunt gata să joc oricând.

Anul trecut declarai că îți dorești foarte mult să joci la Mondial, în naționala Braziliei…

Doamne, e visul meu. Mi-ar plăcea foarte mult. Dar sunt realist și sincer. Știu că e foarte complicat pentru mine, mai ales după această accidentare. Sunt atâția jucători buni în fața mea, care merită să fie acolo. Fotbalul întotdeauna e pentru moment. Eu mereu îmi repet asta. Dacă te accidentezi, te duci în jos, nu mai joci și trebuie să depui efort dublu pentru a crește înapoi în ochii tuturor. Acum nu mi-a mai rămas decât să mai aștept o altă oportunitate.

Ce părere ai despre problemele din Brazilia, legate de organizarea Campionatului Mondial?

Va fi liniștit. Brazilienii au o căldură umană foarte mare. Dacă Dumnezeu ne va permite, va fi un Mondial foarte bun. Plus că dacă vom câștiga Cupa, toți suporterii vor uita de aceste probleme și se vor bucura pentru acest turneu. Doamne ajută! Eu sunt brazilian și chiar dacă nu  voi fi pe teren, mă voi dedica 100% în a-mi susține țara.


Sandro încearcă să-l blocheze pe campionul mondial David Silva într-un meci Manchester City – Tottenham, jucat în 2012

17 selecții are Sandro pentru naționala Braziliei

3 goluri are brazilianul în cele 76 de meciuri pe care le-a bifat pentru Tottenham

 

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut: 'Dacă era în București, poate puteam să fug jumătate de oră'
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut: 'Dacă era în București, poate…
Adio, Real Madrid! I-a spus „nu” lui Florentino Perez și pleacă la finalul sezonului
Adio, Real Madrid! I-a spus „nu” lui Florentino Perez și pleacă la finalul sezonului
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al bărbatului era coborât în groapă?
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al…
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
Cum să evitați epuizarea la locul de muncă: sfaturile utile de la specialiști
Cum să evitați epuizarea la locul de muncă: sfaturile utile de la specialiști
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone din țară, în următoarele ore
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone din țară, în următoarele ore
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în weekend!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în…
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Interdicție completă în România din 9 aprilie. Legea n-are excepţii. Amendă 1000 lei
Interdicție completă în România din 9 aprilie. Legea n-are excepţii. Amendă 1000 lei
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au cunoscut celebritatea
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Serena Williams, întrebare de baraj despre bustul său, după ce nu mai alăptează. Cum arată acum GALERIE FOTO
Serena Williams, întrebare de baraj despre bustul său, după ce nu mai alăptează. Cum arată acum GALERIE FOTO
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen