S-a redeschis lupta pentru titlu în Anglia. Lecție de fotbal a lui Mourinho. Chelsea s-a apărat tot meciul, dar a câștigat. Liverpool – Chelsea 0-2. Palace – Manchester City 0-2

S-a redeschis lupta pentru titlu în Anglia. Lecție de fotbal a lui Mourinho. Chelsea s-a apărat tot meciul, dar a câștigat. Liverpool - Chelsea 0-2. Palace - Manchester City 0-2
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Crystal Palace – Manchester City 0-2 (Dzeko 4, Yaya Toure 44)
  • Liverpool – Chelsea 0-2 (Ba 45+3, Willian 90+4)
     
  • FINAL / Southampton – Everton 2-0 (Alcaraz ‘2-autogol, Coleman ’31-autogol)
  • FINAL / Fulham – Hull 2-2 (Dejagah ’55, Amorebieta ’57 / Jelavic ’76, Long ’89)
  • FINAL / Stoke – Tottenham 0-1 (Rose ’32)
  • FINAL / Swansea – Aston Villa 4-1 (Bony ’10, ’90-pen, Shelvey ’25, Hernandez ’73 / Agbonlahor ’22)
  • FINAL / WBA – West Ham 1-0 (Berahino 15)
  • FINAL / Manchester United – Norwich 4-0 (Rooney ’41 – pen, ’48, Mata ’63, ’73)
  • LIVE / Sunderland – Cardiff 4-0 (Wickham ’26 și 86, Borini 45+2 – pen., Giaccherini 76)
  • Luni, ora 22:00 / Arsenal – Newcastle

20:02 E final de meci! City este la trei puncte de Liverpool cu un meci mai puțin jucat. În caz de egalitate, contează golaverajul, unde „cetățenii” (+58) sunt în fața adversarilor, care au +50.


19:49 Palace nu a avut nicio ocazie în partea secundă, iar City s-a mulțumit să gestioneze avantajul din prima repriză. Ambele echipe așteaptă finalul partidei.


19:14 A început repriza secundă a meciului dintre Crystal Palace și Manchester City.


18:59 E pauză, iar City conduce cu 2-0! Dzeko și Toure au marcat pentru „cetățeni”, care, dacă vor câștiga toate meciurile rămase, iau titlul!


18:54 GOOOOOOL CITY!!! Ce gol înscriu „cetățenii”! Yaya Toure combină superb cu Milner, driblează doi jucători adverși și înscrie cu un șut plasat la colțul lung! Al 19-lea gol pentru ivorian, doar Suarez și Sturridge au înscris mai mult în acest sezon.


18:45 City continuă să domine partida cu Crystal Palace, care face un meci destul de slab. Dacă bat, „cetățenii” se apropie la trei puncte de Liverpool și au un meci mai puțin.


18:31 „Echipa mai bună a câștigat. Fără greșeală, performanță fantastică”, a spus Mourinho la finalul meciului. Totuși, portughezul crede că Chelsea nu are nicio șansă la titlu!


18:19 Așa a sărbătorit Mourinho după golul doi, marcat de Willian. 


18:14 GOL CITY! Toure pasează excelent pentru Dzeko, iar bosniacul înscrie cu o lovitură de cap! „Cetățenii” încep perfect și se apropie la 3 puncte de Liverpool, cu un meci mai puțin jucat. Al cincilea în ultimele opt meciuri în Premier League.


18:11 Echipa lui Mourinho a completat doar 147 de pase în tot meciul cu Liverpool, cel mai mic număr din acest sezon. Însă „albaștrii” s-au apărat excelent și au dat lovitura pe două contraatacuri excelente.


18:10 ECHIPELE DE START

Palace: Speroni – Mariappa, Dann, Delaney, Ward – Jedinak, Ledley – Bolasie, Puncheon, Chamakh – Jerome.
 
City: Hart, Zabaleta, Kompany, Demichelis, Kolarov, Milner, Garcia, Toure, Nasri, Dzeko, Aguero

18:08 Începe meciul lui City contra lui Crystal Palace. În acest moment, cu două etape înainte de final, Liverpool are 80 de puncte, Chelsea 78, iar City 74, dar cu două meciuri mai puțin jucate. Dacă va câștiga toate cele patru partide, „cetățenii” pot deveni campioni.


18:02 Final de meci. Mourinho sprintează către propria galerie pentru a o saluta! S-a terminat 2-0, iar lupta pentru titlu în Anglia e relansată.


18:00 GOOOOOL CHELSEA! Contraatac excelent al lui Torres, care îi pasează lui Willian, brazilianul reluând în plasa goală! Cei doi scăpaseră singuri cu Mignolet.


17:55 Patru minute de prelungiri! Liverpool e aproape să piardă pe „Anfield”.


17:48 Liverpool are 72% posesie, dar nu reușește să deschidă apărarea lui Chelsea. Minutul 85, intră Torres în locul lui Ba. Anfield Road îl fluieră copios pe spaniol.


17:41 Chelsea a respins 47 de mingi până acum. Iar în minutul 78, Cahill intră în locul lui Schurrle.


17:34 Este al 54-lea meci din acest sezon pentru Chelsea, în timp ce Liverpool are doar 41 jucate. Se va vedea acest lucru în ultimele minute ale partidei de azi?


17:32 E pur și simplu imposibil ca Liverpool să spargă defensiva lui Chelsea. Iar Gerrard trage direct în brațele lui Schwarzer de la 20 de metri! E 1-0 pentru Chelsea și au mai rămas 23 de minute.


17:22 Liverpool continuă să joace slab, iar Sturridge intră în locul lui Lucas Leiva. E minutul 58, iar „cormoranii” încep să domine tot mai autoritar.


17:10 Nicio schimbare la pauză, începe repriza secundă!


17:02 După prima repriză, Chelsea conduce cu 1-0, deși Liverpool a avut șansele mai mari și o posesie de 62%. Chelsea a tras însă 6 șuturi la poartă, doar două mai puțin decât Liverpool.


16:59 Discursul lui Steven Gerrard după victoria cu City, scor 3-2, e ironizat pe Twitter. „This does not slip now”, a spus atunci căpitanul lui Liverpool, verbul „slip” fiind folosit aici cu sensul de „nu ne scapă printre degete”. Azi, Gerrard a alunecat în fața lui Ba, care a marcat. „To slip” înseamnă în limba engleză și „a aluneca”.


16:57 Ba are cinci goluri în opt meciuri pentru Chelsea! Ce sfârșit de sezon prinde senegalezul, care a calificat-o pe Chelsea și în semifinalele Ligii, după golul cu PSG.


16:54 Ba scapă singur după ce Gerrard a alunecat la mijlocul terenului și îl execută pe Mignolet. Ce surpriză pe „Anfield”! După o repriză dominată categoric de Liverpool, senegalezul marchează pentru echipa lui Mourinho.


16:43 Penalty pentru Chelsea refuzat de Martin Atkinson. O pătrundere în careu a lui Salah a fost finalizată de egiptean cu un șut care l-a lovit clar în mână pe Flanagan. Arbitrul a lăsat jocul să continue.


16:34 Cei doi manageri au timp să și discute pe margine în timpul partidei. După o jumătate de oră, scorul continuă să fie 0-0!


16:30 Autobaza lui Mourinho rezistă. Imagine exemplificatoare pentru modul în care se apără Chelsea.


16:25 Duelul dintre cele două echipe pare echilibrat. Poate și datorită faptului că cei doi manageri se cunosc foarte bine. Rodgers a fost adus la Chelsea de Mourinho în 2004, ca director al Academiei londonezilor. Rodgers a fost promovat ca manager al echipei secunde doi ani mai târziu, unde a stat până în 2008, când a preluat-o pe Watford.


16:16 Mourinho pare decis să facă orice pentru ca Liverpool să nu câștige azi.


16:16 Primele zece minute au fost echilibrate. Liverpool domină, are posesia, însă Chelsea joacă precum o echipă a lui Mourinho: a tras deja de timp, blochează absolut orice minge și se cantonează pe două linii în propria jumătate.


16:03 „You’ll Never Walk Alone” se aude parcă mai tare ca niciodată pe „Anfield”, iar Mourinho e și el îngândurat! A început meciul!


15:50 Au mai rămas mai puțin de 15 minute până la startul partidei dintre Liverpool și Chelsea. În primul meci al zilei, Sunderland a spulberat-o pe Cardiff, scor 4-0, iar „pisicile negre” ale lui Poyet au ieșit din zona retrogradării.


15:36 Mourinho are opt victorii în 17 meciuri contra lui Liverpool, cu un golaveraj de 18-13 în favoarea echipelor antrenate de lusitan. 


15:23 Este a opta dată când Brendan Rodgers trimite acest „11” în teren. Niciun alt manager nu a repetat formația de start de atâtea ori în acest sezon în Premier League.


15:20 Banca lui Chelsea, formată din Torres, Willian, Cahill și van Ginkel, a costat echipa de pe „Stamford Bridge” nu mai puțin de 97 de milioane de lire.


15:16 Echipa „de rezerve” a lui Mourinho nu e tocmai de rezerve. Schwarzer îi ia locul lui Cech, accidentat, iar singura modificare importantă este apariția lui Kalas, fundașul central ceh, în locul lui Terry. Tânărul de 20 de ani nu are decât 2 minute jucate în tricoul „albaștrilor”, fiind mai mut rezervă în acest sezon. În atac, Ba a fost preferat de lusitan în dauna lui Eto’o și Torres.


15:05 Daniel Sturridge, încă nerefăcut 100% după accidentarea la bicepsul femural, este rezervă la Liverpool, care începe cu un 4-3-1-2, cu Sterling și Suarez în avanposturi.

Liverpool: Mignolet – Johnson, Skrtel, Sakho, Flanagan – Gerrard, Allen, Lucas Leiva – Coutinho, Sterling –  Suarez

Chelsea: Schwarzer – Azpilicueta, Ivanovic, Kalas, Cole – Lampard (c), Mikel, Matic – Salah, Ba, Schurrle.


15:02 Cu o victorie azi, Liverpool s-ar distanța la 8 puncte de Chelsea cu două etape rămase de disputat. Însă n-ar câștiga matematic titlul nici cu un eșec al lui City la Crystal Palace, „cetățenii” fiind, în acest moment, la șase puncte de Liverpool, cu un meci mai puțin disputat.

 


14:47 Atmosfera senzațională din jurul arenei din Liverpool este subliniată și de fostul atacant al „cormoranilor”, Michael Owen, care spune că nu a mai văzut niciodată atâta lume pe Anfield cu 90 de minute înainte de start.


14:42 Se anunță o atmosferă senzațională pe Anfield în meciul dintre Liverpool și Chelsea. Numeroși fani ai „cormoranilor” sunt deja în apropierea stadionului, cu peste o oră înaintea meciului cu „albaștrii” lui Mourinho.


Ceea ce se anunța a fi o adevărată finală a campionatului englez s-a transformat într-un meci care pare a genera interes doar pentru Liverpool. Chelsea a suferit în ultimele etape două eșecuri puțin scontate – la Villa, respectiv pe teren propriu, cu Sunderland – și doar o minune îi mai poate aduce trupei lui Mourinho titlu.

În aceste condiții, partida de duminică, de pe Anfield, va fi una de totul sau nimic doar pentru „cormorani”, care, după o pauză de peste două decenii, au șansa să vadă în vitrina de trofee un nou titlu, al 19-lea din istorie. Chiar dacă Chelsea este departe în clasament, formația lui Brendan Rodgers are nevoie să nu piardă, un eventual insucces favorizând-o pe City, care ar face – în cazul în care se impune runda aceasta și în restanța avută – același număr de puncte („cetățenii” au, în ultimele etape, un program mai ușor, iar golaverajul le este deja favorabil).

Mourinho a admis că ar putea menaja jucători

În măsura în care titlul ar mai putea fi cucerit doar printr-o minune, Jose Mourinho își canalizează întreaga energie către Liga Campionilor, acolo unde Chelsea va disputa săptămâna viitoare returul semifinalelor, cu Atletico (scor 0-0, în tur). Astfel, „Specialul” a recunoscut la conferința de presă de vineri că va pregăti meciul cu Liverpool având în minte în primul rând confruntarea cu spaniolii, prilej pentru ca presa din Anglia să creioneze o formație cu foarte multe rezerve, pentru duminică.

Date statistice

  • Liverpool a înscris trei sau mai multe goluri în 20 dintre partidele din acest sezon, un nou record pentru Premier League
  • Mourinho a pierdut doar una dintre ultimele 8 partide jucate contra lui Liverpool (6 victorii și un egal)
  • Torres, vârful lui Chelsea, a înscris 45 de goluri pentru „cormorani”, pe Anfield, cu 10 mai multe decât a reușit golgheterul Suarez în propriul fief. De când a venit la formația din Londra, vârful spaniol nu a marcat contra fostei sale formații (în 337 de minute)
  • Liverpool e singura formație din Premier League care a câștigat toate meciurile disputate pe teren propriu în actualul sezon când a înscris prima

Ultimele trei întâlniri

  • Premier League, Decembrie 2013: Chelsea 2 (Hazard, Eto”o) – Liverpool 1 (Skrtel)
  • Premier League, Aprilie 2013: Liverpool 2 (Sturridge, Suarez) – Chelsea 2 (Oscar, Hazard)
  • Premier League, Noiembrie 2012: Chelsea 1 (Terry) – Liverpool 1 (Suarez)

Echipele probabile:

Liverpool

Mignolet – Johnson, Skrtel, Sakho, Flanagan – Allen, Gerrard, Coutinho – Sterling, Sturridge, Suárez

Absenți: Coates, Enrique, Henderson, Moses

Incert: Sturridge

Chelsea

Hilario – Kalas, Christensen, Mikel, Aké – Matic, Van Ginkel – Salah, Lampard, Schürrle – Torres

Absenți: Cech, Terry, Hazard, Eto’o

Menajați: Ivanovic, Azpilicueta, Cahill, Ashley Cole, Ramires, Oscar, Wilian

Chiricheș, din nou rezervă

Pleacată la drum cu planuri mari în acest sezon, când viza un loc de Champions League, Tottenham luptă să își securizeze în acest final de stagiune prezența în Europa. Misiunea pare una ușoară, în condițiile în care în această etapă Spurs se va deplasa la Stoke, o formație rămasă fără obiectiv, după ce și-a asigurat salvarea de la retrogradare.

În ceea ce îl privește pe Chiricheș, acesta va lua din nou loc pe banca de rezerve. Chiar dacă Vertonghen este în continuare indisponibil, internaționalul nostru plătește tribut pentru evoluțiile slabe de după revenire (a fost accidentat aproape trei luni), zona centrală a apărării londonezilor urmând a fi asigurată, potrivit presei britanice, de Dawson și Kaboul.

Altfel, etapa a 36-a din Premier League se mai remarcă prin faptul că Ryan Giggs, fotbalistul legendar al lui United, va debuta ca principal pe banca „diavolilor”. Galezul are misiunea de a conduce trupa de pe Old Trafford în ultimele trei etape din acest sezon, urmând ca din vară să fie înlocuit de Van Gaal, după cum a anunțat presa olandeză în această dimineață.

 

Clasament Premier League

Adrian Costeiu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis! În spate se ascunde, însă, o poveste tristă
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis! În spate se ascunde, însă,…
Vestea primită de Horațiu Moldovan la patru luni de la transferul la Atletico Madrid
Vestea primită de Horațiu Moldovan la patru luni de la transferul la Atletico Madrid
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă de care suferă cântăreața
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă de care suferă cântăreața
Bătaie cu pumni, picioare şi unghii între Prodanca şi Reghe! Antrenorul este urmărit penal, riscă închisoare şi daune de un milion de euro
Bătaie cu pumni, picioare şi unghii între Prodanca şi Reghe! Antrenorul este urmărit penal, riscă închisoare şi daune de un…
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din jur.
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din jur. "Stăm şi aşteptăm. Situaţia…
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare în costum de baie
Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare în costum de baie
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui dintr-un supermarket Lidl din Cluj. Ce era înauntru, de fapt
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui dintr-un supermarket Lidl din Cluj.…
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la 7 ani
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la 7 ani
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Teroarea evreilor demascați de Gestapo: „Am fost învățați să-i recunoaștem după structura craniului. Tu provii dintr-o familie bună“ VIDEO
Teroarea evreilor demascați de Gestapo: „Am fost învățați să-i recunoaștem după structura craniului. Tu provii dintr-o familie bună“ VIDEO
Manchester City o umileşte pe Brighton şi menţine presiunea asupra lui Arsenal
Manchester City o umileşte pe Brighton şi menţine presiunea asupra lui Arsenal
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele