Cupa Regelui, sferturi:** Trupa lui Mourinho, pas important spre semifinale! Real Madrid – Valencia 2-0

Cupa Regelui, sferturi:** Trupa lui Mourinho, pas important spre semifinale! Real Madrid - Valencia 2-0
  • Publicat:
  • Actualizat:

Real Madrid s-a impus pe Bernabeu, scor 2-0, în manșa tur al primului sfert de finală din Cupa Regelui Spaniei.

Rămas încă de la jumătatea sezonului fără principalul obiectiv – „galacticii” se află după tur la 18 puncte în spatele Barcelonei și doar o minune îi mai poate aduce în lupta pentru titlu -, Mourinho a tratat cu maximă seriozitate partida cu Valencia, o echipă extrem de compactă și de bine organizată. Tehnicianul de pe banca Realului a renunțat la orgolii și l-a titularizat din nou pe Casillas, în condițiile în care și Adan era disponibil (acesta din urmă a văzut roșu direct în partida cu Sociedad, astfel că „Specialul” a fost obligat să îl folosească pe „Sfântul Iker” contra Osasunei); mai mult, le-a găsit loc în același ’11’ celor doi jucători de creație din lotul Realului, Ozil și Modric.

Chiar și așa, misiunea madrilenilor nu a fost una ușoară, elevii lui Valverde venind cu lecția bine făcută pe Bernabeu. A fost necesară o singură clipă de neatenție în prima repriză și o apariție surpinzătoare a lui Khedira, într-o poziție în care ne-am fi așteptat să îl vedem pe Ronaldo, pentru ca Benzema să îndeplinească o simplă formalitate. S-a intrat, astfel, cu scorul de 1-0 la cabine, însă „liliecii” au ieșit și mai motivați după pauză. Dar fotbalul este deseori nedrept, iar Valencia a simțit pe propria piele ce înseamnă acest lucru. Jonas și Soldado s-au jucat cu ocaziile la poarta lui Casillas, iar cei care au punctat au fost tot madrilenii. Mai exact, golul a fost pus în dreptul gazdelor, în condițiile în care Guardado a trimis în propria poartă o centrare de pe stânga a lui Coentrao. O echipă admirabilă până în acel moment, Valencia s-a prăbușit total pe final, apărarea sa gafând în mai multe rânduri.

Doar neinspirația lui Ronaldo (a ratat uluitor în două rânduri și a bifat primul meci din 2013 în care evoluează și nu marchează. De altfel, presa din Spania s-a grăbit să proclame Ronaldo-dependența Realului, după remiza albă de la Osasuna, când portughezul a fost suspendat) a făcut ca Valencia să spere că poate întoarce soarta calificării pe Mestalla, la 3-0 fiind greu de crezut că Soldado&Co mai puteau să se gândească la penultimul act. Până la returul de pe 23 ianuarie, cele două echipe se vor mai confrunta o dată, de data aceasta în campionat, tot pe Santiago Bernabeu.

Final Real – Valencia 2-0 (Benzema – min 37, Guardado – autogol, min 73)

Desfășurarea primei reprize

Min 7 Ronaldo este inamicul public numărul unu al „liliecilor”. În două faze succesive, starul lui Real este faultat, însă loviturile sale libere nu își găsesc ținta.

Min 9 Gafă de începător a unui fundaș al Valenciei. Benzema recuperează în treimea adversă și „găsește” o pasă perfectă pentru Modric. Jucătorul venit toamna trecută de la Tottenham ratează din 16 metri, singur cu goal-keeper-ul advers.

Min 12 Ronaldo prinde un șut foarte bun, cu stângul. Guaita e prins pe picior greșit, dar reușește să respingă în față. Din păcate pentru albi, niciun coechipier al lui CR 7 nu a fost pe fază, pentru a relua în poartă.

Min 17 T. Costa îl încearcă pe Casillas de la mare distanță, cu un șut violent. Portarul Realului respinge cu siguranță. La faza imediat următoare „Sfântul Iker” arată încă o dată de ce e considerat cel mai bun portar din lume și reține cu precizie lovitura de cap a lui Jonas

Min 28 Real presează, dar nu își mai creează ocazii clare de gol. Ronaldo se descurcă admirabil, deși este flancat de doi fundași adversi și îl angajează perfect pe Ozil, în careu. Germanul plonjează ca în bazin, dar nu primește lovitură de pedeapsă. Reluările confirmă că arbitrul a luat o decizie bună.

Min 34 Jonas încheie cu un șut periculos un contra-atac al Valenciei.

Min 36 Oaspeții au echilibrat jocul, iar Jonas semnează cea mai mare ratare a meciului. Mijlocașul ofensiv trimite din 6 metri, dar Iker Casillas respinge incredibil un gol ca și făcut.

Min 37 GOL Real Madrid! Pe contra-atac, Real reușește să înscrie! Essien îi pasează pe partea stângă lui Khedira, a cărui poftă ofensivă e tot mai mare în ultimul timp. Închizătorul neamț îl pune excelent în valoare pe Benzema, care are de îndeplinit o simplă formalitate.

Min 43 Benzema are o bună ocazie de a realiza dubla, însă din păcate pentru formația lui Mourinho șutul său, din lateral, se oprește în plasa laterală

Min 45 Final de primă repriză

Repriza secundă

Min 49 Real începe ofensiv cea de -a doua repriză. Ronaldo și Benzema au două oportunități bune de a marca, însă Guaita se opune de fiecare dată cu succes.

Min 53 Victor Ruiz se înalță ăeste toată apărarea adversă, dar din păcate pentru oaspeți lovitura sa de cap trece departe de buturile lui Casillas.

Min 58 Essien centrează perfect de pe dreapta, semn că Mourinho nu s-a înșelat când l-a reprofilat în fundaș de bandă. Centrarea ghanezului creează panică în rândul fundașilor adverși, care abia reușesc să îndepărteze pericolul. Benzema stătea la pândă și aștepta orice greșeală.

Min 65 Real domină, însă steril. Oaspeții au venit cu lecția bine învățată și au capacitatea să închidă bine culoarele. Ocaziile mari lipsesc, deși „galactici” își petrec cea mai mare parte din timp în jumătatea adversă.

Min 67 Soldado este angajat în adâncime perfect, dejucând pasul la ofsaid al apărării albilor. Fostul atacant al lui Real Madrid are ocazia să se răzbune, dar ia la țintă transversala. Cu mare întârziere tușierul ridică fanionul, dar reluările îl contrazic.

Min 69 Același Soldado trimite un trasor din marginea careului. Casillas nu reușește să rețină și respinge în față, însă Jonas, singur cu poarta goală, se pierde și trimite alături. Ocazie imensă pentru Valencia.

Min 73 Gol Real Madrid! Unul dintre truismele cele mai cunoscute din fotbal spune că „ocaziile se răzbună”. Valencia nu poate fi altfel decât o echipă frustrată: după cele două ocazii mari la poarta lui Casillas, formația lui Valverde și-a înscris în propria poartă. La o centrare a lui Coentrao, Guardado trimite în propria poartă, de lângă Higuain (intrat în teren în locul lui Benzema).

Min 76 Guaita ține Valencia în viață. Ozil pătrunde nestingherit pe dreapta și pasează perfect către Ronaldo, care alege să tragă din direcția în care venea portarul Valenciei. Ideea e bună, însă Guaita are un reflex formidabil și se opune unui scor de neprezentare.

Min 80 Cristiano ratează uluitor. Portughezul îi fură o minge lui Rami și rămâne singur cu Guaita. Din 15 metri, portughezul trimite alături, la o fază în care înscrie de 99 de ori din 100.

Min 84 Ozil ratează și el o bună oportunitate.

Min 88 Valencia vrea, însă golul venit împotriva cursului jocului le-a turnat plumb în ghete „liliecilor”. Oaspeții așteaptă fluierul final ca pe o dulce izbăvire după un meci în care puteau emite mai multe pretenții.

Min 90 FINAL meci.

ECHIPELE DE START

Real Madrid (4-2-3-1): Casillas – Essien, Albiol, Carvalho, Marcelo – Xabi Alonso, Khedira – Modric, Ozil, Cristiano – Benzema

Valencia (4-2-3-1): Guaita – J. Pereira, Rami, Victor Ruiz, Guardado – Banega, T. Costa – Parejo, Jonas, Piatti – Soldado

Programul celorlalte partide din sferturile Cupei Regelui*

Miercuri (16 ianuarie)
20:30 Zaragoza – Sevilla
22:30 Barcelona – Malaga
Joi (17 ianuarie)
23:00 Atletico Madrid – Betis

*Partidele retur se vor disputa pe 23 ianuarie

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
VIDEO Coman & co., distracție “nebună” în toiul nopții după ce FCSB a luat titlul de campioană în Superliga! “Te iubesc…”
VIDEO Coman & co., distracție “nebună” în toiul nopții după ce FCSB a luat titlul de campioană în Superliga! “Te…
Gabi Balint a vrut să facă gluma serii după ce FCSB a câștigat titlul și nu a realizat gafa comisă
Gabi Balint a vrut să facă gluma serii după ce FCSB a câștigat titlul și nu a realizat gafa comisă
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Singurele echipe din Superligă care au felicitat-o pe FCSB după ce a devenit campioana României
Singurele echipe din Superligă care au felicitat-o pe FCSB după ce a devenit campioana României
Boala care se răspândește RAPID în lume! Record de îmbolnăviri: experții avertizează populația
Boala care se răspândește RAPID în lume! Record de îmbolnăviri: experții avertizează populația
Lovitură devastatoare pentru Simona Halep
Lovitură devastatoare pentru Simona Halep
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
Angajatorii care oferă salarii în România de 2.000 de euro, dar nu găsesc oameni interesaţi:
Angajatorii care oferă salarii în România de 2.000 de euro, dar nu găsesc oameni interesaţi: "Aleg să plece în străinătate!
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Prințișorul Craiovei, mărturisiri teribile despre adevărata dramă din familia lui: Am trăit cu 50 de euro pe săptămână!
Prințișorul Craiovei, mărturisiri teribile despre adevărata dramă din familia lui: Am trăit cu 50 de euro pe săptămână!
Locul de basm din România pe care puțini turiști îl știu. Ascunde un mare secret, cunoscut doar de câțiva oameni
Locul de basm din România pe care puțini turiști îl știu. Ascunde un mare secret, cunoscut doar de câțiva oameni
GABRIELA FIREA, marea lovitură în politică. RĂSTURNARE de situație, chiar înainte de alegeri
GABRIELA FIREA, marea lovitură în politică. RĂSTURNARE de situație, chiar înainte de alegeri
O celebră influenceră de pe TikTok a fost împușcată mortal în fața casei sale. Motivul este șocant
O celebră influenceră de pe TikTok a fost împușcată mortal în fața casei sale. Motivul este șocant
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Rușii au lovit instalațiile energetice din centrul și vestul Ucrainei. Zelenski: Aprovizionarea cu gaz a UE este în pericol
Rușii au lovit instalațiile energetice din centrul și vestul Ucrainei. Zelenski: Aprovizionarea cu gaz a UE este în pericol
Care sunt talentele secrete ale Familiei Regale Britanice?
Care sunt talentele secrete ale Familiei Regale Britanice?
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
Cine a câștigat a 11-a gală Te cunosc de undeva!. Punctele concurenților de la canapea au decis echipa învingătoare
Cine a câștigat a 11-a gală Te cunosc de undeva!. Punctele concurenților de la canapea au decis echipa învingătoare