Cristi Balaj a analizat faza care a blocat meciul dintre PAOK şi AEK Atena! Verdictul dat de fostul arbitru român

12 mar 2018 15379 afişări Campionate Externe
Cristi Balaj a analizat faza care a blocat meciul dintre PAOK şi AEK Atena! Verdictul dat de fostul arbitru român

Fostul arbitru, Cristi Balaj, a analizat cea mai controversată fază de pe finalul campionatului Greciei, din meciul PAOK – AEK Atena, a cărui rezultat final încă este necunoscut. În prelungirile partidei, fostul FCSB-ist, Fernando Varela, a marcat pentru gazde, dar golul a fost anulat pe motiv de offside, deşi a fost validat iniţial.  

Faza a generat o serie de evenimente atipice într-un campionat civilizat al Europei. Patronul gazdelor, Ivan Savvidis, a intrat pe teren cu o armă asupra sa, s-a răstit la jucătorii săi, pe care i-a trimis la cabine, s-a certat cu arbitri şi i-a terorizat pe fotbaliştii lui AEK Atena, care nu au vrut să mai iasă de la vestiare.

Din România, Cristi Balaj a analizat faza care a produs un nou scandal în jurul lui PAOK şi susţine că brigada de arbitri nu a greşit atunci când a anulat golul: "Nu sunt cel mai mare specialist la poziţiile de offside, dar înainte, pâna acum un an şi jumătate, asemenea faze erau considerate că portarul nu a jucat mingea pentru că nu a putut, că nu l-a deranjat nimeni, dar nu a ajuns.

În ultimul an şi jumătate, cei de la UEFA vin şi spun: atunci când există, şi dau şi zone - zona portarului este zona 0, în stânga merge până la -2, în dreapta la +2. Atunci când avem un atacant în poziţie de off-side, cum a fost acel atacant (n.r. al lui PAOK), care din poziţia sa iniţială de off-side încearcă să joace mingea şi participă lă joc, adică vine în zona mingii unde de altfel era şi portarul. Adică se apropie, vine în zona portarului, trebuie considerat că acest jucător influenţează portarul şi va fi sancţionat", a declarat Cristi Balaj la Telekom Sport.

Basarab Panduru l-a completat pe colegul său de studio: "El (n.r. jucătorul lui PAOK) vrea să joace mingea. Cu stângul vrea să lovească, îl duce spre minge".

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.