Confesiunile unui campion mondial. Guardiola a încercat să îl aducă pe Andrea Pirlo la Barcelona: „Suntem puternici, dar tu ai fi cireașa de pe tort”

Confesiunile unui campion mondial. Guardiola a încercat să îl aducă pe Andrea Pirlo la Barcelona:
  • Publicat:
  • Actualizat:


PlayStation-ul este cel mai bun lucru inventat, după roată. Și de când a apărut, eu am jucat cu Barcelona, în afara scurtei perioade în care preferam Milan.

Nu pot spune cu certitudine câte jocuri virtuale am jucat în ultimii ani, dar cred că numărul lor este de patru ori mai mare decât cele pe care le-am jucat în viața reală. 

Pirlo împotriva lui Nesta era un clasic în cantonamentul de la Milanello. Ne trezeam dimineață, luam micul dejun la 9, apoi jucam FIFA până la ora 11, când mergeam la antrenament. Apoi, ne întorceam în cameră și jucam până la ora 16. Un adevărat sacrificiu. 

Meciurile noastre erau adrenalină pură. Amândoi alegeam să jucam cu Barcelona. Cel mai bun jucător era Eto’o, cel mai rapid, dar eu pierdeam mereu. Mă enervam, aruncam cu joystick-ul, apoi îl rugăm pe Sandro (n.r – Nesta) să jucăm din nou. Pierdeam iar…

Nu puteam folosi scuza că echipa lui era mai bună. Era Barcelona versus Barcelona, Pep Guardiola versus Pep Guardiola. Din punctul de vedere al managerului, eram la egalitate. 

Într-o zi chiar ne gândeam să îl răpim. Pe el, în carne și oase, persoana din viața reală. Era 25 august 2010 și noi ne aflam la Camp Nou pentru trofeul Gamper. Ne revenise gândul că am putea să îl răpim pe Guardiola. Pentru a nu fi prinși, ne gândeam să îl tăiem în două bucăți, când ajungem în Italia. Dar asta nu ar fi fost o idee prea bună. Săracul om ar fi suferit. 

Totuși, noțiunea de răpire i-a trecut și lui Guardiola prin cap înaintea noastră. Târziu, în acea noapte, aproape că m-a luat de lângă ce iubeam și îndrăgeam mai mult. Privind înapoi, acei oameni pe care îi apreciam poate nu erau chiar așa apropiați de mine precum credeam. 

La sfârșitul jocului, toată lumea dorea un răspuns de la Zlatan Ibrahimovic, o adevărată bombă cu ceas, care fusese vrăjit de agentul său, legendarul Mino Raiola. Suedezul era în conflic cu Barcelona și foarte aproape de a semna cu Milan. Câțiva dintre colegii mei încercau să îl convingă să se transfere, în timp ce unii dintre prietenii lui de la Barcelona încercau să îl convingă să rămână. Erau și jurnaliștii care sperau să smulgă câteva cuvinte de la el, lucru ce nu a fost chiar așa greu. , a zis Ibra. 

Nu mai era niciun mister. Guardiola își păstra cuvintele pentru mine. Știind că lumina reflectoarelor era pe Ibrahimovic, Guardiola m-a chemat în biroul său. Abia ieșisem din vestiar și am observat că unul dintre prietenii lui din copilărie, Manel Estiarte, mă aștepta. Sarcina sa era să fie un agent secret, dar Manel Estiarte a fost de fapt unul dintre cei mai buni jucători de polo, din istorie. Doar al doilea om care a fost capabil să meargă pe apă. 

Mi-a fost greu să îl recunosc fără cască de înot, dar m-am uitat mai bine și am simțit că miroase a clor. 

Nu a fost nevoie să mă întrebe de două ori. Camera era mobilată într-un mod sobru și erau două pahare de vin pe masă. , mi-am zis în gând. Din fericire, cel mai invidiat antrenor din lume nu m-a auzit. Felul lui de a vorbi e asemănător cu al meu, nu suntem chiar tenori. , a spus într-o italiană perfectă. 

Nu eram stânjenit de situație, ci de persoana care mă chemase. Guardiola stătea într-un fotoliu. A început să îmi vorbească despre Barcelona, spunând că este o altă lume, o mașinărie perfectă care s-a inventat singură. Purta o cămasă albă, niște pantaloni închiși la culoare, care se asortau cu cravata. Arăta impecabil. 

Mi-am dat seama că nu este un om care să bată apa-n piuă. După câteva minute, a trecut direct la subiect. Ca jucător, treaba sa era să închidă jocul, dar ca antrenorul învățase să atace. 

În acea jumătate de oră, cât timp a vorbit el, am tăcut și l-am lăsat să vorbească. Dădeam de cap în semn de aprobare. Fusesem atât de absorbit de ce spunea încât reflexele mele erau amorțite. Eram mai mult amețit decât entuziasmat: Scuturat de toată situația, dar într-un mod pozitiv.

Nimeni nu mi-a zis nimic despre acest transfer. Fără să știu, eram obiectul unor negocieri într-un transfer top-class.

Campionii noștrii sunt creați aici, în afară de tine. Ce facem aici este minunat, dar avem pretenții mari. Câteodată, să câștigi te poate stoarce de puteri>

Nu mă așteptam la așa ceva. Poate petrecusem prea mult timp în fața PlayStation-ului și fusesem absorbit de un univers paralel de către hobby-ul. Acum eram la mila unui păpușar care avea o mână magică. 

Imediat m-am gândit la Sandro, ar fi murit de gelozie. Plecam cu 50% din acel Guardiola care îi aparținea și lui. 

Ca și în episodul cu Real Madrid, m-aș fi târât până la Barcelona în patru labe. La acea vreme, era cea mai bună echipă din lume. Ce mai poate fi de spus? Modul lor de a juca fotbal nu mai fusese văzut de mult timp. Pase din prima și o abilitate incredibilă de a păstra posesia balonului.

Filozofie lor era una simplă: . Părea ca jocul e orchestrat de Dumnezeu. Un Rolex cu baterii Swatch. 

, a spus Guardiola.

Am plecat din biroul său amețit complet. Am ajuns ultimul la autocarul nostru, dar nimeni nu a observat. Toți ochii erau asupra lui Ibrahimovic, care mergea pe sârmă. Focul său la Barcelona era pe cale să se stingă, în timp ce scânteia lui la Milan se transforma într-o flacără. 

Eu și Ibrahimovic ne îndreptam în direcții diferite. Lumea știa despre situația lui, dar nimeni nu știa de mine. Dacă aceste discuții se transformau într-o poveste de dragoste, plecam de la un club mare și urma să accept o nouă provocare. Mi-ar fi plăcut asta, foarte mult. 

Discuțiile au mai continuat o perioadă, dar Milan nu a renunțat. Cred că așa a fost să fie. Atunci, nu m-au implicat deloc în negocieri. Au fost câteva discuții, puține vorbe, dar nimic concret. 

M-aș fi considerat binecuvântat să fiu antrenat de Guardiola pentru că el chiar își pune amprenta pe o echipă. El le construiește, le modelează, le ghidează, le ceartă, le hrănește. Le face să fie mărețe. Le duce la un nivel superior. Ibrahimovic credea că îl jignește atunci când îl numea , dar asta e chiar un compliment. 

Să fii un filozof presupune să gândești, să cauți înțelepciune și să ai principii care te ghidează și te influențează. Înseamnă să dai sens lucrurilor, să îți găsești un drum în lume, și să crezi că în final, binele va învinge chiar dacă asta presupune o anumită suferință pe parcurs. 

Guardiola a luat tot și a aplicat în fotbal, o știință imperfectă. Și-a stors creierul și a dispersat ceața. Ceea ce a realizat el nu are legătură cu miracolele. Mai degraba, a programat totul. Stilul său este asemănător cu crema catalană, ușor de digerat. Virtualul și realitatea se amestecă, o baie între țărmurile fanteziei și realității, cu Estiarte de partea sa. 

Cu alte cuvinte, vorbim despre PlayStation. 

 

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui dintr-un supermarket Lidl din Cluj. Ce era înauntru, de fapt
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui dintr-un supermarket Lidl din Cluj.…
Vestea primită de Horațiu Moldovan la patru luni de la transferul la Atletico Madrid
Vestea primită de Horațiu Moldovan la patru luni de la transferul la Atletico Madrid
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă de care suferă cântăreața
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă de care suferă cântăreața
Bătaie cu pumni, picioare şi unghii între Prodanca şi Reghe! Antrenorul este urmărit penal, riscă închisoare şi daune de un milion de euro
Bătaie cu pumni, picioare şi unghii între Prodanca şi Reghe! Antrenorul este urmărit penal, riscă închisoare şi daune de un…
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
Îndrăgostit de România, un italian a decis să pună aici bazele unei afaceri de familie:
Îndrăgostit de România, un italian a decis să pună aici bazele unei afaceri de familie: "Vii și îți iei ce…
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare în costum de baie
Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare în costum de baie
Ireal ce a putut păți o tânără de 21 de ani, după ce a băut o cafea de la automatul din aeroport
Ireal ce a putut păți o tânără de 21 de ani, după ce a băut o cafea de la automatul…
Este OBLIGATORIU în România. Sistemul se aplică în toată țara
Este OBLIGATORIU în România. Sistemul se aplică în toată țara
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Americanca-minune, dovada că vârsta e doar o cifră: secretul recordului pe care l-a bătut la 76 de ani!
Americanca-minune, dovada că vârsta e doar o cifră: secretul recordului pe care l-a bătut la 76 de ani!
Manchester City o umileşte pe Brighton şi menţine presiunea asupra lui Arsenal
Manchester City o umileşte pe Brighton şi menţine presiunea asupra lui Arsenal
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele