Cocaina 2! "Nu pot să cred, sunt în stare de şoc!" Un nou Caz Mutu riscă să distrugă cariera unui fotbalist! Reacţia antrenorului

18 mai 2015 7078 afişări Campionate Externe
Cocaina 2! "Nu pot să cred, sunt în stare de şoc!" Un nou Caz Mutu riscă să distrugă cariera unui fotbalist! Reacţia antrenorului Livermore (foto jos, în stânga) riscă o suspendare de doi ani

La aproape 11 ani după ce Adrian Mutu a fost depistat pozitiv pentru cocaină pe când evolua la Chelsea, Anglia e din nou zguduită de un scandal asemănător. Mijlocaşul Jake Livermore, de la Hull City, a picat un test asemănător efectuat de Federaţia Engleză în urma victoriei obţinute de formaţia lui Steve Bruce pe 25 aprilie, în faţa lui Crystal Palace, scor 2-0.

Jucătorul a fost suspendat imediat de club, în aşteptarea probei B, iar tehnicianul lui Hull a vorbit despre situaţia grea prin care trec clubul şi fotbalistul după înfrângerea suferită în ultima etapă în faţa lui Tottenham.

Bruce spune că vestea că Livermore a fost depistat pozitiv pentru cocaină a demoralizat întreaga echipă, iar el a trăit cele mai grele 48 de ore din cariera de antrenor.

"[Jucătorii] Sunt şocaţi, întristaţi şi dezamăgiţi, aşa cum e probabil întreaga lume a fotbalului. Nu vreau însă să găsesc în asta o scuză pentru modul în care am jucat cu Tottenham.

Au fost probabil cele mai grele 24-48 de ore din cariera mea şi fac lucrul ăsta deja de 16-17 ani. Nu mi-a venit să cred şi încă sunt în stare de şoc şi acum. Înţeleg cât de grav este, iar Jake va fi nevoit acum să suporte consecinţele.

Noi, managerii, mergem la tot felul de cursuri şi seminarii, dar nu te învaţă nimeni cum să gestionezi o astfel de situaţie. În mod cert e o situaţie cu care nimeni nu vrea să se confrunte şi Jake ştie foarte bine că i-a dezamăgit pe toţi şi în mod special pe el.

Nu vreau să mă transform într-un judecător, cred că ar fi o greşeală din partea mea, dar sunt în mod evident dezamăgit.

Am avut o conversaţie cu el şi cred ca a fost cea mai grea din viaţa mea. Nu a fost uşor să-l anunţ că a picat testul antidoping. Nu se putea concentra deloc, nici nu a mai contat ce îi spuneam. Este în mod evident într-un loc negru şi vom vedea ce va decide Federaţia.

Cel mai trist e că a dat cu piciorul unei cariere înfloritoare
", a declarat Bruce, citat de The Guardian.

În vârstă de 25 de ani, Jake Livermore s-a lansat în fotbal la Tottenham în 2008, fiind împrumutat aproape an de an la echipe din diviziile inferioare. În 2013 s-a transferat la Hull, sub formă de împrumut, iar la finalul sezonului Steve Bruce a decis să-l achiziţioneze definitiv. Livermore are o selecţie în naţionala Angliei, în 2012.

7 lunia fost suspendat Adrian Mutu după ce a fost depistat pozitiv pentru cocaină, în urma unui test efectuat de clubul Chelsea. Livermore riscă o suspendare mult mai drastică, mijlocaşul fiind depistat pozitiv după un meci oficial din Premier League

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.