Ce au făcut fanii înainte de Dortmund – Schalke? Meciul se joacă pe Signal Iduna Park

Autor: Bogdan Savin Publicat: 16 May. 2020, 10:20 Actualizat: 16 May. 2020, 19:09 Campionate Externe
Ce au făcut fanii înainte de Dortmund – Schalke? Meciul se joacă pe Signal Iduna Park

Fanii Borussiei Dortmund şi-au arătat susţinerea faţă de echipa favorită într-un mod inedit: au prins lacăte pe porţile Signal Iduna Park. Fiecare avea cîte un mesaj de susține pentru jucătorii lui Lucien Favre.

Borussia Dortmund – Schalke 04 se joacă sâmbătă, ora 16:30, în etapa 26 din Bundesliga, prima după ce sezonul a fost întrerupt din cauza pandemiei COVID-19.

Pentru că nu pot fi prezenţi în tribune, fanii Borussiei au găsit o metodă inedită să îşi arate susţinerea pentru echipa preferată. Aceştia au împânzit cu lacăte porţile arenei Signal Iduna Park, iar pe lacăte, suporterii au scris mesaje de susţinere pentru jucători.

Șefii clubului Borussia Dortmund: „Dacă cineva se teme, nu joacă!”

Conducerea celor de la Borussia Dortmund a anunțat că nu pune presiune pe fotbaliştii săi, iar care nu se simt în siguranţă din cauza coronavirusului au acceptul de a nu juca. Directorul sportiv Michael Zorc a anunțat: „Dacă cineva este îngrijorat sau se teme, vom trata situaţia raţional şi-i vom permite să nu joace”.

Totuși, el a precizat că: „Mi se pare că toată lumea e nerăbdătoare să joace din nou fotbal, să-şi poată face treaba. Există o foarte mare probabilitate ca cei 22 de jucători care se vor înfrunta sâmbătă să fie sănătoşi”.

Directorul general al clubului Borussia Dortmund, Carsten Cramer, a anunțat și el: „Suntem uşuraţi pentru că fotbalul se întoarce. Dacă ni se va spune că avem mulţi jucători testaţi pozitiv, atunci am avea o problemă. În momentul de faţă avem doar teste care au ieşit negative.

Un test care ar ieşi pozitiv nu va fi o catastrofă atâta timp cât avem reguli şi recomandări privind modul în care să acţionăm în astfel de situaţii. Acum suntem mulţumiţi, pentru că fără o repornire a fotbalului, nu numai Dortmund, dar şi Bundesliga ar fi avut probleme financiare extrem de serioase”.

Program Bundesliga, sâmbătă, etapa a 26-a:

Borussia Dortmund- Schalke 04, ora 16:30
Leipzig – Freiburg, ora 16:30
Fortuna Dusseldorf – Paderborn, 16:30
Eintracht Frankfurt – Borussia Mönchengladbach, 19:30

Program Bundesliga, duminică, etapa a 26-a:

Koln – Mainz, 16:30
Union Berlin – Bayern München, 19:00

Program Bundesliga, luni, etapa a 26-a:

Werder Bremen – Leverkusen, 21:30

Autor: Bogdan Savin Publicat: 16 May. 2020, 10:20 Actualizat: 16 May. 2020, 19:09 Campionate Externe
Pe aceeași temă