Bursa transferurilor. Cele mai importante mutări realizate în campionatele de TOP ale Europei

Bursa transferurilor. Cele mai importante mutări realizate în campionatele de TOP ale Europei
  • Publicat:
  • Actualizat:

ProSport vă ține la curent cu cele mai importante transferuri ale verii din fotbalul internațional. Luis Suarez, James Rodriguez și David Luiz sunt cei mai costisitori jucători care și-au găsit noi echipe în această perioadă, în timp ce Southampton este echipa care a vândut cel mai bine.

CLICK AICI PENTRU A URMĂ‚RI LIVE BLOG ULTIMA ZI DE TRANSFERURI ÎN EUROPA

Duminică, 31 august

# REALIZAT Mijlocașul Van Ginkel va trece la AC Milan, de la Chelsea. 

# REALIZAT Borussia Dortmund a oficializat transferul lui Shinji Kagawa de la Manchester United. Fotbalistul japonez a costat-o pe vicecampioana Germaniei 8 milioane de euro

# REALIZAT Chelsea a reușit să îl cumpere pe atacantul Loic Remy de la Queens Park Rangers. Echipa lui Jose Mourinho a plătit 10 milioane de euro

Sâmbătă, 30 august

# REALIZAT Fernando Torres (30 de ani) s-a înțeles cu AC Milan. Spaniolul va petrece o perioadă de doi ani sub formă de împrumut la formația din Italia.

# REALIZAT Daily Mail susține că Manchester United l-a transferat pe olandezul Daley Blind (24 de ani) de la Ajax pentru 17,7 milioane de euro. Fundașul de bandă va efectua testele medicale mâine, 31 august.

# REALIZAT Brondby a ajuns la o înțelegere cu Liverpool, care îl va lăsa pe fundașul Daniel Agger (29 de ani) să plece pentru o sumă minoră de transfer. Brondby este formația la care danezul și-a început cariera de fotbalist.

# REALIZAT ESPN informează că marocanul Karim El Ahmadi (29 de ani) a plecat de la Aston Villa la Feyenord. Mijlocașul a fost achiziționat de gruparea olandeză pentru circa 8,85 milioane de euro.

Vineri, 29 august

# REALIZAT Fostul campion mondial Alessandro Del Piero (39 de ani) a semnat cu Delhi Dynamos din India. Atacantul este golgheterul all-time al lui Juventus, cu 290 goluri marcate în cele 705 partide jucate pentru torinezi.

# REALIZAT Argentinianul Esteban Cambiasso (34 de ani) a semnat cu gruparea engleză Leicester City. Mijlocașul va petrece 12 luni alături de nou-promovata din Premier League.

# REALIZAT Mijlocașul spaniol Xabi Alonso (32 de ani) a semnat cu Bayern Munchen. Clubul bavarez a plătit 6,3 milioane de euro pentru fostul campion mondial.

# REALIZAT Manchester United l-a împrumutat pe Wilfried Zaha (21 de ani) la Crystal Palace pentru sezonul 2014-15. În ianuarie 2013, United l-a achiziționat pe Zaha de la Palace pentru 11,75 de milioane de euro.

# Publicația britanică Daily Mirror susține că „diavolii” au primit oferte și pentru atacantul Javier Hernandez (26 de ani). Cluburile interesate de internaționalul mexican sunt Juventus și Valencia.

# Tehnicianul Paul Lambert îl dorește pe Tom Cleverley (25 de ani) la Aston Villa. Gruparea din Birmingham plănuiește să facă o ofertă de 10 milioane de euro pentru a-și asigura serviciile mijlocașului de la Manchester United.

# Fernando Torres (30 de ani) este tot mai aproape de AC Milan. Singurul motiv pentru care mutarea atacantului în Italia întârzie este salariul său foarte mare (11,3 milioane de euro/an). Gruparea din Serie A se interesează și de posibilitatea împrumutării mijlocașului Marko van Ginkel (21 de ani), tot de la Chelsea.

Miercuri, 27 august

#Xabi Alonso ar putea ajunge la Bayern Munchen. Presa din Spania anunță că echipa lui Pep Guardiola îi oferă un salariu de 10 de milioane de euro pe sezon jucătorului de 33 de ani care miercuri și-a anunțat retragerea din echipa națională a Spaniei.

# REALIZAT Argentinianul Angel Di Maria (26 de ani) a devenit jucătorul lui Manchester United. Gruparea antrenată de olandezul Van Gaal a plătit 75 de milioane de euro lui Real Madrid pentru a-și asigura serviciile mijlocașului de bandă. Este cea mai mare sumă de transfer din istoria fotbalului britanic.

# REALIZAT În Germania, Bayern Munchen l-a achiziționat pe marocanul Mehdi Benatia (27 de ani) de la AS Roma. Deși nu a fost făcută publică, presa din străinătate susține că suma plătită de bavarezi pentru fundașul central a fost de 30 de milioane de euro.

# REALIZAT În urma plecării lui Benatia, AS Roma l-a transferat pe grecul Kostas Manolas (23 de ani) de la Olympiacos. Italienii au plătit 13 milioane de euro pentru achiziționarea fundașului central. Conform presei din Italia, și românul Vlad Chiricheș se număra printre țintele grupării de pe Stadio Olimpico.

# REALIZAT Camerunezul Samuel Eto’o (33 de ani) a semnat un contract pe doi ani cu Everton. Gruparea britanică nu a plătit nicio sumă de transfer pentru atacant, deoarece acesta a semnat cu clubul din postura de jucător liber de contract.

Marți, 26 august

# Tottenham a ajuns la o înțelegere cu Sevilla pentru transferul argentinianului Federico Fazio (27 de ani). Conform unui jurnalist spaniol, gruparea din nordul Londrei a achitat 10 milioane de euro pentru serviciile fundașului central, iar semnarea contractului între cele două părți se va realiza în scurt timp.

# Publicația The Independent susține că Manchester United va face o ofertă de 42,5 de milioane de euro pentru mijlocașul Arturo Vidal (27 de ani) de la Juventus. 

# Jurnalistul italian Gianluca Di Marzio informează că fundașul central Kostas Manolas (23 de ani) se află în capitala Italiei, unde va efectua testele medicale înainte de a semna cu AS Roma. Gruparea de pe Stadio Olimpico a oferit 13 milioane de euro pentru jucătorul lui Olympiacos.

# Tot Di Marzio susține că Arsenal s-a interesat de situația atacantului Alessio Cerci (27 de ani) de la Torino, după ce a aflat că francezul Olivier Giroud va lipsi aproximativ 3 luni în urma unei accidentări la gleznă.

Luni, 25 august

# REALIZAT Site-ul oficial al lui Liverpool a anunțat că Mario Balotelli (24 de ani) este noul jucător al formației de pe Anfield. „Sunt foarte fericit că am ajuns aici. Liverpool este una dintre cele mai iubite echipe din lume. Sunt mulți jucători tineri la club, acesta este unul dintre motivele pentru care am acceptat să vin„, a declarat italianul pentru site-ului oficial al clubului.

# Gazzetta dello Sport informează că Samuel Eto’o (33 de ani) și Fernando Torres (30 de  ani) sunt atacanții ce ar putea fi aduși de AC Milan pentru a umple golul lăsat de plecarea iminentă a lui Mario Balotelli (24 de ani) la Liverpool. Cei doi atacanți au petrecut sezonul 2013-14 în tricoul lui Chelsea. În timp ce înțelegerea lui Eto’o cu londonezii a luat sfârșit, Torres se află într-o situație foarte complicată, după ce antrenorul Mourinho i-a adus pe Diego Costa și Didier Drogba pe Stamford Bridge

# Tot publicația italiană susține că Juventus este favorită la obținerea semnăturii columbianului Radamel Falcao (28 de ani). În cazul unei înțelegeri, atacantul lui AS Monaco ar petrece un sezon sub formă de împrumut la gruparea din Torino.

# Se pare că L’Equipe și The Guardian au informații diferite. În timp ce publicația franceză susține că Lukas Podolski (29 de ani) va pleca la Wolfsburg pentru 12 milioane de euro, The Guardian informează că Arsenal va discuta de fapt cu Juventus pentru transferul neamțului.

# După exodul din această vară, Southampton încearcă să mai și aducă jucători la club. Conform surselor Sky, gruparea antrenată de olandezul Ronald Koeman a făcut o ofertă de 15 milioane de euro pentru mijlocașul englez Andros Townsend (23 de ani, Tottenham). De asemenea, De Telegraaf susține că formația de pe St. Mary s-a interesat de situația mijlocașului Jordy Clasie (23 de ani, Feyenoord), care se află și în vizorul lui FC Porto.

Duminică, 24 august

# REALIZAT Swansea l-a transferat pe fundașul central Federico Fernandez (25 de ani) de la Napoli. Formația din Serie A a obținut 10 milioane de euro din vânzarea fotbalistului argentinian.

# REALIZAT Napoli l-a transferat pe Jonathan De Guzman (26 de ani) de la Villarreal. Mijlocașul olandez a petrecut sezonul 2013-2014 sub formă de împrumut la Swansea.

# REALIZAT După 5 ani și jumătate petrecuți la Valencia, Ever Banega (26 de ani) a ajuns la Sevilla. Mijlocașul argentinian a fost achiziționat pentru o sumă de circa 2,5 milioane de euro.

# REALIZAT Benfica Lisabona l-a transferat gratuit pe Julio Cesar (34 de ani) de la QPR. Portarul naționalei de fotbal a Braziliei a semnat un contract pe două sezoane cu formația din capitala Portugaliei.

# Publicația britanică The Guardian informează că atacantul Mario Balotelli (24 de ani) este foarte aproape de a încheia discuțiile cu Liverpool. AC Milan va primi 20 de milioane de euro de pe urma vânzării internaționalului italian. Jucătorul a fost surprins oferind autografe la Melwood (baza de antrenament a lui Liverpool).

Vineri, 22 august

# Mario Balotelli (24 de ani) va semna astăzi cu Liverpool. Agentul fotbalistului a pus pe Instagram o poză cu tricoul pe care vârful de atac îl va purta la noua sa echipă

# Barcelona încearcă să îl cumpere Angel Di Maria (26 de ani) pe acest final de perioadă de transferuri. Argentinianul și-a manifestat clar dorința de a nu mai continua pe Bernabeu. Manchester United este o altă echipă care îl dorește pe mijlocașul lateral.

# Arsenal dorește achiziționarea lui Edinson Cavani (27 de ani) de la PSG. Aceștia au propus o sumă de bani, plus Olivier Giroud.

Miercuri, 20 august

# REALIZAT Manchester United a anunțat oficial transferul lui Marcos Rojo (24 de ani) de la Sporting Lisabona. În acest transfer este prevăzut și împrumutul lui Nani (27 de ani), pentru un sezon, la clubul portughez.

Marți, 19 august

# Arsenal a ajuns la un acord cu Olympiacos pentru transferul lui Kostas Manolas (23 de ani). Londonezii vor plăti 11 milioane de euro în schimbul fundașului central, anunță presa din Anglia.

# Tot în capitala Angliei, Queens Park Rangers este aproape de a realiza transferurile a doi jucători ce au fost prezenți la Campionatul Mondial din Brazilia. Nou-promovata în Premier League va achita circa 8,7 milioane de euro pentru serviciile olandezului Leroy Fer (24 de ani, mijlocaș central) de la Norwich, în timp ce atacantul Eduardo Vargas (24 de ani, Chile) de la Napoli va fi împrumutat pentru un sezon.

# Daily Telegraph informează că Barcelona este dispusă să îl imprumute pentru un sezon pe mijlocașul Alex Song (26 de ani). Conform publicației britanice, Manchester United și Everton se numără printre cluburile interesate de camerunez.


Alex Song a mai evoluat în Premier League, pentru Arsenal, în perioada 2006-2012 (împrumutat la Charlton Athletic în anul 2007)

# Argentinianul Marcos Rojo (24 de ani) a anunțat în presa din țara natală că este deja jucătorul lui Manchester United. Într-un interviu pentru postul de radio Continental, fundașul a declarat: „Este un vis să pot juca pentru Manchester United și sunt foarte mândru de a avea oportunitatea să lucrez cu antrenorul Van Gaal”.

# Sami Khedira (27 de ani) este tot mai aproape de plecare de la Real Madrid, club cu care nu a reușit să semneze un nou contract. Conform publicației spaniole Marca, agentul mijlocașului se află în discuții cu formațiile londoneze Chelsea și Arsenal. Reprezentanții lui Bayern Munchen au luat deja legătura cu jucătorul, doar că ar dori să îl transfere în vara anului 2015, atunci când îi expiră contractul.

Luni, 18 august

# REALIZAT Chelsea i-a împrumutat pe Victor Moses (23 de ani) la Stoke City și pe Josh McEachran la Vittese Arhnem în Olanda. Cei doi jucători vor petrece tot sezonul 2014-2015 pe Britannia Stadium, respectiv GerleDome.

# Publicația Tuttosport din Italia informează că Arsenal se află în negocieri avansate cu Napoli pentru împrumutul atacantului chilian Eduardo Vargas (24 de ani).

# În Franța, L’Equipe susține că Bayern Munchen ar dori să se întărească în compartimentul defensiv. Bavarezii și-au stabilit ca ținte principale pe fundașii centrali Mehdi Benatia (27 de ani) de la AS Roma și Diego Godin (28 de ani) de la Atletico Madrid.

Joi, 14 august

# REALIZAT Mijlocașul de bandă Christian Atsu (22 de ani) a fost împrumutat de Chelsea la Everton pentru o perioadă de 12 luni. Internaționalul ghanez este cotat la 6 milioane de euro de către site-ul transfermarkt.de.

# REALIZAT Barcelona l-a trimis din nou în împrumut pe Gerard Deulofeu. După ce a petrecut stagiunea precedentă în Anglia la Everton, micuțul mijlocaș în vârstă de 20 de ani va juca în sezonul 2014-2015 la deținătoarea trofeului Europa League: Sevilla.


Deulofeu (stânga) într-un meci amical disputat în această vară între Barcelona și Nice

# REALIZAT Închizătorul Steven Defour a fost vândut de la FC Porto la Anderlecht pentru 6,5 milioane de euro. Mutarea internaționalului belgian a stârnit controverse în țara natală, acolo unde evoluase între 2006-2011 pentru Standard Liege, rivala lui Anderlecht.

# REALIZAT Manchester City l-a vândut pentru 15 milioane de euro pe mijlocașul defensiv Javi Garcia. Spaniolul în vârstă de 27 de ani a ajuns în Rusia, la Zenit St Petersburg, formație antrenată de portughezul Andre Villas-Boas.

# REALIZAT Martin Kelly (24 de ani) de la Liverpool a fost vândut la Crystal Palace pentru 1,9 milioane de euro. Încă de la debutul din 2007, fundașul dreapta era văzut ca o tânără speranță pentru „cormorani”. În ciuda acestui fapt, numărul mare de accidentări și, recent, sosirea lui Manqillo de la Atletico Madrid i-au redus considerabil șansele de a evolua pentru tehnicianul Brendan Rodgers.

# REALIZAT Atacantul Nicklas Bendtner (26 de ani) a semnat un acord pe trei ani cu Wolfsburg. Danezul era liber de contract după ce Arsenal a ales să încheie colaborarea cu acesta la finalul sezonului 2013-2014.

# Daily Telegraph informează că Arsenal este interesată de fundașul Benedikt Howedes (26 de ani) de la Schalke 04. În pofida acestui aspect, câștigătorul Campionatului Mondial din Brazilia susține că nu știe nimic despre o posibilă mutare la un nou club.

Miercuri, 13 august

# REALIZAT Alberto Moreno devine al patrulea spaniol din lotul lui Liverpool. Fundașul stânga în vârstă de 22 de ani a fost achiziționat de la Sevilla pentru o sumă de circa 15 milioane de euro.

# REALIZAT Southampton l-a transferat pe atacantul Shane Long (27 de ani) de la Hull City pentru 15 milioane de euro. Internaționalul irlandez a marcat 28 de goluri în cele 146 meciuri jucate în Premier League.

# The Telegraph informează că Mauricio Pocchetino dorește să facă schimbări masive la Tottenham. Argentinianul de pe banca tehnică a londonezilor a pus la vânzare nu mai puțin de 11 jucători, printre care se numără și Chiricheș: Townsend, Lennon, Soldado, Dawson, Assou-Ekotto, Naughton, Chiricheș, Sandro, Capoue, Chadli și Dembele.

# După venirea lui Fernando la Manchester City, șansele lui Javi Garcia de a face parte din planurile antrenorului Manuel Pellegrini s-au diminuat substanțial. Prin urmare, gruparea de pe Etihad a acceptat o ofertă de 15 milioane de euro din partea lui Zenit Saint Petersburg pentru închizătorul spaniol (The Guardian).

Luni, 11 august

# REALIZAT Columbianul Pablo Armero este noul jucător al lui AC Milan. Italienii reușesc astfel al doilea transfer important în doar câteva zile, după ce l-au luat pe Diego Lopez de la Real Madrid

# REALIZAT Elaquim Mangala, fundașul celor de la Porto, este noul jucător al lui Manchester City. 

# Ziarul catalan Sport a anunțat astăzi că Manchester United și Cuadrado s-au înțeles în privința salariului pe care columbianul îl va avea la echipa antrenată de Louis Van Gaal. Mai rămâne doar că echipa din Anglia să se înțeleagă cu Fiorentina în privința sumei de transfer.

# Având în vedere că îl pot pierde pe Cuadrado în această vară, oficialii Fiorentinei caută să se acopere pe acest post. Ziarele din Italia anunță că Marko Marin este, într-o proporție foarte mare, jucătorul echipei din Firenze. 

# După o campanie de achiziții destul de importantă în această vară, Arsenal se gândește să scape de câțiva jucători. Printre aceștia se numără și Lukas Podolski și Joel Campbell, care ar putea fi cedați la Galatasaray, sub formă de împrumut.

# Roberto Soldado este aproape de a se întoarce în La Liga. După un prim sezon foarte slab la Tottenham, Soldado a intrat în vizorul lui Atletico Madrid, club care încearcă înlocuirea lui Diego Costa, plecat la Chelsea. 

Duminică, 10 august

# REALIZAT Southampton a cumpărat jucător! După exodul din această vară, în care multe nume importante din primul „11” au părăsit echipa, gruparea de pe St Mary l-a transferat pe portarul Fraser Forster (26 de ani) de la Celtic. 12,6 milioane de euro a plătit Southampton pentru a-și asigura serviciile internaționalului englez.

# REALIZAT Olandezul Maarten Stekelenburg (31 de ani) a fost împrumutat pentru un sezon, de la Fulham, echipă ce a retrogradat din Premier League la finalul sezonului precedent, la AS Monaco. Transfer ce nu implică sume cu cel puțin 5 zero-uri? Ce se întâmplă la Monaco?

# REALIZAT Fundașul stânga Aly Cissokho a fost achiziționat de Aston Villa de la Valencia. Probabil că francezul în vârstă de 26 de ani l-a impresionat pe tehnicianul Paul Lambert în sezonul precedent, pe care l-a petrecut sub formă de împrumut la Liverpool.

 
O parodie a fanilor lui Liverpool, după sezonul slab pe care Cissokho l-a avut pe Anfield:

Aly Cissokho | Fever for the Flava | 13/14 Season Highlights from Phantom Goal on Vimeo.

# După ce PSG și Real Madrid au încheiat discuțiile pentru transferul lui Angel Di Maria (26 de ani), sub pretextul că suma cerută de madrileni (75 de milioane de euro) este mult prea mare pentru parizieni, Manchester United a devenit principala favorită la obținerea semnăturii argentinianului. Presa din Anglia scrie că gruparea de pe Old Trafford oferă 70 de milioane de euro și un salariu de 7 milioane de euro/an pentru mijlocașul de bandă.

# Un nou episod din serialul „Drama lui Juan Cuadrado„. Conform publicației spaniole Mundo Deportivo, Barcelona va face o ofertă finală de 40 de milioane pentru columbianul în vârstă de 26 de ani, care reprezintă principala țintă de transferuri a tehnicianului .

# Cotidianul britanic Daily Mirror informează că Manchester United va face o ofertă de 18,7 milioane de euro pentru fundașul Daley Blind de la Ajax. Antrenorul Louis van Gaal este dornic să-și întărească compartimentul defensiv, mai ales după ce Thomas Vermaelen, una dintre țintele sale principale, a fost transferat de Barcelona.

Sâmbătă, 9 august

# Vermaelen este oficial jucătorul Barcelonei. Fostul fundaș al lui Arsenal a făcut vizita medicală, după care clubul catalan l-a anunțat pe site. Vermaelen a semnat pe 5 ani.

# Ora 14:30 Diego Lopez este în proporție de 99% jucătorul lui AC Milan. Adriano Galliani, oficialul echipei italiene a spus că actele nu sunt semnate, dar acest lucru se poate întâmpla în orice moment.


# Juan Cuadrado este în continuare unul dintre cei mai doriți fotbaliști ai verii. Venit după un Mondial foarte bun, mijlocașul dreapta al Fiorentinei este în vizorul Barcelonei și al lui Manchester United. Președintele italienilor le-a transmis celor două cluburi că, dacă îl vor pe Cuadrado, vor fi nevoiți să facă o ofertă clară în următoarele zece zile.

# Nu a durat mult de când Diego Lopez a primit mesajul că este liber să plece de la Real Madrid în această vară și până primele oferte au venit. După ce Napoli și AC Milan și-au arătat interesul pentru goalkeeper-ul madrilenilor, a venit și rândul lui Liverpool să se intereseze de serviciile sale. 

# Samuel Eto’o a plecat de la Chelsea în această vară, dar este foarte aproape de a-și găsi o nouă echipă. După mai multe negocieri cu cluburi din Premier League, atacantul camerunez este acum în vizorul celor de la Ajax. „Pare că este foarte dornic să joace la Ajax. Este într-o formă fizică bună și încă își dorește să câștige trofee”, a spus Marc Overmaars. 

Vineri, 8 august

# Barcelona a ajuns la un acord cu Arsenal pentru fundașul Vermaelen. Suma pe care catalanii o vor plăti este de aproximati 19 milioane de euro. Transferul are șanse foarte mari să se realizeze, având în vedere că fundașul belgian le-a cerut oficialilor să îl lase să plece. Presa spaniolă spune că apărătorul va efectua sâmbătă vizita medicală la Barcelona.

# Arturo Vidal are șanse mari să rămână la Juventus. Negocierile dintre Manchester United și mijlocașul chilian par că s-au oprit, iar în sezonul viitor este aproape sigur că Vidal o să fie tot fotbalistul torinezilor.

Joi, 7 august

# Arsene Wenger a confirmat că Manchester United a făcut o ofertă pentru Thomas Vermaelen (28 de ani). „Cred că și ei se află printre cluburile interesate de Thomas”, a declarat tehnicianul lui Arsenal, făcând referire la rivalii de pe Old Trafford. „Însă ar fi de preferat să îl vindem la o echipă din afară”. Barcelona s-a interesat de asemenea de situația fundașului central care se află de 5 sezoane pe Emirates.

# Întorsătură de situație în discuțiile pentru transferul mijlocașului Angel Di Maria (26 de ani) de la Real Madrid la PSG. „Di Maria este un jucător prea scump pentru noi, astfel că am încheiat negocierile cu Real Madrid”, a declarat Nasser Al-Khelaifi, directorul grupării de pe Parc des Princes.


Nasser Al-Khelaifi, directorul sub care PSG a cheltuit peste 400 de milioane de euro pe transferuri de jucători

# Presa din Anglia informează că Liverpool s-a aflat printre cluburile care a discutat cu AS Monaco pentru serviciile lui Radamel Falcao. În căutarea unui înlocuitor pentru Luis Suarez – care a fost cumpărat de Barcelona pentru 80 de milioane în această vară – gruparea de pe Anfield a fost refuzată, răspunsul primit fiind că atacantul în vârstă de 28 de ani urmează să devină jucătorul lui Real Madrid.

# Tot presa din insulă a scris că Tottenham a făcut o ofertă de circa 19 milioane de euro pentru mijlocașul de bandă Memphis Depay (20 de ani). Jucătorul care a marcat două goluri la Campionatul Mondial din Brazilia se află în momentul de față în Olanda, la PSV.

# Se pare că olandezii sunt la modă în lumea fotbalului englez. Daley Blind (24 de ani), alt jucător care s-a făcut remarcat cu „Portocala mecanică” la Mondialul din această vară, reprezintă o țintă majoră pentru conaționalul său și tehnicianul lui Manchester United – Louis van Gaal.

# În Italia, publicația Tuttosport susține că Juventus vrea să-și întărească atacul. Aceștia au oferte de împrumut de 2 milioane de euro plus 6 milioane pentru transferul definitiv al lui Javier „Chicharito” Hernandez (26 de ani, Manchester United), 2 milioane plus 13 milioane pentru Ezequiel Lavezzi (27 de ani, PSG) și alte 17 milioane pentru Stevan Jovetic (24 de ani), atacant pe care Manchester City ar dori 25 de milioane.

Miercuri, 6 august

# REALIZAT Bayern Munchen s-a înțeles cu Liverpool pentru transferul portarului Pepe Reina (31 de ani). Gruparea bavareză va plăti 2.5 milioane de euro pentru serviciile fostului campion mondial.

# REALIZAT Jack Rodwell (23 de ani) a fost cumpărat de Sunderland pentru 12.6 milioane de euro. În cele două sezoane petrecute la Manchester City, mijlocașul defensiv a jucat doar 25 de partide, deși debutase pentru Everton încă de la 16 ani, în 2007.

# REALIZAT Împrumutul lui Frank Lampard (36 de ani) la Manchester City a fost oficializat. Mijlocașul achiziționat de FC New York City, o franciză a lui Manchester City, va sta alături de gruparea de pe Etihad Stadium până în martie 2015, când va începe următorul sezon din Major League Soccer.

# Sky Sports informează că Barcelona a făcut o ofertă de 12.6 milioane de euro pentru fundașul central Thomas Vermaelen (28 de ani). Belgianul se află de cinci ani la Arsenal, dar a devenit a treia opțiune a tehnicianului Arsene Wenger, care se bazează pe Per Mertesaker

# Directorul executiv al lui Bayern Munchen a oferit încă un motiv pentru a se contiuna cu speculațiile pe tema plecării lui Marco Reus (25 de ani) de la Borussia Dortmund. „Este un jucător bun. Se știe că în contract are o clauză de reziliere despre care se speculează că ar fi de 25 de milioane de euro”.

# Tuttosport, Italia: Liverpool a făcut o ofertă de 23 de milioane de euro pentru mijlocașul de bandă Ezequiel Lavezzi (29 de ani). Nu se cunoaște vreun motiv pentru care argentinianul și-ar dori să plece, dar sosirea conaționalului Angel Di Maria (26 de ani) la club ar putea însemna că Lavezzi nu va mai prinde primul „11”.

Marți, 5 august

# REALIZAT Internaționalul elvețian Gelson Fernandes (27 de ani) a semnat un contract pe patru ani cu Rennes. Gruparea franceză a achitat 1.8 milioane de euro către Freiburg pentru a-și asigura serviciile mijlocașului defensiv.

# Publicația spaniolă Marca informează că fundașul central Jerome Boateng (25 de ani) a devenit ținta principală a Barcelonei. Bayern Munchen l-au evaluat la 39 de milioane de euro.

# Florentino Perez, președintele clubului Real Madrid, s-a înâlnit cu agentul Jorge Mendes pentru a discuta despre plecarea mijlocașului Angel di Maria (26 de ani) de la echipă și transferarea atacantului Radamel Falcao (28 de ani) de la AS Monaco.


Jorge Mendes (dreapta) nu a părut tocmai interesat de întâlnirea cu Florentino Perez (stânga)

# Fiorentina nu renunță ușor la columbianul Juan Cuadrado (26 de ani). Conform publicației Marca, italienii i-au stabilit un preț de 50 de milioane de euro, fiind conștienți că mijlocașul de bandă este dorit insistent de tehnicianul Luis Enrique de la Barcelona.

# Roberto Martinez îl dorește pe Tom Cleverley (24 de ani) la Everton. După ce l-a adus pe Romelu Lukaku de la Chelsea pentru 30 de milioane de euro, tehnicianul spaniol este dispus să mai investească încă 12 milioane pentru mijlocașul lui Manchester United.

# The Guardian susține că Liverpool a făcut o ofertă de 24 de milioane de euro pentru ivorianul Wilfried Bony (24 de ani) de la Swansea. Atacantul a marcat 25 de goluri în cele 48 de partide jucate în sezonul precedent.

# Arsene Wenger oferă 30 de milioane de euro pentru a rezolva problemele lui Arsenal din compartimentul median. Soluția, conform presei din Alboin, este închizătorul William Carvalho (22 de ani) de la Sporting Lisabona.

Luni, 4 august

# REALIZAT Internaționalul elvețian Valon Behrami (29 de ani) a fost transferat de Hamburg. Conform site-ului transfermarkt, nemții au achitat 3,2 milioane de euro pentru aducerea mijlocașului de la Napoli.

# REALIZAT Oriol Romeu (22 de ani) a fost împrumutat de la Chelsea la Stuttgart. Fostul mijlocașul defensiv al Barcelonei va petrece tot sezonul 2014-2015 la echipa unde evoluează și românul Alexandru Maxim.

# REALIZAT Real Madrid și-a cumpărat portar. Keylor Navas (27 de ani) a semnat un contract pe 6 ani cu formația de pe Bernabeu, după ce „galacticii” i-au achitat clauza de reziliere de aproximativ 10 milioane de euro, pe care costa-ricanul o avea în contractul cu Levante.


Costa-ricanul Navas a intrat în lumina reflectoarelor după performanțele avute la Campionatul Mondial din Brazilia

# REALIZAT Schalke 04 l-a împrumutat, pentru un sezon, pe fundașul central Kyriakos Papadopoulos la Bayer Leverkusen. În 2013-2014, grecul în vârstă de 22 de ani a jucat doar 4 partide pentru Schalke, din cauza accidentărilor suferite la genunchi.

# Atacantul Radamel Falcao (28 de ani) nu va pleca de la AS Monaco. Cel puțin asta a declarat Leonardo Jardim, antrenorul clubului monegasc: „În momentul de față, Falcao este jucătorul nostru. Nu dorim ca el să plece, și suntem încrezători că va petrece următorul sezon alături de noi”

# Tottenham îl oferă pe mijlocașul de bandă Nacer Chadli (25 de ani) pentru mijlocașul defensiv Morgan Schneiderlin (24 de ani) de la Southampton. În ciuda faptului că echipa de pe St Mary dorește 34 de milioane de euro pentru jucătorul său, cei doi fotbaliști au o cotă de piață similară: 8, respectiv 8.5 milioane de euro, conform site-ului transfermarkt.

# Tot echipa de pe White Hart Lane se află în discuții avansate pentru Matteo Musacchio (23 de ani). Villarreal dorește circa 21 de milioane de euro pentru fundașul central argentinian. De asemenea, echipa londoneză negociază cu Lazio pentru vânzarea fundașului central francez Youness Kaboul (28 ani).

# Presa din Anglia susține că Thomas Vermaelen este aproape de o înțelegere cu Barcelona. Arsenal dorește 12.5 milioane de euro pentru fundașul central în vârstă de 28 de ani, care în urmă cu câteva sezoane era căpitanul „tunarilor”.

Duminică, 3 august

# Manuel Pellegrini a confirmat într-o conferință de presă că Frank Lampard va juca pentru Manchester City în debutul acestui sezon. Fostul mijlocaș al lui Chelsea a fost cumpărat de New York City, dar campionatul nord-american începe abia în luna martie

# REALIZAT Facundo Ferreyra este noul jucător al lui Newcastle. Argentinianul de 23 de ani a fost împrumutat pentru un sezon la echipa din Premier League din cauza faptului că nu a vrut să joace în Ucraina în acest sezon. Fotbalistul lui Mircea Lucescu susține că nu poate juca într-o țară unde sunt conflicte.

# Di Maria merge la PSG! Ziarul AS susține că Nasser Al Khelaifi, Florentino Perez și agentul lui Di Maria s-au întâlnit la New York. Cei trei au discutat trecerea argentinianului la Paris Saint Germain. Conform spaniolilor, francezii vor plăti 75 de milioane de euro, plus încă cinci în funcție de performanțe. Inițial, PSG a oferit 10 milioane de euro pentru un împrumut de un sezon, plus alte 65 de milioane în cazul în care dorea să îl cumpere definitiv

# Conform Corriere dello Sport, Mario Balotelli este în atenția lui Liverpool. Atacantul nu se simte foarte bine la AC Milan și este în căutarea unei noi echipei. Conform publicației italiene, oficialii Milanului sunt dispuși să îl cedeze pe Balotelli pentru o sumă cuprinsă între 15 și 18 milioane de lire sterline

Sâmbătă, 2 august

# REALIZAT Atacantul Dani Osvaldo (28 de ani) a fost împrumutat de la Southampton la Inter Milano pentru o perioadă de 6 luni. Formația de pe Giuseppe Meazza are opțiunea de a-l transfera permanent în schimbul a 7 milioane de euro. În cadrul acestei înțelegeri, Inter l-a trimis pe mijlocașul algerian Saphir Taider (22 de ani) la clubul de pe St. Mary.

# REALIZAT Dupa ce l-a pierdut pe titularul Willy Caballero în favoarea celor de la Manchester City, Malaga și-a găsit un nou portar. Guillermo Ochoa a semnat  pe trei ani cu formația spaniolă. Deși mexicanul în vârstă de 29 de ani era liber de contract, a reușit să intre în vizorul cluburilor mari din Europa în urma performanțelor excelente de la Campionatul Mondial din Brazilia.

# REALIZAT Atletico Madrid a reușit încă o mutare pe piața transferurilor. Echipa lui Diego Simeone l-a adus, sub formă de împrumut, pe argentinianul Cristian Ansaldi de la Zenit St. Petersburg. Astfel, fundașul de bandă devine al 8-lea sud-american din lotul lui Atletico.

# Inter Milano pregătește o ofertă de 10 milioane de euro pentru Alexandre Pato (24 de ani), dar Jornal do Brasil susține că echipa sa, Corinthians, dorește o sumă mai mare de atât. Atacantul brazilian a marcat 63 de goluri în cei 5 ani și jumătate pe care i-a petrecut la AC Milan.

# După ce a ratat șansa de a-l transfera pe Romelu Lukaku, care a ajuns la Everton, Wolfsburg încearcă să îl achiziționeze pe Mattia Destro. Bild informează că echipa germană pregătește o ofertă de 22 de milioane de euro pentru atacantul de 23 de ani, care a marcat 13 goluri în doar 20 de meciuri jucate în ultima ediție de Serie A.

# Diego Lopez (32 de ani) își face bagajele. Conform Marca, portarul lui Real Madrid are oferte din partea lui Napoli, AS Monaco și Chelsea. În locul său, formația de pe Bernabeu îl va aduce pe costa ricanul Keylor Navas (27 de ani) de la Levante.

# Conform publicației spaniole Sport, Barcelona a decis să îl pună la vânzare pe brazilianul Dani Alves (31 de ani). Fundașul dreapta nu se află în planurile tehnicianului Luis Enrique, care îl dorește pe columbianul Juan Cuadrado (26 de ani, Fiorentina) în acea poziție.

# Daily Mail scrie că Daniel Agger ar putea face o alegere șoc și să se întoarcă în Danemarca la Brondby. După ce Liverpool a reușit să-l transfere pe Dejan Lovren de la Southampton pentru o suma în jur de 25 de milioane de euro, Agger și-ar putea pierde locul în prima echipa. Există zvonuri că și Barcelona ar fi intersată de jucătorul danez în eventualitatea unui transfer.

# Edinson Cavani a declarat într-un interviu pentru L’Equipe că este dornic să îl vadă pe Angel Di Maria (26 de ani) la PSG. Mijlocașul argentinian se află pe picior de plecare de la Real Madrid, după ce „galacticii” i-au transferat pe Toni Kroos și James Rodriguez pentru aproximativ 105 milioane de euro.


Cavani (dreapta) nu și-a ascuns dorința de a evolua în aceeași echipă cu Di Maria din sezonul viitor

# Liverpool este aproape de a ajunge la o înțelegere pentru transferurile fundașilor de bandă Alberto Moreno (22 de ani) și Javier Manquillo (20 de ani). Sevilla cere 25 de milioane de euro pentru Moreno, în timp ce Manquillo va fi împrumutat de la Atletico Madrid pentru un sezon, cu opțiunea de a fi transferat permanent pentru aproximativ 6 milioane de euro.

# Van Gaal vrea să întărească apărarea lui United prin achiziționarea lui Mats Hummels (25 de ani, fundaș central) de la Borussia Dortmund. Problema este că nemții îl vor ca înlocuitor pe Tiago Ilori (21 de ani) de la Liverpool, iar Brendan Rodgers nu este tocmai dornic să facă o mutare ce s-ar dovedi a fi benefică rivalilor de pe Old Trafford.

Vineri, 1 august

# Arturo Vidal este foarte aproape de Manchester United. Clubul englez are un acord verbal cu Juventus și conform unui ziar chilian, mijlocașul a susținut testul medical pentru transferul la United. 

# Arsenal încearcă să își întărească linia mediană prin aducerea unui fotbalist de creație. „Tunarii” au pus ochii pe Juan Quintero, coordonatorul columbian, care joacă pentru FC Porto. Londonezii sunt dispuși să plătească 20 de milioane de euro în schimbul său

# După ce Van Gaal a afirmat că este în căutarea unui nou fundaș central, presa din Anglia speculează că antrenorul olandez este interesat de Thomas Vermaelen și Mats Hummels. Totuși, pentru a-i da drumul fundașului german, Dortmund așteaptă să finalizeze întâi transferului Ilori, de la Liverpool.

# După ce a vândut toți jucătorii importanți în această vară, Southampton începe să cumpere. Primul pe lista lui Koeman este Marcos Rojo, fundașul lateral al lui Sporting. Rojo a avut un Campionat Mondial foarte bun sub culorile Argentinei, iar suma care este vehiculată în acest transfer este de 15 milioane de euro.

# Tottenham caută să își întărească defensiva, iar acesta este un semnal de alarmă pentru Chiricheș. Echipa lui Pochettino a pus ochii pe Eric Dier, un fotbalist englez care joacă pentru Sporting Lisabona. Conform The Guardian, Tottenham vrea să plătească patru milioane de lire sterline în schimbul acestuia.

# Perioada mai puțin bună pentru Shinji Kagawa se poate încheia. Având în vedere că nu și-a găsit locul în echipa lui Manchester United, japonezul este foarte aproape de a semna cu Atletico Madrid. Suma de transfer este de 17 milioane de euro.

# Samuel Eto’o își poate continua cariera în Premier League. Atacantul camerunez este foarte aproape de a semna cu West Ham din postura de jucător liber de contract, asta după ce în sezonul trecut a fost fotbalistul lui Chelsea

# Daily Mirror anunță că Brendan Rodgers caută înlocuitor pentru Luis Suarez. Conform publicației acesta poate fi Ezequiel Lavezzi, de la PSG. Un alt jucător pe care Liverpool îl urmărește este fundașul lateral Alberto Moreno, de la Sevilla.

# Concurența pentru postul de portar de la Real Madrid pare că se va sfârși în curând. Conform ziarelor din Spania, Diego Lopez se va despărți de Real Madrid în acestă vară, iar Casillas va rămâne titularul de drept.

# Conform jurnalistului italian, Gianluca Dimarzio, AC Milan este aproape de a-l transfera pe atacantul din Costa Rica, Joel Campbell. Acesta a jucat în sezonul trecut pentru Olympiacos, dar aparține clubului Arsenal.

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din Republica Dominicană
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din Republica Dominicană
A venit răspunsul CNA, după sesizarea în care s-a cerut interzicerea alăturării numelui ”București” denumirii CSA Steaua
A venit răspunsul CNA, după sesizarea în care s-a cerut interzicerea alăturării numelui ”București” denumirii CSA Steaua
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Elevă de 17 ani, violată de patru tineri într-un liceu din Dâmboviţa. Trei dintre ei mai violaseră o adolecentă într-o staţie de autobuz
Elevă de 17 ani, violată de patru tineri într-un liceu din Dâmboviţa. Trei dintre ei mai violaseră o adolecentă într-o…
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
Este complet interzis în România. Statul nu te iartă. Amendă 12.000 de lei
Este complet interzis în România. Statul nu te iartă. Amendă 12.000 de lei
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Halep, la mâna italienilor: ultima șansă a Simonei de a juca la Roma depinde de niște criterii clare
Halep, la mâna italienilor: ultima șansă a Simonei de a juca la Roma depinde de niște criterii clare
O româncă va arbitra returul unei semifinale din UEFA Women’s Champions League
O româncă va arbitra returul unei semifinale din UEFA Women’s Champions League
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am pierdut?! E corect să iasă!”. Ce au filmat camerele
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am pierdut?! E corect să iasă!”.…