Astăzi se decide soarta Cataloniei! "Barcelona, se queda." Nebuloasa privind campionatul în care vor evolua Messi şi Suarez, rezolvată

10 oct 2017 8108 afişări Campionate Externe
Astăzi se decide soarta Cataloniei! "Barcelona, se queda." Nebuloasa privind campionatul în care vor evolua Messi şi Suarez, rezolvată

Toată nebunia creată de referendumul din Catalonia pare că se stinge. Lucrurile tind să revină la normal. Astăzi are loc o şedinţă extraordinară în Parlamentul Cataloniei, unde va fi discutată problema independeţei. Publicaţia "El Mundo Deportivo" notează că FC Barcelona va emite un comunicat oficial după şedinţă, dar în orice caz, echipa va continua să evolueze în La Liga.

Totul ar pleca de la Federaţia Catalană de Fotbal (FCF), care nu are nimic de câştigat dacă renunţă la colaborarea cu Federaţia Regală Spaniolă de Fotbal. Astfel, indiferent de declaraţiile preşedintelui Josep Maria Bartomeu, care anunţa că în cazul independenţei, clubul se va reorienta spre alte campionate, decizia de a emigra în Anglia sau Franţa stă în mâna FCF. Aşadar, jurnaliştii catalani prevăd un comunicat al clubului în cursul acestei zile, dar în care să se vorbească despre stabilitate şi respect, în niciun caz despre un eventual campionat în care să evolueze Barcelona.

Primarul Barcelonei, doamna Ada Colau Ballano, a ţinut să facă o declaraţie în dimineaţa aceseti zile: "Rezultatele (n.r. referendumului) de pe 1 octombrie nu sunt o garanţie pentru declararea independenţei, ci o oportunitate de a construi un dialog şi mediere internaţională. Acest referendum nu poate reprezenta o aprobare pentru independeţa Cataloniei." Purtătorul de cuvânt al guvernului spaniol, Iñigo Mendez de Vigo, i-a transmis un mesaj direct lui Carles Puigdemont, preşedintele Generalităţii din Catalonia: "Vreau să-i cer lui Puigdemont să nu întreprindă nimic ireversibil, să nu păşească pe nicio cale fără întoarcere, să nu facă nicio declaraţie unilaterală de independenţă şi să revină la legalitate."

La ora 18:00, ora României, Carles Puigdemont se va adresa Parlamentului regional de la Barcelona. După violenţele din ziua de 1 octombrie, data referendumului ilegal, liderii separatişti erau siguri că regiunea îşi va declara independeţa. Între timp, situaţia s-a mai calmat. Un marş pentru unitatea Spaniei a avut loc la Barcelona, în ciuda zvonurilor conform cărora toţi catalanii şi-ar dori independenţa. Până şi Gerard Piqué şi-a schimbat discursul după ce a ajuns în cantonamentul echipei naţionale. Guvernul de la Madrid a anunţat că nu va accepta proclamarea independenţei, sub nicio formă. Rămâne de văzut cu ce se va prezenta Carles Puidgemont în faţa Parlamentului Cataloniei, în această seară.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.