Gata, Bundesliga se reia! Ultimele informații din Germania și de când se dă drumul la treabă

Autor: Andrei Preotu Publicat: 06 May. 2020, 17:16 Actualizat: 06 May. 2020, 17:57 Fotbal Extern
Gata, Bundesliga se reia! Ultimele informații din Germania și de când se dă drumul la treabă

Campionatul Germaniei se va relua în a doua jumătate a lunii mai!

Decizia a fost luată după o întâlnire la care a participat premierul Angela Merkel și premierii de stat din Germania.
Liga din Germania va alege acum data exactă pentru revenirea meciurilor din prima și a doua ligă, partidele urmând să se dispute fără spectatori.

Cluburile se vor întâlni joi pentru a se stabili datele exacte, în condițiile în care competițiile importante sunt întrerupte de aproape două luni. Vineri, 15 mai, s-ar putea juca primele meciuri.

Cluburile din Bundesliga se pregătesc de aproximativ o lună, iar jucătorii sunt testați în pandemie de coronavirus. Sezonul ar urma să se încheie la sfârșitul lunii iunie, atunci când expiră contractele jucătorilor.

10 cazuri de coronavirus

Luni erau 10 jucători confirmați cu coronavirus printre cele 36 de cluburi din Bundesliga și liga a doua, fiind testate în total 1.724 de persoane.

FC Koln a raportat săptămâna trecută trei cazuri de coronavirus. Conducerea clubului nu a dezvăluit cine sunt persoanele infectate cu COVID-19, dar a anunțat că acestea sunt asimptomatice și intră automat în carantină la domiciliu, timp de 14 zile.

„Trebuie neapărăt să reîncepem din două motive: cel sportiv, pentru a stabili campioana, echipele retrogradate și cele calificate în cupele europene, dar și cel economic, având în vedere că drepturile TV au un impact major în ceea ce privește veniturile cluburilor. Așteptăm acum aprobarea Guvernului”, a declarat Karl-Heinz Rummenigge, pentru Corriere dello Sport.

Autor: Andrei Preotu Publicat: 06 May. 2020, 17:16 Actualizat: 06 May. 2020, 17:57 Fotbal Extern
Pe aceeași temă