Adrian Mutu a aflat verdictul final în ”Dosarul Cocaina”. Ce se întâmplă cu fostul atacant

2 oct 2018 14882 afişări Fotbal Extern
Adrian Mutu a aflat verdictul final în ”Dosarul Cocaina”. Ce se întâmplă cu fostul atacant

Curtea Europeană a Drepturilor Omului a respins, marţi, recursul fostului fotbalist român Adrian Mutu faţă de hotărârea Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS), acuzat de lipsă de independenţă în litigiul său cu clubul Chelsea Londra.

Adrian Mutu, depistat pozitiv la un control privind consumul de cocaină în 2004, a fost condamnat de TAS să achite despăgubiri de 17,1 milioane de euro clubului Chelsea Londra. Considerând că judecătorii TAS au fost lipsiţi de independenţă şi imparţialitate, fostul internaţional român în vârstă de 39 a făcut apel la Tribunalul federal din Elveţia, care i-a respins cererea.

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a mers în acelaşi sens.

"Printr-un verdict foarte motivat, care nu prezintă indicii că ar fi arbitrar, Tribunalul federal (elveţian -n.red.) a concluzionat că domnul Mutu nu a prezentat probe privind acuzaţiile. Nu există niciun motiv serios care să conducă instanţa (CEDO -n.red.) să înlocuiască avizul Tribunalului federal cu propriul aviz", se arată într-un comunicat oficial al Curţii Europene pentru Drepturile Omului citat de cotidianul francez Les Echos.

În octombrie 2004, Adrian Mutu a fost depistat pozitiv cu cocaină la un control antidoping. Ulterior, Chelsea i-a reziliat contractul, iar Federaţia Engleză de Fotbal l-a suspendat pentru 7 luni.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.