Abia acum s-a aflat. Cine l-a învăţat pe Leo Messi să execute loviturile libere: "I-am spus să nu se îngrijoreze, va reuşi"

9 sep 2019 3515 afişări Fotbal Extern
Abia acum s-a aflat. Cine l-a învăţat pe Leo Messi să execute loviturile libere: "I-am spus să nu se îngrijoreze, va reuşi"

Diego Maradona, noul antrenor al echipei argentiniene Gimnasia la Plata, a povestit cum a reuşit conaţionalul Lionel Messi să execute atât de bine loviturile libere.

Campionul mondial din 1986 l-a pregătit pe Messi în perioada 2008-2010, când a condus echipa naţională a Argentinei, iar Maradona a dezvăluit problemele prin care a trecut fotbalistul Barcelonei în ceea ce priveşte loviturile libere. Sfatul dat de cel supranumit "El Pibe D'Oro" dar şi efortul depus zilnic la antrenamente l-ar fi ajutat pe Messi să ajungă unul dintre cei mai buni executanţi al acestui gen de faze fixe.

„L-am antrenat pe cel mai bun Messi, iar nimeni nu poate să mă contrazică. Era un fenomen, putea să treacă de cinci jucători. Avea o problemă cu loviturile libere. Când terminam antrenamentele, îl ţineam pe Leo să se antreze suplimentar şi a început să o trimită în bară. Nu îl învăţasem cum să execute loviturile libere, dar apoi m-a întrebat el cum reuşeam să marchez. I-am spus <Trebuie doar să o loveşti în mijloc. Nu îmi vor da un Oscar pentru sfatul ăsta>, la care Messi a replicat <Am lovit-o în mijloc, dar mingea se duce pe lângă>. I-am zis <Nu te îngrijora, vei reuşi>. Iar acum nu mai ratează niciuna”, a declarat Maradona, la conferinţa de prezentare la Gimnasia La Plata.

Diego Maradona a fost numit în funcţia de antrenor al formaţiei Gimnasia La Plata, din prima ligă argentiniană, iar fostul mare fotbalist a fost întâmpinat, duminică, de peste 30.000 de suporteri la primul antrenament condus.

Fostul mare fotbalist a revenit în ţara natală, după experienţe la echipe precum Al Wasl, Al Fujairah (Emiratele Arabe Unite) sau Dorados de Sinaloa (Mexic). Tehnicianul, care va împlini 59 de ani în luna octombrie, a pregătit naţionala Argentinei în perioada 2008-2010.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.