Dezvăluiri de impact pentru dinamoviști. Președinții Lupescu și Popa au spus lucrurilor pe nume despre fuziunea cluburilor și unificarea academiilor. „Kaiserul” vorbește despre implicarea lui Mircea Lucescu în „Ștefan cel Mare” și-l înțeapă pe Ion Țiriac. „Încă mai există astfel de oameni”. VIDEO EXCLUSIV

  • Publicat:

Prezenți în cadrul emisiunii EXCLUSIV DINAMO de la ProSport, cei doi președinți ai Clubului Sportiv Dinamo, executivul Ionuț Popa și onorificul Ionuț Lupescu, au atins subiectele de interes pentru fanii roș-albilor. Cei doi oficiali au vorbit, pe rând, despre dezvoltarea infrastructurii din Parcul Sportiv Dinamo, au confirmat implicarea lui Mircea Lucescu în acest segment și, în același timp, au dezvăluit că, de curând, a existat o întâlnire cu reprezentanții SC Dinamo 1948 SA în vederea unificării academiilor. De asemenea, omul din fruntea celui mai galonat club din sportul românesc s-a declarat dezamăgit de Eugen Voicu și Andrei Nicolescu.

Dezvăluiri de impact pentru dinamoviști! „Groapa” se modernizează cu alte două terenuri, Mircea Lucescu se implică în „Ștefan cel Mare”. Ionuț Popa, atac la șefii Red&White și ce s-a discutat la întâlnirea secretă pentru unificarea academiilor! VIDEO EXCLUSIV

O altă veste bună pentru dinamoviști după ce Guvernul României a aprobat indicatorii tehnico – economici pentru construirea Arenei Multifuncționale Dinamo este că, în următoarele săptămâni, vor începe lucrările la Velodrom. În plan este și modernizarea terenului Florea Dumitrache (fostul Victoria).

„Al doilea proiect este în legătură cu academia, pe care l-am și dat. Să sensibilizăm oamenii pentru a investi în Dinamo. Vrem să reconfigurăm și velodromul, pe care să-l avem și pentru fotbal și pentru rugby. 

Am venit cu inima deschisă. Am făcut pentru că eu cred în parcul sportiv. Domul Țiriac ne spunea, acum o lună, să ne mutăm la Tărlungeni. Încă mai există astfel de oameni. Parcul sportiv să arate pentru toate sporturile, iar sportivii să aibă condiții, să dea cel mai bun randament.

Părerea mea personală, atât cât timp nu există o viziune pentru copii, să se dezvolte baza, pentru că la cea de la fotbal e dezastru. Într-o lună încep lucrările de la velodrom. E nevoie! Vor fi oameni care vor dori să investească. Și nea Mircea vrea să investească. Am identificat locație pentru mini-fotbal, undeva în zona serelor, acolo putem face. Apoi se va reface arena Florea Dumitrache (n.r. dostul Victoria). Se pot face multe în acest parc sportiv. Când va fi gata, peste 5-6 ani, Dinamo va fi nou puternică. Iar clubul se poate finanța, dacă vor exista și oameni pricepuți”, a transmis Ionuț Lupescu.

Întâlnirea cu reprezentanții SC Dinamo. Ionuț Lupescu le-a prezentat acționarilor proiectul academiei. „N-au avut nicio idee”

Oficialii Clubului Sportiv Dinamo au dezvăluit că au discutat, de curând, cu cei de la SC Dinamo 1948 SA, pe ideea fuzionării academiilor. La întâlnirea au participat Ionuț Popa, Ionuț Lupescu, Eugen Voicu, Andrei Nicolescu și reprezentanți din partea acționarului Renovatio, societate care deține 21% din Red&White și, în același timp, este sponsorul clubului din Superliga.

„Am vrut să fac o analiză personală. Infrastructură, antrenori, loturi de juniori, magazioneri, medici, maseuri. Am prezentat în patru etape ce înseamnă Academia lui Dinamo. Unde vrem să ajungem și cum o să ajungem acolo. M-am întâlnit cu cei de la FC Dinamo ca să vorbim despre Academia Dinamo. Copiii trebuie să fie în același loc, suporterii să fie în același loc. Ai poziția cea mai bună. Aceasta a fost cea mai mare putere a lui Dinamo. Nici Rapid, nici Steaua nu a produs atâția jucători. Le-am spus și celor de la Fotbal. Degeaba ne unim, dacă nu suntem în același loc. CS Dinamo vrea să unească academiile. Să vedem cum reușim să facem acest lucru. Noi le-am prezentat viziunea noastră, ei nu au avut nici o idee”, a spus Ionuț Lupescu.

Fuziunea CS Dinamo cu SC Dinamo. După lungi discuții în mediile suporterilor și posibilități măcinate de conducători, Ionuț Popa a prezentat felul în care vede demersul plauzibil. „Ministerul poate face o asociație în care să intre SC Dinamo” 

Președintele onorific al Clubului Sportiv Dinamo a fost, imediat, completat de președintele executiv, cel care a precizat și cum se poate înfăptui fuziunea atât de dorită de fanii dinamoviști între SC Dinamo și Clubul Sportiv Dinamo.

Legat de domnii de la Renovatio, am întâlnit niște domni foarte bine pregătiți, smart, care știu unde să caute ost, unde există problemele reale, s-au oferit să vină în sprijinul nostru, să identificăm surse private. Eu cred că ei trebuie să-și rezolve niște probleme (n.r. SC Dinamo 1948 SA). Au zis aprilie, acum nu e gata în aprilie cu insolvența. Statul, CS Dinamo, vine cu infrastructura, are stadion, academie, crește, produce pentru viitor. Clubul Sportiv, ministerul poate înființa o asociație în care poate intra și acea parte privată (n.r. SC Dinamo) cu o cifră. Atunci lucrurile sunt clare. Sistemul american, m-am documentat, e un club american care are, pentru fiecare secție, o societate înființată. Nu văd nicio problemă. Noi nu vrem să promovăm în liga 1, e clar”, Ionuț Popa, președinte CS Dinamo.

Ionuț Popa, președintele lui CS Dinamo

Mesajul lui Ionuț Popa pentru colegii de la SC Dinamo: „Cred că domnii din prima ligă fac o mare greșeală. A fi conducător nu trebuie să se amestece în fotbal, ei să alerge după bani, investitori, să fie mai atenți, să nu luăm patru etape, să luăm una” 

Dacă despre cei de la Renovatio, Ionuț Popa a avut cuvinte de apreciere, pe parcursul emisiunii, președintele din „Ștefan cel Mare” s-a declarat dezamăgit de atitudinea lui Eugen Voicu și Andrei Nicolescu, ceilalți acționari din Red&White. Conducătorul CS Dinamo crede că cei doi șefi ai „câinilor” ar trebui să asculte mai mult pentru… „a înțelege fenomenul”. Mai mult, Ionuț Popa consideră că acționarii de la SC ar trebui să fie mai atenți și în relația cu forurile decizionale din fotbalul românesc pentru a evita decizii de genul Comisiei de Disciplină care a decis ca Dinamo să joace patru meciuri fără spectatori în partidele de pe teren propriu. 

„Personal nu mă pricep la fotbal, de aceea am oameni potriviți pe toate pozițiile. Ai specialiști pe fiecare segmente, pe management, pe zona logistică, de ce trebuie să intervii tu și să îți dai cu părerea pe orice subiect. Cred că domnii conducători de la Dinamo din prima ligă aici fac o mare greșeală. A fi conducătorul acestui club, din poziția lor de manageri, nu trebuie să se amestece în fotbal, ei trebuie să alerge după bani, investitori, să aibă o relație bună cu Federația, să nu luăm patru etape, să luăm una, da?”. 

Sunt dezamăgit că nu reușesc să înțeleagă fenomenul, eu am venit de la MAI, am ascultat și învățat de la alții. Apreciez de la cei de la care am învățat. Ionuț Lupescu e președinte de onoare, cum să îmi dau cu părerea despre fotbal, vorbim despre sponsori, despre organizare. Ei sunt prieteni cu noi, cred în comunicarea modernă, management modern, dar nu poți să te erijezi în cunoscător al fenomenului. Eu spun un punct de vedere al meu, să atragă oameni care se pricep.”, a conchis președintele din „Ștefan cel Mare” la EXCLUSIV DINAMO.

Jurnalist sportiv din anul 2003, în prezent reporter special și realizatorul emisiunii EXCLUSIV DINAMO de la ProSport. Ziarist acreditat la clubul Dinamo București încă din anul 2004, Cătălin Mureşanu este autorul a mii de articole, interviuri, reportaje, cronici pe care le-a scris pentru ... citește mai mult
Florentin Dincă / Redactor
Absolvent al Facultății de Filosofie și Jurnalism, și-a început cariera în presa sportivă scrisă și on-line în urmă cu două decenii la săptămânalul Fanatik, unde și-a făcut ucenicia și apoi a prins experiență în domeniul sportului rege și nu numai. A urmat în 2008 „transferul” ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Indicatorul rutier pe care puțini șoferi îl cunosc. Ce trebuie să faci și unde poate fi întâlnit
Indicatorul rutier pe care puțini șoferi îl cunosc. Ce trebuie să faci și unde poate fi întâlnit
Xavi a luat decizia în mai puțin de 24 de ore, după ce Barcelona l-a pus să-și dea afară propriul frate
Xavi a luat decizia în mai puțin de 24 de ore, după ce Barcelona l-a pus să-și dea afară propriul…
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Lovitură devastatoare pentru Simona Halep
Lovitură devastatoare pentru Simona Halep
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din jur.
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din jur. "Stăm şi aşteptăm. Situaţia…
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare în costum de baie
Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare în costum de baie
27 aprilie aduce cea mai bună veste pentru pensionarii din România
27 aprilie aduce cea mai bună veste pentru pensionarii din România
3.500 DE LEI în fiecare lună pentru aceşti români. KLAUS IOHANNIS a promulgat legea deja
3.500 DE LEI în fiecare lună pentru aceşti români. KLAUS IOHANNIS a promulgat legea deja
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează bolile de inimă
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează bolile de inimă
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Teroarea evreilor demascați de Gestapo: „Am fost învățați să-i recunoaștem după structura craniului. Tu provii dintr-o familie bună“ VIDEO
Teroarea evreilor demascați de Gestapo: „Am fost învățați să-i recunoaștem după structura craniului. Tu provii dintr-o familie bună“ VIDEO
Manchester City o umileşte pe Brighton şi menţine presiunea asupra lui Arsenal
Manchester City o umileşte pe Brighton şi menţine presiunea asupra lui Arsenal
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele