Cum l-au surprins „câinii” pe Ionuț Chirilă, omul lui Mircea Lucescu, în casă la Cătălin Hîldan, cu trei zile înainte de Dinamo – Rapid? Operațiunea plăcinta, în regia lui Cristi Borcea, cu „Oneață” Augustin pe post de detectiv. „Nenorocitule! Îți rup capu’! Nu ai mai venit de atâta timp și acum vrei să mănânci prăjitură”. VIDEO EXCLUSIV

Cum l-au surprins „câinii” pe Ionuț Chirilă, omul lui Mircea Lucescu, în casă la Cătălin Hîldan, cu trei zile înainte de Dinamo - Rapid? Operațiunea plăcinta, în regia lui Cristi Borcea, cu „Oneață” Augustin pe post de detectiv. „Nenorocitule! Îți rup capu’! Nu ai mai venit de atâta timp și acum vrei să mănânci prăjitură”. VIDEO EXCLUSIV
  • Publicat:

Ionel Augustin (68 de ani) rememorează o întâmplare din dosarele meciurilor Dinamo- Rapid, un derby disputat în 1998, în semifinala Cupei României, atunci când, cu doar trei zile înainte de confruntare, l-a surprins pe Ionuț Chirilă, antrenorul de la tineretul giuleștenilor și colaboratorul lui Mircea Lucescu, în apartamentul lui Cătălin Hîldan.

De aici începe o adevărată scenă. Pe post de detectiv, cu informația la purtător și mandat din partea conducerii, „Oneață” s-a infiltrat în apartamentul familiei Hîldan, în timp ce Cristi Borcea a regizat momentul și a trimis televiziunea pentru a-l demasca pe Chirilă. Ce a ieșit? Povestește Ionel Augustin în cadru ultimei ediții EXCLUSIV DINAMO! Un cadru care, azi, ar naște anchete, iar atunci a produs doar rating.

Operațiunea plăcinta. Cum l-au surprins dinamoviștii pe Ionuț Chirilă în casa lui Cătălin Hîldan? „Sunt ferm convins că dacă mă piteam, el vehicula și niște sume”

Domnule profesor, vă rog, povestim episodul din 1998, atunci când l-ați găsit pe Ionuț Chirilă, la acea vreme la Rapid, înaintea unui derby din cupă, în casa lui Cătălin Hîldan?

S-a întâmplat cu trei sau patru zile înainte de meci. Petre Florentin era un copil crescut la noi, la fel și Cătălin Hîldan. La un moment dat, ei, jucători de mare caracter, au venit și mi-au spus mie: «Nea Oni, uite, ne caută Chirilă, ne controlează, a venit la mine acasă», că s-a dus la Florentin și nu l-a găsit. Pe urmă trebuia să meargă la Hîldan.

Și ce ați făcut când ați auzit asta?

Eu, de bună-credință, l-am informat pe… că-i caută pe copii, ei erau crescuți de Chirilă și nu era nimic ieșit din comun, dar ăsta era în staff-ul lui Mircea Lucescu și se întâmpla înainte de meci. Ce Dumnezeu să caute? Ce poate să le spună? Mai ales că înainte nu-i mai căutase. Deloc! Nu i-a mai băgat în seamă și nu putea fi o întâmplare. La experiența pe care o aveam și noi suspectam anumite lucruri, nereguli. Și i-am spus lui Hizo (n.r. antrenorul lui Dinamo), Hizo i-a spus lui Petre Buduru (președintele Dinamo), Buduru lui Borcea (n.r. director de marketing la Dinamo).

Echipa lui Ionuț Chirilă de la juniorii lui Dinamo. Cătălin Hîldan și Florentin Petre apar în cadru
Echipa lui Ionuț Chirilă de la juniorii lui Dinamo. Cătălin Hîldan și Florentin Petre apar în cadru

A urmat desantul dumnevoastră în apartamentul familie Hîldan…

Ce să mai stai? Urcă-te în mașină și hai! Aflasem de la Cătălin Hîldan că vine Chirilă, că se duce la el. Eu cunoșteam zona foarte bine, m-am dus mai devreme cu două ceasuri, am luat o poziție foarte bună la intrarea în bloc, să-l văd când vine (n.r. pe Ionuț Chirilă). Și nu a ajuns cu mașina lui, a venit cu un taxi. S-a dat jos, s-a pus în scara blocului, a stat două sau trei minute să vadă mișcare, dacă există, nu știu ce… asta am văzut eu, nu poate să nege nimeni. Și a intrat în bloc, atunci am intrat și eu și m-am dus în spatele lui… ușor, ușor. El a ajuns la apartamentul respectiv, a sunat. Până a răspuns familia Hîldan, eu m-am apropiat, au deschis ușa să intre Chirilă și, atunci, am pus piciorul în prag.

Ați intrat direct, nu erați acolo, pentru că scena povestită de colegi în presa vremii spune că dumneavoastră erați deja în casă

Puteam să intru mai devreme și să mă pitesc undeva. Aflam mult mai multe. Pentru că domnul Marin Hîldan, un om deosebit, Dumnezeu să-l odihnească!, putea să facă chestia asta. Să mă ascundă pe acolo.

Povestea în relatarea presei (ProSport 1998)
Povestea în relatarea presei (ProSport, martie 1998) 

Cătălin Hîldan știa că veniți?

Nu, nu, el m-a informat, atât. El știa că vine ăsta, în seara asta. Și eu m-am informat, mi-am făcut treaba. I-am spus să-l aștepte, pe la 6,7 cât era ora, dar eu am venit mai devreme, să nu pierd. Și, când m-a văzut Chirilă: «oooo, nea Oni, ce faci? Ce cauți aici?». «Pe mine mă întrebi, mă, ce caut aici, ce cauți tu la ora asta?». Nea Marin, care mă știa că sunt mai vulcanic, a zis că o să fie ceartă în apartamentul lui. Și ne-a rugat frumos să ne potolim.

Tatal lui Catalin Hildan este imbratisat de Ionel Augustin

Chirilă simțea miros de… prăjitură, Borcea de rating 

Și ce a spus domnul Chirilă, ce căuta?

Că i-a zis mama lui Cătălin că face o prăjitură. La care mama lui Hîldan a răspuns: «dar nu mi-ai zis să-ți fac prăjitură, Ionuț!». «Na, mă, vezi, nenorocitule, nu ai mai venit de atâta timp și acum vrei să mănânci plăcintă! Și nici nu ai comandat-o».  Așa au decurs discuțiile între noi. Și i-am dat telefon lui Borcea, să-i spun, să-l întreb ce fac! Mi-a transmis să stau acolo, că trimite televiziunea. Au venit ăia într-o rapiditate… .

Cristi Borcea a trimis jurnaliștii? 

Cristi, Cristi. Tot îmi spunea să stau acolo, iar eu l-am întrebat, ce să fac în timpul ăsta? «Ce vrei, să-i rup gâtu?». Și ăștia erau deja cu aparatul de înregistrat.

Sunteți în imagini cu acea replică, „dacă îți dau un pumn, îți zboară capul de pe umeri”. Sau cum ați spus?  

«Ce vrei să-i rup gâtul? Să-i dau un pumn în căpățână să-i rup gâtul?». Așa am zis. Și a început să râdă. Ăsta a fost tot filmul. […]. Eu sunt ferm convins că dacă mă piteam, el vehicula și niște sume. Sunt ferm convins, poate să-mi spună oricine, eu asta cred. 100%, nu avea ce să caute acolo, la ora aia și înainte de meci. Asta a fost și discuția noastră, ce cauți tu, când ești și în staff-ul lui Lucescu?

Credeți că a venit de capul lui sau știa și Mircea Lucescu?

Sunt ferm convins că nu, că ăsta se bagă în seamă mai mult, i-o fi spus lui nea Mircea, „lasă că mă duc eu și discut cu copiii mei…”, probabil. Sunt ferm convins că nea Mircea nu știa de discuția asta. A fost o inițiativă a lui, personală (n.r. Ionuț Chirilă), ca să poată să apară în fața lui nea Mircea, după ce… dacă e ceva.

V-ați împăcat cu Ionuț Chirilă?

Sigur că da! A doua zi am vorbit, am fost și la emisiune, la Procesul Etapei. A fost și el și spune: «Uite că a venit și Chirilă, nu i-a rupt capul Augustin».

Rapid s-a impus în semifinala din 1998 

În partida disputată pe stadionul Național (25 martie 1998), Rapid s-a impus, la limită, 2-1. Giuleștenii s-au calificat în finală prin golurile lui Marius Șumudică (39) și Vasile Popa (84), în timp ce formația pregătită de Viorel Hizo a punctat, în prelungirile jocului, prin Adrian Mihalcea. Alb- vișiniii au câștigat trofeul în acel an, după ce au trecut, în ultimul act, de Universitatea Craiova, 1-0.

25.03.1998 RAPID BUCUREȘTI – DINAMO BUCUREȘTI 2-1 (1-0) Stadion: Național (București).

Spectatori: 35.000. Marcatori: Șumudică (39), N.C. Popa (85) / Mihalcea (90).

Arbitri: Sorin Corpodean (Alba Iulia) – Vasile Avram (București) și Ion Dumitrică (Craiova). Eliminat: Nanu (86).

RAPID: Lobonț – N. Stanciu, Dulca / cpt, Rednic, Iencsi, Nanu – L. Marinescu, Iftodi, D. Lupu – Șumudică (82 N.C. Popa), Pancu (86 Bundea). Antrenor: Mircea Lucescu.

DINAMO: Prunea / cpt – Ciobotariu, L. Cotora (46 C. Dobre), Macavei – Contra, Bătrînu I, Hîldan, D. Florea, Fl. Petre (57 Neagoe) – A. Călin, Mihalcea. Antrenor: Viorel Hizo

Jurnalist sportiv din anul 2003, în prezent reporter special și realizatorul emisiunii EXCLUSIV DINAMO de la ProSport. Ziarist acreditat la clubul Dinamo București încă din anul 2004, Cătălin Mureşanu este autorul a mii de articole, interviuri, reportaje, cronici pe care le-a scris pentru ... citește mai mult
Răzvan Toma / Autor
De peste 35 de ani în presa sportivă. A debutat în 1986, pe când era student, devenind colaborator la cotidianul „Sportul”.La 01.04.1990 a fost angajat la acest cotidian care între timp își schimbase numele în „Gazeta Sporturilor”. De-a lungul timpului a activat la diverse publicații: ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Povestea care a făcut ocolul lumii. Ce au găsit părinții în camera fiicei lor, în locul în care micuța susținea că se află „un monstru”
Povestea care a făcut ocolul lumii. Ce au găsit părinții în camera fiicei lor, în locul în care micuța susținea…
Adrian Mititelu Jr. a ieșit din spital și nu a stat pe gânduri! Unde a fost surprins fiul patronului de la FCU Craiova
Adrian Mititelu Jr. a ieșit din spital și nu a stat pe gânduri! Unde a fost surprins fiul patronului de…
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
Lovitură devastatoare pentru Simona Halep
Lovitură devastatoare pentru Simona Halep
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
Cine sunt românii care trebuie să plătească 
Cine sunt românii care trebuie să plătească "taxa pe lux" pentru locuinţele şi maşinile pe care le deţin
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Câți bani primește FCSB după ce a devenit campiona României! Suma uriașă pe care o poate încasa din competițiile europene
Câți bani primește FCSB după ce a devenit campiona României! Suma uriașă pe care o poate încasa din competițiile europene
Vești proaste pentru șoferi! Riscă amenzi de cinci ori mai mari. Greșeala care le poate goli buzunarele
Vești proaste pentru șoferi! Riscă amenzi de cinci ori mai mari. Greșeala care le poate goli buzunarele
Decizie pentru toți ANGAJAȚII din România. S-a stabilit că intră în vigoare de la 1 IULIE
Decizie pentru toți ANGAJAȚII din România. S-a stabilit că intră în vigoare de la 1 IULIE
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta Română a făcut anunțul
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta Română a făcut anunțul
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
O româncă din străinătate gătește cu ce găsește la gunoi: „E mâna a doua pe gratis” VIDEO
O româncă din străinătate gătește cu ce găsește la gunoi: „E mâna a doua pe gratis” VIDEO
Care sunt talentele secrete ale Familiei Regale Britanice?
Care sunt talentele secrete ale Familiei Regale Britanice?
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
Cine a câștigat a 11-a gală Te cunosc de undeva!. Punctele concurenților de la canapea au decis echipa învingătoare
Cine a câștigat a 11-a gală Te cunosc de undeva!. Punctele concurenților de la canapea au decis echipa învingătoare