Universitatea Craiova – CFR Cluj 1-3. Veni, Vidi, Vinicius. Ardelenii revin spectaculos, câștigă al treilea titlu consecutiv și se pregătesc de preliminariile Champions League

Redactor:
Alin Grigore
Redactor:
Andreea Visu
Redactor:
Andrei Preotu
Redactor:
Cosmin Staicu
  • Publicat:
  • Actualizat:

Cel mai ciudat campionat postbelic a avut parte de un final apoteotic. Cele două pretendente la coroană, în duel direct, în care egalul nu conta.

Victoria Craiovei sau a CFR-ului, după 90 sau 120 de minute, ori la loteria de la 11 metri, decidea titlul. Fără recurs. Ca într-o finală de Cupă sau într-o Supercupă, laurii erau ai celor care convingeau tabela într-un meci, deşi echipele nu erau nici la egalitate de puncte, nici de meciuri jucate. S-a decis pe ultima sută de metri, la Bucureşti, într-o adunare care n-a ţinut cont decât că UEFA trebuie să-şi primească datele, nu că Universitatea avea şansa unui apel în caz de remiză.

În Craiova n-a mai fost miros de titlu de pe vremea lui Gică Craioveanu, venit şi el la meci în speranţa că ai săi vor aduce Băniei gloria supremă, după aproape 3 decenii. În schimb, CFR-ul aspira la a treia încoronare consecutivă, care n-ar mai lăsa-o pe UTA drept singura „campioană a provinciei”, CFR fiind cea mai laureată echipă a României în ultimul deceniu.

În Craiova n-a fost o zi oarecare cea în care s-a jucat cu titlul pe masă. Fanii olteni au redecorat Peluza Nord, încheind coregrafia în 4 acte cu mesajul-concluzie: „Aduceţi 5-ul în Bănie!”. Mihai Viteazul n-a mai avut doar barda în mână, în ziua în care oltenii lui se băteau la titlu, ci şi un steag alb-albastru, la statuia care tronează în centrul urbei căreia i-a fost Ban. Cicâldău şi compania au fost întâmpinaţi ca nişte campioni la sosirea la stadion de miile de fani, dar ştiau că nu va fi deloc facil să le îndeplinească arzătorul deziderat, în faţa unei echipe mult mai experimentate, care ştie să joace meciuri decisive.

Bancu şi Djokovic, cele mai importante absenţe

Cristiano Bergodi, cu 6 victorii din 6 meciuri, deşi trebuia să joace 7 până la directa cu ardelenii, a rămas fidel strategiei care spune că la echipa câştigătoare nu se umblă, schimbând doar forţat de suspendarea lui Bancu, şi ea nedreaptă, ţinând cont că s-a sărit peste meciul cu Astra. Dan Petrescu, absent la meciul decisiv, a ales o formulă care a dat roade în meciurile importante, cu Omrani în stânga, lângă un alt vârf, de această dată Rondon. Djokovic era principala absenţă din formula „Bursucului”, omul cu golurile în meciurile decisive, urmaş al lui Cadu la acest capitol.

Nistor şi Vinicius, protagoniştii primei părţi

Jocul n-a avut ritm la start, cumva firesc, ţinând cont de miză. În aceste condiţii, golul a picat neaşteptat de repede. De departe, dintr-o execuţie magistrală, demnă de astfel de meciuri. Nistor a catapultat mingea din drop şi nici Arlauskis n-a avut antidot la execuţia pentru care s-au auzit aplauze din fiecare casă de oltean. Craiova s-a ghemuit apoi, speriată de avantajul luat prematur. CFR-ul a presat lent, dar sigur, încercând să speculeze fazele fixe, dar şi flancul stâng a oltenilor, unde Vătăjelu a fost nesigur. Dintr-o fază fixă, specialitatea casei, avea să vină şi egalarea.  Cu un luft, Acka le-a servit un corner clujenilor, iar Vinicius, care-şi reglase tirul mai devreme, a pus capul ideal pentru 1-1. Meciul s-a dinamizat şi până la pauză, ambele echipe mai puteau puncta. Nistor a scăpat pe contraatac, l-a „luat la mână” pe Camora, dar din unghi n-a găsit colţul lung. Imediat, Vlădoiu a trecut pe lângă autogol, după nişte gafe în serie ale cuplului Mateiu-Vătăjelu. Bărbuţ a avut şi el şansa golului, după o cursă a impetuosului Vlădoiu, dar Vinicius a fost decisiv şi în apărare. Acelaşi Bărbuţ şi-a descoperit partea cu un driblig decisiv, dar Omrani s-a poticnit în faţa lui Pigliacelli.

CFR-ul, mai proaspătă, craiovenii au părut „virusaţi”

Craiova a avut prea multe „mâini moarte”, faţă de experimentaţii ardeleni, care au ştiut să abordeze un astfel de meci şi nu le-au tremurat picioarele. De la vestiare, oaspeţii au ieşit şi mai decişi să păstreze titlul. Au alergat mult mai mult, de parcă nu ei jucaseră 2 meciuri în aceeaşi săptămână, în timp ce craiovenii au părut „virusaţi”, extenuaţi, fără vlagă, dar şi fără o strategie viabilă. Clujenii au păstrat iniţiativa, i-au ţinut pe olteni în propria jumătate, ştiind că le va veni şansa golului, pe naivităţile defensivei lui Bergodi. Şi la o astfel de slăbiciune, Boli a marcat cu capul, de lângă stoperii „paralizaţi” ai Universităţii. Cu avantaj pe tabelă, CFR-ului i-a fost şi mai uşor să gestioneze meciul. Şi a dat lovitura decisivă din penalty, închizând povestea titlului cu un sfert de oră înainte de final. Deac a fost impecabil de la punctul cu var, după penalty-ul scos de omul meciului, Vinicius, şi o altă prostie a lui Cosic. S-au mai bifat ultimele minute, dar CFR-ul era campioană de ceva timp. Cam de când a ieşit mai determinată de la vestiare, Craiova nearătând nici pe departe ca o echipă care aşteaptă un titlu de o veşnicie.


CFR Cluj a obținut un nou titlu în Liga 1, al treilea la rând! Ardelenii au revenit în stil de mare echipă, au bătut cu 3-1 la Craiova și se pregătesc iar de preliminariile Champions League.

Partida care a decis campioana acestui sezon   a fost în format live text pe www.prosport.ro.

Craiova – CFR 1-3

Finalul meciului! CFR se impune cu 3-1 și este pentru a treia oară la rând CAMPIOANA ROMÂNIEI!

Min. 90+4: OCAZIE CRAIOVA! Bairam trimite puțin peste poartă după un corner.

Min. 85: Dan Petrescu face încă două schimbări defensive: ies Bordeianu și Omrani, intră Pereira și Luis Aurelio

Min. 84: OCAZIE MARE CRAIOVA! Koljic apare periculos în fața porții, dar trimite peste poartă cu capul. Este prima ocazie pentru olteni în repriza secundă.

Min. 77: GOOOOL CFR! Deac bate perfect de la 11 metri și oaspeții conduc cu 3-1 în Bănie, fiind foarte aproape de titlu.

VIDEO: Golul înscris de Deac

Min. 76: PENALTY CFR! Cosic îl faultează în careu pe Vincius, aflat însă într-o poziție suspectă de offside.

Min. 75: Schimbări la Craiova: iese Mateiu, intră Ivanov.

Min. 74: Vătăjelu centrează în fața porții, dar Arlauskis este atent și reușește să rețină. Craiova încearcă să pună presiune, dar oaspeții se apără foarte bine.

Min. 65: Dan Petrescu face două schimbări: ies Rodon și Itu, intră Hoban și Costache. Tehnicianul oaspeților renunță la un atacant.

Min. 59: Schimbare făcută de Bergodi după al doilea gol înscris de CFR: iese Bărbuț, intră Ivan.

Min. 56: GOOOOL CFR! Boli rămâne fără marcaj în careu și marchează printr-o lovitură de cap pentru 2-1. Este doar al doilea gol reușit de Boli în acest sezon din Liga 1.

VIDEO: Golul înscris de Boli

Min. 54: OCAZIE CFR! Chipciu trage de la distanță, iar Pigliacelli reține cu ceva emoții.

Min. 53: OCAZIE CRAIOVA! Se joacă pe contre în Bănie! Koljic e aproape de gol cu un șut care trece puțin pe lângă poartă.

Min. 50: Deac trimite peste poarta lui Pigliacelli, după o lovitură liberă.

Min. 46: Începe repriza secundă.

Finalul primei reprize. La pauză, Craiova – CFR 1-1. La acest scor, avem prelungiri în Bănie.

Min. 45+3: OCAZIE MARE CFR! Omrani trimite în fața porții pentru Rondon, însă Pigliacelli are o super intervenție și evită golul.

Min. 41: CFR cere penalty! Deac trimite spre poartă, balonul este blocat cu mâna de Vătăjelu în careu, dar jocul este lăsat să continue.

Min. 40: OCAZIE MARE CFR! Rondon scapă în poziție favorabilă, însă oaspeții nu profită de gafele din apărarea gazdelor.

Min. 39: OCAZIE MARE CRAIOVA! Nistor ia o acțiune pe cont propriu, îl depășește pe Camora, însă fostul dinamovist trage puțin pe lângă poartă din unghi.

Min. 37: GOOOOL CFR! Vinicius (care va împlini 36 de ani pe 12 august) înscrie printr-o lovitură de cap excelentă, după un corner al oaspeților.

VIDEO: Golul înscris de Vincius

Min. 35: Camora centrează bine, iar Acka lovește greșit balonul, care se duce în corner.

VIDEO: Cum au reacționat fanii Craiovei în centrul orașului, după golul marcat de Dan Nistor.

Min. 30: Vlădoiu încearcă să centreze în careu după o alunecare, însă se resimte serios după duelul cu Boli.

Min. 25: Pauză de hidratare în Bănie, unde temperatura este foarte ridicată.

Min. 17: CFR n-are reacție după golul primit, în timp ce oltenii dau semne că vor repede și golul al doilea, pentru a fi și mai aproape de titlu.

Min. 11: GOOOOL CRAIOVA! Nistor preia pe piept și înscrie cu un șut superb din afara careului, fără nicio șansă pentru Arlauskis.

VIDEO: Golul lui Dan Nistor

Min. 9: Rondon trage puternic, însă nu prinde cadrul porții

Min. 8: Schimbare la CFR: iese puștiul Joca, intră Chipciu

Min. 5: Cicâldău trimite mult peste poarta lui Arlauskis, lituanianul fiind la ultimul meci în tricoul celor de la CFR.

Min. 4: Mihăilă este faultat dur de Bordeianu și Hațegan acordă o lovitură liberă pentru Craiova, de la peste 30 de metri.

Min. 1: Începe marele meci de la Craiova, condus la centru de Ovidiu Hațegan (foto).

INFO: Suporterii Craiovei nu sunt în peluză, dar în peluză se vede un mesaj sugestiv: ”Aduceţi 5-ul în Bănie!”. 

INFO: Suspendat pentru acest meci, după cum a confirmat și Răzvan Burleanu, Nicușor Bancu (foto) ratează cel mai important meci din acest sezon.

INFO: Așa arată stadionul din Craiova, cu o oră înaintea partidei cu CFR.

ECHIPELE DE START:

Craiova: Pigliacelli – Vlădoiu, Cosic, Acka, Văteljelu – Nistor, Mateiu, Cicâldău – Bărbuț, Koljic, Mihăilă
Rezerve: Popescu, Mitran, Bălașa, Ivanov, Qaka, Ivan, Vangenin, Baiaram, Nițu
Antrenor: Cristiano Bergodi

✌ Așa arată echipa de start din această seară.#SustineStiinta #AsaELaCraiova #CampioniLaSuporteri

Publicată de Universitatea Craiova pe Luni, 3 august 2020

CFR Cluj: Arlauskis – Susic, Vincius, Boli, Camora – Itu, Bordeianu, Deac – Omrani, Rondon, Joca
Rezerve: Rus, Cestor, Burcă, Hoban, Luis Aurelio, Chipciu, Pereira, Petrlia, Costache
Antrenor: Valeriu Bordeianu

Universitatea Craiova – CFR Cluj | Echipa de start

➡️ Echipa de start pentru meciul din această seară! 🏆Rezerve ➡️ Rus I. – Cestor, Burcă, Hoban, Aurelio, Costache, Petrila, Pereira, ChipciuAntrenor ➡️ Valeriu BordeanuHai CFR! ❤️

Publicată de Fotbal Club CFR 1907 CLUJ-NAPOCA pe Luni, 3 august 2020


Stadion: „Ion Oblemenco” (Craiova)
Arbitru: Ovidiu Hațegan (Arad) / Asistenți: Octavian Șovre (Satu Mare) și Vasile Marinescu (București)

Universitatea Craiova a avut ultima partidă oficială pe data de 19 iulie, victorie cu FC Botoșani, 0-2. Între timp, formația din Bănie trebuia să dispute partida retur cu Astra Giurgiu, însă, din cauza problemelor provocate de coronavirus, aceasta a fost anulată. Echipa antrenată de Cristiano Bergodi se află pe locul 2 din Liga 1, la două lungimi distanță de liderul CFR Cluj.

CFR Cluj vine după o victorie cu FCSB, 0-2, în etapa 9 a play-off-ului Ligii 1. Formația ardeleană se luptă, în această seară, pentru a-și abjudeca, al treilea an consecutiv, titlul de campioană. Echipa antrenată de Dan Petrescu se află pe primul loc din Liga 1, cu 46 de puncte opbținute, la două lungimi distanță de contracandidata la titlu, Universitatea Craiova.

Universitatea Craiova – CFR Cluj Live la TV pe Digi Sport, Telekom Sport și Look Sport 

Partida din această seară va fi difuzată la TV de Telekom Sport, Digi Sport și Look Sport, dar poate fi urmărită și în format live text pe www.prosport.ro.

Din păcate, partida se va desfășura fără spectatori, din cauza pandemiei de coronavirus. Însă, meciul poate fi urmărit Live Video Online aici.

Pe aceeași temă
Daniela Crudu a rămas cu TOTUL la vedere în mijlocul străzii. Imagini-bombă de paparazzi
Daniela Crudu a rămas cu TOTUL la vedere în mijlocul străzii. Imagini-bombă de paparazzi
Triunghi amoros, sfârşit la tribunal. Amanta a dat soţia în judecată, pentru că i-a stricat imaginea pe Facebook
Triunghi amoros, sfârşit la tribunal. Amanta a dat soţia în judecată, pentru că i-a stricat imaginea pe Facebook
Începe vaccinarea fără programare la orice centru, indiferent de tipul vaccinului
Începe vaccinarea fără programare la orice centru, indiferent de tipul vaccinului
Lupta stransa intre Sevilla si Lazio pentru transferul lui Ianis Hagi! Oferta de ultima ora facuta de spanioli
Lupta stransa intre Sevilla si Lazio pentru transferul lui Ianis Hagi! Oferta de ultima ora facuta de spanioli
Vedete care suferă de boli grave. De ce poartă Bono de la U2 mereu ochelari de soare
Vedete care suferă de boli grave. De ce poartă Bono de la U2 mereu ochelari de soare
Fiica lui Brigitte, bucuroasă că Florin Pastramă a plecat din casa lor. Ascunde ceva în sufletul ei
Fiica lui Brigitte, bucuroasă că Florin Pastramă a plecat din casa lor. Ascunde ceva în sufletul ei
Umilință totală pentru Klaus Iohannis! A încălcat legea? De ce e acuzat președintele României
Umilință totală pentru Klaus Iohannis! A încălcat legea? De ce e acuzat președintele României
Preot din Călărași înregistrat când face avansuri unei fete de 14 ani, la spovedanie: ”Sincer, aş vrea să te sărut şi eu!”
Preot din Călărași înregistrat când face avansuri unei fete de 14 ani, la spovedanie: ”Sincer, aş vrea să te sărut şi eu!”
Românii care pot ieși şi după ora 22.00 fără restricții. Anunțul făcut de autorități
Românii care pot ieși şi după ora 22.00 fără restricții. Anunțul făcut de autorități
După ce a băgat o MUMIE într-un computer tomograf, un om de știință a făcut DESCOPERIREA ANULUI. „Este singura de până acum”
După ce a băgat o MUMIE într-un computer tomograf, un om de știință a făcut DESCOPERIREA ANULUI. „Este singura de până acum”
Dacă ai această marcă TV, ai face bine să o returnezi dacă mai poți. E uluitor ce se întâmplă în fundal, fără acordul tău
Dacă ai această marcă TV, ai face bine să o returnezi dacă mai poți. E uluitor ce se întâmplă în fundal, fără acordul tău
Lovitură la Antena 1 de Paște! Răzvan Simion rupe frăția cu Dani Oțil  și se mută la alt post TV. Detalii BOMBĂ
Lovitură la Antena 1 de Paște! Răzvan Simion rupe frăția cu Dani Oțil și se mută la alt post TV. Detalii BOMBĂ
Secretul prin care Adrian Mutu a ajuns în fotbalul mare. Fost coleg: 'Ne uitam la el și nu ne venea să credem'
Secretul prin care Adrian Mutu a ajuns în fotbalul mare. Fost coleg: 'Ne uitam la el și nu ne venea să credem'
DEZVĂLUIRI despre scandalul uciderii ursului Arthur de un prinţ austriac
DEZVĂLUIRI despre scandalul uciderii ursului Arthur de un prinţ austriac
De ce divorțează Bill Gates de soția lui. E al patrulea cel mai bogat om din lume
De ce divorțează Bill Gates de soția lui. E al patrulea cel mai bogat om din lume
Este cel mai apreciat model Volvo în acest moment. Suedezii nu fac față cu producția
Este cel mai apreciat model Volvo în acest moment. Suedezii nu fac față cu producția
Povestea tristă a co-fondatorului Dogecoin. Și-a vândut criptomonedele pentru o mașină second-hand
Povestea tristă a co-fondatorului Dogecoin. Și-a vândut criptomonedele pentru o mașină second-hand
Comisia europeană a autorizat, în premieră, o insectă ca aliment
Comisia europeană a autorizat, în premieră, o insectă ca aliment
BANCUL ZILEI – Jocuri erotice cu tipe agățate în bar
BANCUL ZILEI – Jocuri erotice cu tipe agățate în bar
Dialog halucinant între un preot şi o minoră în biserică. Ce a păţit fata la sfânta spovedanie VIDEO
Dialog halucinant între un preot şi o minoră în biserică. Ce a păţit fata la sfânta spovedanie VIDEO
Materia primă care a explodat total la zeci de mii de euro. Efectele se resimt în toată lumea, inclusiv în România. Este noul petrol
Materia primă care a explodat total la zeci de mii de euro. Efectele se resimt în toată lumea, inclusiv în România. Este noul petrol
Top 10 gafe, care ţi-au scăpat, din filme celebre. Eroarea din „Braveheart” care nu mai poate fi remediată VIDEO
Top 10 gafe, care ţi-au scăpat, din filme celebre. Eroarea din „Braveheart” care nu mai poate fi remediată VIDEO
Galerie +18 || Pozele care îți dau palpitații! Au arătat TOT în public
Galerie +18 || Pozele care îți dau palpitații! Au arătat TOT în public
Skoda interzisă! Președintele a decis! Nimeni nu mai are voie să cumpere mașini produse de cehi
Skoda interzisă! Președintele a decis! Nimeni nu mai are voie să cumpere mașini produse de cehi
FOTO. Imagini fierbinți cu Antonia din Maldive! A făcut ravagii într-un costum de baie
FOTO. Imagini fierbinți cu Antonia din Maldive! A făcut ravagii într-un costum de baie
FOTO. Anda Adam, imagini incendiare de Paște! Cum s-a lăsat pozată vedeta
FOTO. Anda Adam, imagini incendiare de Paște! Cum s-a lăsat pozată vedeta