Singurul român care a jucat la Inter și la AC Milan se lasă de fotbal: „N-am fost ușă de biserică, nu am fost limbist, din contră, am fost topor și m-am luptat cu oricine a încercat să-mi fure pâinea de la gură. Unii se încălțau cu fesul și driblau prin cezariană, eu am fost carne de vândut” 

Singurul român care a jucat la Inter și la AC Milan se lasă de fotbal: „N-am fost ușă de biserică, nu am fost limbist, din contră, am fost topor și m-am luptat cu oricine a încercat să-mi fure pâinea de la gură. Unii se încălțau cu fesul și driblau prin cezariană, eu am fost carne de vândut” 
  • Publicat:

Cristian Daminuță (33 de ani) este singurul jucător român care a fost legitimate atât la Inter Milano, cât și la AC Milan, chira dacă n-a jucat niciun meci la seniori pentru acestea.

Singurul român care a jucat la Inter și la AC Milan se lasă de fotbal: „N-am fost ușă de biserică, nu am fost limbist”

Fotbalistul originar din Timișoara n-a mai jucat din 2019, dar abia acum și-a anunțat retragerea, cu un discurs de colecție.

Cristian Daminuță a bifat în carieră formațiile FC Maramureș, Inter, Modena, Dinamo, AC Milan, L’Aquila, FC Tiraspol, Poli Timișoara, Flacăra Făget, Viitorul, FC Zakho, Minaur Baia Mare, Ramat HaSharon, Olimpia Satu Mare sau Abano. Ultimul meci l-a jucat la Millenium Giarmata.

Redăm postarea de pe pagina de Facebook a lui Cristi Daminuță:

„11.10.2023- Speram să nu ajung niciodată în clipa în care îmi voi anunța retragerea oficială din cariera de fotbalist.

 M-am născut talent, dar am murit speranță…de ce?

Pentru că totul s-a derulat în viața mea pe repede înainte..Am cochetat cu toate grupele de juniori de la lotul național, am debutat la 15 ani în divizia B în 2005, urmând ca un an mai târziu să-mi fac debutul în Divizia A (liga 1 de azi) în 2006 pe când aveam doar 16 ani, într-un meci cu Dinamo pe stadionul Dan Paltinișanu, în fața a 40 de mii de spectatori, căci la Timișoara în perioda respectivă se respira doar FOTBAL…datorită mulțimii și celor din CVUCS (microbistii ltiu ce inseamna).

În 2017, cei din conducerea lui Marian Iancu (fără nici o vină) în special Chivorchian, venit din fundul Moldovei într-un oraș ca Timișoara și crezând ca mai are putere pe la federatie, i-a bagat tot felul de “petarde” in cap boss-ului de la BKP asigurandu-l ca eu, Cristian Daminuță la terminarea junioratului (2008) sunt obligat sa mai semnez cu clubul inca 3 ani.. urmand ca salariul meu sa creasca de la 700 $ la 1200 $ timp de 5 ani.. adica de la 18 ani la 23 de ani, în ideea in care la TM au fost adusi tot felul de jucatori pe sute de mii euro care se incaltau cu fesul, sau driblau prin cezariana, iar eu fiind copilul orasului, component al loturilor de juniori si o “carne”’de vandut eram tratat ca si un “jalon”..

Ce-a facut clubul? M-a suspendat pana la terminarea junioratului (6 luni), fiind obligat sa ma antrenez cu juniorii clubului, dupa ce am debutat in ALB Violet si mi-am indeplinit visul din copilarie…urmand ca din 2008 sa fiu transferat de Inter Milano (la varsta de 18 ani), liber de contract si cu un contract propus pe 5 ani cu 3500€ pe luna, mai putin decat magazionerul…Dar nu ma interesau banii, imi traiam visul de-a juca fotbal la INTER..

Si aici fac o paranteza: dragi copii, aveti grija ce impresari va luati! Ca eu am plecat la Inter cand ma voia toata Romania si toata Europa pe 3500€ pe luna, cand altii, nu dau nume au iesit din saracie datorita mie! In fine!

Dupa transferul la Inter (primavera), am reusit sa ma impun si sa si ajung capitanul echipei pe fortele proprii, nu impins de la spate de impresari, ca erau 0 cu tot respectul fata de ei!

Si ca sa vedeti sau sa aflati adevarul,cel mai bine ar fi sa l intrebati pe Piero Ausiglio (ca e in conducerea echipei mari) cine a fost Daminuta la juniori, sau cum se schimba tabela la loviturile libere…dar nu asta e important…   M-au imprumutat la Dinamo la nici 20 ani, ca eu n aveam “chef” sa joc cu juniori, Davide Santon, Mario Balotelli, Matia Destro, Giulio Donatti, Vid Belec, Rene Khrin, Luca Tremolada, Alberto Gerbo, Ricardo Bocalon, Joel Obi, Luca Tremolada,etc.. eu voiam presiune, c-am plecat de la TM cu 40’de mii care strigau numele meu..

La Dinamo am prins perioada in care erau cel putin 4-5 conducatori: Borcea, Badea, Turcu, Giovanni Becali, iar eu eram impresariat de Florin Iacob care saracu nici macar loc la masa n avea cu ei, dar incerca…La Dinamo antrenor era Talnar, ca si fotbalist a fost top ca si antrenor, nici o treaba cu fotbalul.. in 6 luni, am jucat 2 meciuri.. si alea de avarie… chit ca imi faceam cruce ce fotbalisti avea Dinamo atunci: Cristi Munteanu, Dolha, Pulhac, Moti, Lucian Goian, Margaritescu, Bostina, Torje, Adrian Cristea, N’doye,Claudiu Niculescu, Marius Niculae, Florin Bratu,Doamne ce echipa!

 Dar fiind fara putere intr-un oras ca Bucuresti,care a distrus vietile sutelor de fotbalisti NASCUTI TALENTE, dupa ce am vazut ca nu joc nici daca sunt toti morti sau suspendati am inceput sa o iau razna si eu.. Tanar, cunoscut si cu bani, toate ingredientele ma pierd in mreaja fetitelor dulci de Bucuresti dupa celebra melodie..Dar asta nu e tot: am facut greseli, recunosc, dar am platit pt ele! Si nu regret,chiar daca aveam 20 ani si eram singur intre HIENE…

Dupa perioada Dinamo, m-a sunat domnul Giovanni, care desi m a transferat la AC MILAN dupa 6 luni de vacanta la Dinamo in ideea in care dânsul declara ca am loc doar in echipa tatuatilor (s a scuzat in momentul transferului la diavolii rosii) am reusit performanta sa ma transfer de la INTER la AC MILAN (suma de transfer in contract 5 milioane de €) unde naiba s au dus banii aia? Nu stiu.. facand un salt urias.. de la 3500€ la Inter la 6000€ la AC MILAN fara nici un ban la semnatura..Contract pe 5 ani cu AC MILAN..Aveam deja 20 de ani si ce e drept, n aveam nevoie de bani, ca oricum banii aduc numai probleme

La AC Milan nu am avut posibilitatea sa ma antrenez cu echipa mare ca deja m au obligat sa merg in serie C la L’aquila(un oras distrus de cutremur)…macar la Inter m am antrenat cu Chivu (un an, n am mancat o pizza cu el la Milano, desi eram junior roman intr-o echipa in care el era in primii 5 in viziunea lui Moratti) Lucio, Materazzi, Maicon, Zanetti, Cambiaso, Stankovic, Quaresma, Adriano, Ibrahimovic, Cruz, Crespo,etc..Da, la 18’ani ma antrenam cu astia… restul au fost alegeri.. iar de la momentul semnarii cu AC Milan eu am fost obligat sa merg imprumut doar unde voiau ei, ca doar banii s au spalat, actele au fost facute, ce mai conteaza opinia mea…Restul calatoriei mele prin Europa la celelalte echipe nu are rost sa le mai scriu ca nu prezinta interes..Decat faptul ca in 2014 domnul Hagi m-a resuscitat si a reusit sa ma puna pe picioare si sa evoluez in 2 ani in 50 meciuri sub comanda dansului la Viitorul, iar asta pe mine m a facut sa ma faca sa ma simt apreciat ca fotbalist…Nu am fost usa de biserica, nu am fost limbist, din contra, am fost topor si m- am luptat cu oricine a incercat sa mi “fure painea” de la gura, dar in ciuda faptului că am avut eticheta de golan, afemeiat, sau ce a mai scris presa, eu mi am dus crucea mai departe…În incheiere, vreau să vă multumesc tuturor celor implicati in cariera mea scurtă si să vă transmit toate cele bune!

Am avut un potențial imens, dar n am realizat nici 30% din ce puteam să fiu, dar timpul a trecut, eu m-am maturizat si acum ii mulțumesc lui Dumnezeu că sunt sanatos și am 2 copii pe care îi iubesc ca pe ochii din cap! Dumnezeu să vă lumineze mintea și să vă ofere pace-n suflet!“.

Soția lui și-a făcut cont pe OnlyFans

Cristian Daminuță, căsătorit recent pentru a treia oară, cu Mădălina, alături de care are doi copii, un băiat și o fetiță, s-a „reorientat profesional” după retragerea din fotbal și și-a deschis propria afacere. Fostul jucător deține un restaurant.

Recent, pentru a-și mări veniturile, Mădălina și-a deschis cont pe OnlyFans, o platformă online în care utilizatorii plătesc pentru a vedea fotografiile și videoclipurile publicate de creatorii de conținut, în cele mai multe cazuri fiind vorba de materiale interzise minorilor.

„Mai rău mă enervam când posta gratis pe Facebook poze mai deocheate decât cele pe OnlyFans. I-am zis «Dacă vrei să ai ceva beneficii, deschide măcar un cont pe OnlyFans. Tot aia e».Am ajuns la concluzia că sunt mai disponibil să-și facă un cont pe această platformă decât să pună poze în sânii goi sau în fundul gol. Trăim într-o eră în care totul e digital. Cu un telefon, dacă îți merge mintea, nu ai cum să nu faci niște bani. Nu știu cât câștigă. Nu am deschis subiectul banilor. I-am zis că tot ce obține e un bonus pentru ea. Decât să își pună poze în fundul gol pe Facebook, mai bine pe OnlyFans. Măcar ai beneficii. Nu, eu nu mi-am făcut abonament la contul ei. Ar fi culmea să îi mai dau și eu bani”, a explicat Daminuță decizia soției.

Iulian Anghel / Autor
A intrat în presa sportivă în 1995 la „Sportul românesc” și a fost pe rând colaborator, redactor, editor, șef departament reporteri speciali, redactor șef sport la Gazeta Sporturilor, Prosport și Adevărul. A revenit full-time în presă după cinci ani petrecuți la Minsterul Afacerilor ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de luni
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de luni
”Dan Petrescu?”. Gigi Becali a provocat hohote de râs în direct, după ce FCSB a luat titlul
”Dan Petrescu?”. Gigi Becali a provocat hohote de râs în direct, după ce FCSB a luat titlul
Ce a apărut la mormântul lui Mădălin, tânărul care și-a pierdut viața în timp ce îl urmărea pe presupusul amant al iubitei sale!
Ce a apărut la mormântul lui Mădălin, tânărul care și-a pierdut viața în timp ce îl urmărea pe presupusul amant…
Singurele echipe din Superligă care au felicitat-o pe FCSB după ce a devenit campioana României
Singurele echipe din Superligă care au felicitat-o pe FCSB după ce a devenit campioana României
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la 57 de ani
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la 57 de ani
Lovitură devastatoare pentru Simona Halep
Lovitură devastatoare pentru Simona Halep
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
O româncă stabilită în Spania arată ce găteşte cu alimentele pe care le găseşte prin gunoaie.
O româncă stabilită în Spania arată ce găteşte cu alimentele pe care le găseşte prin gunoaie. "Aleg și eu ce…
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Care este singurul moment de desfătare al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul
Care este singurul moment de desfătare al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
Devine ilegal de astăzi, 28 APRILIE. Legea se aplică deja în toată ROMÂNIA
Devine ilegal de astăzi, 28 APRILIE. Legea se aplică deja în toată ROMÂNIA
VIDEO. Profesoara concediată din cauza pozelor indecente de pe net le-a râs în față părinților revoltați.
VIDEO. Profesoara concediată din cauza pozelor indecente de pe net le-a râs în față părinților revoltați. "Mi-am cumpărat o casă…
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Rușii au lovit instalațiile energetice din centrul și vestul Ucrainei. Zelenski: Aprovizionarea cu gaz a UE este în pericol
Rușii au lovit instalațiile energetice din centrul și vestul Ucrainei. Zelenski: Aprovizionarea cu gaz a UE este în pericol
Care sunt talentele secrete ale Familiei Regale Britanice?
Care sunt talentele secrete ale Familiei Regale Britanice?
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor fi nevoite să renunțe în luna mai 2024
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor fi nevoite să renunțe în…