Avocata lui Ionel Ganea a oferit o primă reacție după ce fiul fostului fotbalist a murit, în urma accidentului din urmă cu câteva săptămâni. Familia se află în doliu și trăiește un adevărat calvar, după ce copilul nu a reușit să reacționeze la intervențiile medicilor.
În urmă cu două luni, Ionel Ganea și fiul lui au fost implicați într-un accident grav rutier. Alexandru a decedat în urmă cu câteva zile, iar avocata Claudia Mardale a oferit o primă reacție, din postura de reprezentant al familiei, cerând decență și empatie din partea oamenilor.
Claudia Mardale, avocata familiei Ganea, a oferit o primă reacție după decesul fiului de doar 2 ani al fostului internațional. După ce a stat în spital timp de o lună, copilul nu a mai putut fi salvat, spre durerea tuturor apropiaților.
„În ultimele zile, în spațiul public au apărut multe opinii. Unele rostite cu ușurință, altele cu siguranța celor care nu cunosc, dar simt nevoia să spună ceva. E cel mai simplu să judeci. E ușor să formulezi concluzii de la distanță.
E comod să atașezi etichete când nu porți durerea în piept. Dar dincolo de toate acestea, suntem – sau ar trebui să fim – mai mult decât voci, păreri, apariții. Suntem oameni. Și mai presus de asta, suntem suflete.
Iar sufletele, când trec pe lângă o rană atât de mare, nu comentează. Nu analizează. Nu trag concluzii. Se opresc. Tac. Și respectă”, a spus Claudia Mardale, conform Sport.ro.
Pe data de 9 mai, mașina condusă de Ganea a intrat în coliziune cu un alt autoturism care staționa pe partea carosabilă. Copilul se afla pe scaunul din față, deși legislația rutieră interzice acest aspect.
După impact, copilul a intrat în comă, iar medicii au făcut tot ceea ce au putut pentru a-i salva viața micuțului, însă fără succes. Cel mai probabil, Ionel Ganea va răspunde penal pentru accidentul fatal pentru ucidere din culpă. Autoritățile i-au deschis dosar penal „Ganezului” pentru vătămare corporală imediat după accident, dar au schimbat încadrarea în ucidere din culpă, după decesul copilului.
„Asta ar fi fost suficient. Și, poate, înainte de a-i judeca pe alții cu atâta ușurință, ar fi bine să ne amintim că există o Judecată care nu se face în spațiul public. Ci în alt loc, la alt timp, și după o măsură care nu ne aparține.
Cât despre ceea ce ține de răspundere juridică – există un cadru, există proceduri, și ne asumăm acest parcurs, cu toată seriozitatea pe care o cere. În rest, poate că ar fi bine ca fiecare să ne ocupăm de ceea ce ne revine.
Să ne exprimăm opiniile atunci când sunt cerute și acolo unde ele au rost – nu pe marginea unei suferințe care nu ne aparține. Pentru că sunt momente și dureri în care fiecare comentariu nechemat devine o formă de intruziune. Iar uneori, cel mai mare semn de omenie rămâne tăcerea”, a mai spus Claudia Mardale, conform sursei de mai sus.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER