Ce acuză avocații lui Mario Iorgulescu în dosarul în care e judecat de omor! „Justiţia română încalcă drepturile omului unui bolnav cu dizabilităţi!”

  • Publicat:
  • Actualizat:

Fiul preşedintelui Ligii Române de Fotbal, Gino Iorgulescu, este internat în Italia din 2019 şi este judecat chiar dacă nu se află în condiţiile de a putea fi judecat. În data de 8.09.2019, maşina fiului acestuia, Mario Iorgulescu a intrat în coliziune cu un autovehicul în care se afla un alt băiat, care, din păcate, şi-a pierdut viaţa în accident.

Ce acuză avocații lui Mario Iorgulescu: „Justiţia română încalcă drepturile omului unui bolnav cu dizabilităţi!”

Avocații lui Mario Iorgulescu au anunțat printr-un comunicat de presă că acesta se află într-o stare medicală extrem de gravă și nu poate fi judecat.

Tribunalul Bucureșt iar fi trebuit să anunțe azi o primă decizie, dar a fost amânată pentru vineri.

„Mario Iorgulescu a supravieţuit în mod miraculos – dar în stare gravă – a fost transportat la Secţia de terapie intensivă a Spitalului Elias, dar starea lui de sănătate s-a înrăutăţit. În ciuda faptului că era intubat şi inconştient, procurorul de caz, Anghel Alexandru, şi poliţia judiciară voiau să intre forţat în spital pentru primele declaraţii şi pentru a-l aresta.

După ce a fost stabilizat, acesta a fost transferat în Italia (ţara de rezidenţă din 2008) pentru a primi cele mai bune îngrijiri medicale. De atunci până în prezent, se află internat într-o clinică psihiatrică iar starea de sănătate neuro-psihiatrică a lui Mario a continuat să se agraveze până când a devenit cronic ireversibilă” începe comunicatul celor de la Studio Legale Internazionale Falleti & P., firma de avocatură a lui Mario Iorgulescu.

Anunțul continuă: „Prin intermediul Cooperării Judiciare Europene în Materie Penală, justiţia română a schimbat încadrarea juridică din accident din culpă în omor şi a emis un mandat european de arestare. În aproape trei ani, au fost efectuate o serie de evaluări psihiatrice de către experţi desemnaţi de Curtea de Apel din Milano, inclusiv două examene de imagistică nucleară performante ( PET) care au evidenţiat afecţiunea lobului frontal iar medicii au evidenţiat o stare din ce în ce mai gravă, până la ultima evaluare din luna mai 2022, în care Dr. Marina Verga, expert în psihiatrie judiciară şi criminologie desemnat de Curtea de Apel din Milano, a depus în data de 21.05.2022 un raport psihiatric actualizat, formulând următoarele concluzii:

«Mario Gino Iorgulescu prezintă semne persistente şi simptome compatibile cu leziunile cerebrale traumatice survenite în septembrie 2019. Semnele şi simptomele apar parţial de origine multifactorială, accentuând semnificativ un teren vulnerabil preexistent.

Se confirmă, inclusiv la această evaluare, o condiţie deficitară cognitivă uşor medie însoţită de manifestări exclusiv psihiatrice.

Condiţia persoanei supuse expertizei este, prin urmare, în acest moment, confirmată ca nefiind în măsură să participe la proces din cauza deficitului capacităţii de planificare/decizie, judecată şi evaluare a consecinţelor, însoţite de dificultăţi de concentrare şi reţinere de noi informatii.

Această condiţie nu pare, în condiţiile cunoştinţelor medicale actuale, să beneficieze de modificări pozitive (sunt prezente aspecte cu prognostic negativ) astfel încât să restabilească condiţia de a merge în instanţă, rezultând prin urmare în prezent ireversibilă, unde menţinerea capacităţilor reziduale ar putea să reprezinte pe termen mediu-scurt cel mai bun rezultat posibil».

„Mario Iorgulescu se află, din păcate, într-o stare clinică ireversibilă, nu poate fi judecat”

Mandatele de arestare emise de autoritățile române pe numele lui Mario au fost respinse, iar Gino Iorgulescu a fost numit de o instanță din Italia ca reprezentant legal al fiului său.

Comunicatul mai arată: „În data de 31.05.2022, după doi ani şi jumătate, Curtea de Apel din Milano a pronunţat o hotărâre potrivit căreia s-a decis să nu se dea curs celor doua mandate europene de arestare din cauza incapacităţii de a fi judecat, ca urmare a stării neuro-psihiatrice ireversibile. Curtea de Apel din Milano, sentinţa nr. 38/22 – proc. nr. 35/2020 MAE – preşedinte, judecător NOVA, consilieri, judecător BARBARA şi judecător Arnaldi).

În plus, INPS a recunoscut lui Iorgulescu o invaliditate civilă de 100%, iar Tribunalul l-a numit drept tutore pe tatăl acestuia, Gino Iorgulescu, pe o perioadă nedeterminată, fapt atestat inclusiv de un alt Tribunalul din România, recunoscând astfel documentele medicale pe baza cărora s-a făcut numirea.

Acest lucru a fost anunţat de avocatul Claudio Falleti, de la Biroul de avocatură Falleti & Partners, căruia preşedintele Iorgulescu i-a încredinţat problema delicată a fiului său, care a declarat pentru ANSA: „Justiţia română – în special procurorul ce se ocupă de procesul Iorgulescu, deşi a activat toate instrumentele de cooperare judiciară în materie penală şi în ciuda probelor clinice grave, nu numai că a continuat să insiste asupra mandatului de arestare respins de justiţia italiană – deşi cunoştea incapacitatea inculpatului – dar în timpul diferitelor audieri nu a admis niciodată rapoartele de expertiză italiene ca dovadă a stării de sănătate, a refuzat întotdeauna să ceară propria sa comisie rogatorie, ironizând munca efectuată de experţii numiţi de Curtea de Apel din Milano, ca şi cum ar fi lăsat să se înţeleagă printre rânduri că activitatea medicală efectuată a fost aproape inventată pentru a evita procesul.

Mario Iorgulescu se află, din păcate, într-o stare clinică ireversibilă, nu poate fi judecat, dar în România dorinţa de justiţie este mai puternică, deoarece este fiul lui Gino Iorgulescu, fost fundaş al lui Inter, campion internaţional de fotbal şi preşedintele Ligii Române de Fotbal de 15 ani.

Aceasta insistenţă dă foarte mult de gândit, ca un rol – cel al lui Gino Iorgulescu – care îi deranjează pe mulţi în România, o persoană corectă şi inatacabilă din punct de vedere judiciar”.

„Vom depune un recurs, dar mai presus de toate vom face apel la instanţele europene superioare, astfel încât cuvântul «DREPT» să îşi recapete sensul real”

Mario Iorgulescu, în primele dezvăluiri legate de caz, a precizat că victima era și ea sub influența drogurilor: „Victima era și ea drogată. Actele le are și avocatul meu”.

„Ceea ce s-a întâmplat în accident întristează pe toată lumea, pentru că un alt tânăr şi-a pierdut viaţa, iar în condiţii de normalitate, continuă Falleti, este corect şi legal să se desfăşoare urmărirea penală pentru a clarifica faptele şi a atribui responsabilităţi, chiar dacă multe aspecte ale acestui proces nu se potrivesc, de la desfăşurarea lui în ciuda unei persoane aflate în incapacitate de a fi judecată, până la omisiunea voluntară de a obţine probe.

În cazul lui Mario, însă, asistăm la o perseverenţă judiciară care nu se opreşte nici măcar în faţa unei incapacităţi constatate, dovedite şi ireversibile, în faţa unei invalidităţi civile de 100%. Cel mai probabil, fiul este atacat pentru a-l destabiliza pe tată.

Problemele de sănătate ale lui Mario erau cunoscute de familie încă dinainte de accident, dar, în mod evident, din motive de confidenţialitate, nu erau cunoscute publicului, probleme care s-au agravat datorită traumatismelor survenite în urma accidentului.

Orice persoană este egală în faţa legii şi are dreptul, fără nicio discriminare, la o protecţie egală din partea legii, prevede articolul 7 din Declaraţia Universală a Drepturilor Omului, principiu care, din păcate, este aplicat astăzi în mod discreţionar.

Presa românească şi procurorul sunt împotriva lui Mario Iorgulescu şi a tatălui său -preşedintele Gino Iorgulescu – denaturând în mod deliberat realitatea faptelor şi starea reală de sănătate, prezentându-l pe clientul meu ca pe un fugar care vrea să se sustragă justiţiei, acuzându-l şi demonizându-l.

Este corect să fie stabilită răspunderea penală în cadrul unui proces echitabil, iar persoana acuzată să răspundă la acuzaţii şi să se apere. Toate acestea când există condiţii pentru a celebra un proces (sic!) ca să cităm din procurorul de caz, Anghel Alexandru.

În acest caz, procesul s-a desfăşurat indiferent de incapacitatea unei persoane de a înţelege şi de capacitatea de a fi judecat, situaţie constatată de Curtea de Apel din Milano după o muncă atentă şi minuţioasă.

La data de 8 februarie 2023 va avea loc ultima audiere condusă de o judecătoare, Manuela Orzata, care a comis o serie de abuzuri şi căreia, deşi i s-a făcut plângere penală pentru abuz în serviciu, aceasta nu a fost acuzată şi nici a considerat să se abţină şi, având în vedere desfăşurarea procesului, vom asista, cu siguranţă, la o condamnare exemplară a unei persoane incapabile de a fi judecată.

Vom depune, cu siguranţă, un recurs, dar mai presus de toate vom face apel la instanţele europene superioare, astfel încât cuvântul „DREPT” să îşi recapete sensul real.

Între timp, solicităm presei să facă lumină asupra situaţiei de arbitrar şi de nerespectare a drepturilor omului a unui tânăr bolnav psihic, astfel încât mass-media din România să nu continue să-l numească pe Mario Iorgulescu fugar de justiţie în ţara noastră, ci să relateze realitatea faptelor, un bolnav ireversibil judecat ca atare de autorităţile noastre” se încheie comunicatul celor care-l reprezintă pe Mario Iorgulescu.

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Care este orașul cu cel mai curat aer din România. Surpriza este imensă!
Care este orașul cu cel mai curat aer din România. Surpriza este imensă!
Dan Barna, accidentat pe trecerea de pietoni. Cum se simte vicepreședintele USR
Dan Barna, accidentat pe trecerea de pietoni. Cum se simte vicepreședintele USR
Adelina Pestrițu, mesaj public pentru Ana Morodan, după ce a fost reținută de polițiști
Adelina Pestrițu, mesaj public pentru Ana Morodan, după ce a fost reținută de polițiști
„Cea mai hot voleibalistă”, apariție spectaculoasă într-un costum de baie minuscul
„Cea mai hot voleibalistă”, apariție spectaculoasă într-un costum de baie minuscul
Boala incurabilă de care suferă Florin Dumitrescu de la Chefi la cuţite. Diagnostic teribil pus de medici: "Excesele se plătesc!"
Boala incurabilă de care suferă Florin Dumitrescu de la Chefi la cuţite. Diagnostic teribil pus de medici: "Excesele se plătesc!"
Nimeni NU scapă! Obiceiul pe care îl avem cu toții contribuie MASIV la DEMENȚĂ
Nimeni NU scapă! Obiceiul pe care îl avem cu toții contribuie MASIV la DEMENȚĂ
Primele imagini cu Dacia Duster 3. Cum arată noul model care va fi comercializat de cei de la Renault
Primele imagini cu Dacia Duster 3. Cum arată noul model care va fi comercializat de cei de la Renault
NU mai poți avea PERMIS DE CONDUCERE! Toți șoferii trebuie să știe. Se va aplica în toată țara
NU mai poți avea PERMIS DE CONDUCERE! Toți șoferii trebuie să știe. Se va aplica în toată țara
Anunțul ireal lipit de administratorul unui bloc din Cluj: 'Curățenia e obligatorie. Pentru neparticipare, se…'
Anunțul ireal lipit de administratorul unui bloc din Cluj: 'Curățenia e obligatorie. Pentru neparticipare, se…'
Calendar ortodox 2 aprilie 2023. Ce sfânt este celebrat în calendarul ortodox?
Calendar ortodox 2 aprilie 2023. Ce sfânt este celebrat în calendarul ortodox?
Finlanda devine membrul nr. 31 al NATO după votul favorabil din partea Turciei şi Ungariei
Finlanda devine membrul nr. 31 al NATO după votul favorabil din partea Turciei şi Ungariei
10 semne că te lasă inima. Multe indicii apar pe piele, așa că uită-te cu atenție în oglindă!
10 semne că te lasă inima. Multe indicii apar pe piele, așa că uită-te cu atenție în oglindă!
Putin e livid: ARMA de care se tem rușii în Ucraina devine și mai letală
Putin e livid: ARMA de care se tem rușii în Ucraina devine și mai letală
Sfaturile primite de doi tineri pensionari MAI care vor să își crească fetița în Olanda. „Ne ajung banii?“
Sfaturile primite de doi tineri pensionari MAI care vor să își crească fetița în Olanda. „Ne ajung banii?“
BANCUL ZILEI. Bulă vrea să agațe o tipă bună: Domnișoară, pot să vă servesc cu un Martini?
BANCUL ZILEI. Bulă vrea să agațe o tipă bună: Domnișoară, pot să vă servesc cu un Martini?
Motivul pentru care băieții răi din filmele de la Hollywood nu folosesc iPhone
Motivul pentru care băieții răi din filmele de la Hollywood nu folosesc iPhone
Poze interzise cu Simona Trașcă! Cum s-a fotografiat blondina
Poze interzise cu Simona Trașcă! Cum s-a fotografiat blondina
Waze: funcția despre care puțini șoferi știu că este disponibilă
Waze: funcția despre care puțini șoferi știu că este disponibilă