CS Tunari – Universitatea Craiova 1-1, în prima etapă a Grupei D din Cupa României. Oltenii au mai bifat o umilinţă în Cupă

CS Tunari - Universitatea Craiova 1-1, în prima etapă a Grupei D din Cupa României. Oltenii au mai bifat o umilinţă în Cupă
  • Publicat:
  • Actualizat:
1695833958
1695820613

După Ocna Mureş, Universitatea Craiova a mai bifat o umilinţă în Cupă, la Tunari

Universitatea Craiova a descins la Tunari pentru duelul considerat cel mai facil în grupele actualei ediţii a Cupei României, contra unei nou-promovate în liga secundă. Galeria Ştiinţei n-a făcut la fel, continuând protestul început anul trecut faţă de noul format al competiţiei. Şi echipa a avut ceva de obiectat, dar faţă de suprafaţa de joc din localitatea ilfoveană. Deşi îşi permit deplasări cu avionul în campionat, „Gunners” se complac cu un teren greu de validat şi ca imaş, multe echipe de judeţ având condiţii superioare de joc. „Aceasta este casa noastră” scria pe un banner lateral, unul deloc de fală, ţinând cont că terenul constituie un adevărat pericol pentru fotbalişti.

Cu excepţia lui Houri, primul 11 al Craiovei a fost schimbat faţă de meciul precedent, de la Cluj, dar nici Tunariul n-a mizat pe formula de bază, inclusiv jucătorul lor exponenţial, Ivanovski, fiind menajat. Lui Mendy i-a fost prilejuit debutul oficial la Universitatea, iar lui Kurtic i-a fost înmânată banderola, probabil pentru CV, nu pentru randamentul oferit. Cu excepţia lui Houri, primul 11 al Craiovei a fost schimbat faţă de meciul precedent, de la Cluj. Lui Mendy i-a fost prilejuit debutul oficial, iar lui Kurtic i-a fost înmânată banderola, probabil pentru CV, nu pentru randament. Pe un teren sub orice critică, pe care o preluare obişnuită a însemnat o dovadă de rafinament, contra unei echipe ultradefensive, Craiova a încercat să joace cât mai simplu, din una-două atingeri. Dar ceea ce este în mod normal simplu, a fost destul de complicat în asemenea condiţii. Rolul atacantului central a devenit şi mai important într-un astfel de context, iar vârf a fost Atanas Trică, revenit în primul 11 după ce a fost titular şi în startul de sezon, contra lui Dinamo. „Ati” a şi avut prima ocazie, dar n-a cadrat şutul, după ce a pivotat bine cu adversar în spate. La fel de importante au devenit şi fazele fixe la un astfel de joc, dar Mendy n-a speculat mingea care-l găsise liber pe 6 metri, la un corner. Nici cele două lovituri libere de la 20 de metri n-au avut executanţi inspiraţi dintre alb-albaştri (Kurtic şi Roguljic), aşa că pauza a găsit la egalitate Craiova şi Tunariul.

Dacă în prima repriză, Craiovei i-a lipsit numai golul, în partea secundă nu i-a ieşit nimic şi s-a conturat o ruşine istorică, un eşec în faţa unei echipe comunale. Badelj n-a ţinut cont de teren şi-a l-a servit pe adversarul direct, Paul Mitrică, iar acesta l-a executat pe Lazar, spre stupefacţia tuturor Schimbările de jucători n-au avut efect pozitiv în jocul Craiovei, care nici măcar n-a putut riposta, şi-a creat prea puţine ocazii, iar Baiaram şi-a bătut joc cu seninătate de vreo două. Trupa lui Papură a evitat înfrângerea în minutul 90, cu noroc, la un şut al lui Kurtic care l-a nimerit pe Markovic. La gabaritul său, e greu să-l eviţi, totuşi, chiar dacă eşti coechipier cu el.

După ce, anul trecut, sub comanda lui Mirel Rădoi, a trăit ruşinea de la Zlatna, contra echipei de liga a treia CS Ocna Mureş, Universitatea mai bifează un rezultat dezonorant în Cupa României. Nici măcar terenul execrabil şi faptul că se află deja la al treilea antrenor şi îl aşteaptă pe al patrulea nu pot reprezenta scuze pentru jucătorii lui Mihai Rotaru.

CS Tunari – Universitatea Craiova 1-1

Au marcat: L. Mitrică 46 / Markovic 90.

CS Tunari: Moroz – Barfa (68 Al. Gheorghe), Lica, Ad. Stoian, Sima, Florică – Despa (60 V. Constantin), Licsandru (83 M. Geantă), Sin, P. Mitrică (60 D. Gheorghe) – Al. Stoian (67 Ivanovski). Antrenor: Alin Ilin.

Universitatea Craiova: Lazar – Borţa (77 Vlădoiu), Mendy, Badelj (64 Silva), Ndong – Kurtic, Căpăţână, Roguljic – Işfan (64 Koljic), Trică (64 Baiaram), Houri (46 Markovic). Antrenor: Corneliu Papură.

Cartonaşe galbene: Sin ’70, D. Gheorghe ’76, Moroz ’90+2 / Mendy ’66, Kurtic ’78.
Au arbitrat: George Cătălin Roman – Nicuşor Marin, Ioan Daniel Humita; Mihai Motan.

Observatori: Marcel Savaniu (CCA), Mihai Duras (FRF).

CS Tunari și Universitatea Craiova au remizat, scor 1-1, în prima etapă a Grupei D din Cupa României. Partida a putut fi urmărită la TV pe posturile Digi Sport 1 și Prima Sport 1, dar și în format Live Video Online pe www.prosport.ro.

CS Tunari – Universitatea Craiova 1-1

Min. 90+4: Final de meci.

Min. 90: GOOOL Universitatea Craiova! Jovan Markovic deviază mingea în poartă din careu, după o lovitură liberă executată de Jasmin Kurtic.

Min. 80: Ocazie Universitatea Craiova! Roguljic încearcă un șut de la marginea careului, însă portarul Moroz prinde mingea pe linia porții!

Min. 46: GOOOL CS Tunari! Paul Mitrică deschide scorul pentru ilfoveni.

Min. 45: Pauză!

Min. 18: Ocazie Universitatea Craiova! Mendy trimite mingea cu capul puțin pe lângă poartă, din 6 metri.

Min. 1: A început partida!

Echipele de start

CS Tunari: Moroz – Barfă, Ad. Stoian, M. Leca, Al. Sima – Florică, Al. Despa, Licsandru, Sin – P. Mitrică, Al. Stoian
Rezerve: Petrișor – Feraru, Al. Gheorghe, M. Geantă, L. Mitrică, Mihăescu, Dr. Gheorghe, Ivanovski, V. Constantin
Antrenor: Florin Stîngă

CS Universitatea Craiova: Lazar – Borța, J. Mendy, Badelj, Basilio Ndong – Kurtic, Houri – Căpățînă, Roguljic, Ișfan – Trică
Rezerve: Popescu – Raul Silva, Vlădoiu, Al. Crețu, Sala, Mateiu, Baiaram, Koljic, Markovic
Antrenor: Dragoș Bon

Arbitru: George Roman; A1: Nicușor Marin; A2: Ioan Daniel Humita

CS Tunari – Universitatea Craiova, Live Video Online, de la ora 16:15, în prima etapă a Grupei D din Cupa României

Miercuri, de la ora 16:15, Universitatea Craiova debutează în noul sezon din Cupa României, pe terenul celor de la CS Tunari. Cele două echipe fac parte din Grupa D, unde le mai găsim pe FC Voluntari, UTA Arad, Gloria Buzău și Farul Constanța. Până acum, singurul meci disputat în Grupa D a fost cel dintre FC Voluntari și Farul Constanța, încheiat cu o victorie, scor 2-0, a ilfovenilor.

Revenind la duelul Tunari – Universitatea Craiova, oltenii sunt marii favoriți înaintea acestei confruntări. CS Tunari este penultima clasată în Liga 2 din România, cu o singură victorie obținută în primele 7 etape. Restul rezultatelor înregistrate de Tunari au fost un egal și 5 înfrângeri. Victoria a venit chiar în runda precedentă a Ligii 2, scor 1-0 pe teren propriu cu Csikszereda Miercurea Ciuc.

De partea cealaltă, Universitatea Craiova este pe locul 4 în Superliga, cu 18 puncte adunate după 10 etape. Oltenii sunt la 7 puncte în spatele liderului FCSB.

Este de așteptat ca Universitatea Craiova să odihnească mai mulți titulari în confruntarea cu CS Tunari din Cupa României, însă chiar și așa oltenii rămân favoriți în confruntarea de miercuri.

Oltenii se tem de duelul cu CS Tunari

La conferința de presă premergătoare jocului CS Tunari – Universitatea Craiova, antrenorul oltenilor, Dragoș Bon, a declarat că se așteaptă la un meci dificil, mai ales din cauza stării în care se află gazonul:

„Începem o competiţie care este foarte importantă pentru noi, ne interesează şi dorim să o câştigăm. Ne aşteaptă un meci dificil, deoarece vom juca pe un teren impracticabil şi vreau să subliniez acest aspect, pentru că nu este normal ca o competiţie pe care noi o tratăm foarte serios şi este foarte importantă pentru fotbalul românesc să fie găzduită de astfel de stadioane. Este pusă în pericol integritatea jucătorilor şi anulează spectacolul, iar competiţia este făcută pentru a atrage publicul şi nu este normal ca meciurile să se joace pe astfel de arene. Ca şi echipă, Tunari este o echipă organizată defensiv, care nu pune prea mult accent pe partea ofensivă în meciurile cu echipele mai bune din Liga a 2-a. Trebuie să intrăm concentraţi, motivaţi, să nu le dăm nicio şansă, pentru că, se ştie, Cupa României este competiţia-surpriză şi nu vrem noi să fim surpriza neplăcută din această ediţie. Avem un lot valoros, vom alinia primul 11 în funcţie de prospeţimea jucătorilor şi de ce vor arăta jucătorii la antrenament”, a declarat Dragoș Bon.

De asemenea, același lucru la punctat și tânărul Marian Danciu (21 de ani):

„Ne aşteaptă un meci dificil din cauza terenului, va fi un meci de luptă, trebuie să intrăm cu determinare şi astfel sigur vom câştiga meciul. Nu este niciun secret ascensiunea mea, ci rodul muncii, mă antrenez sută la sută la fiecare antrenament. Îmi propun să joc cât mai mult şi cât mai bine, să ajut echipa, să dau goluri şi pase de gol. Sper să avem rezultate cât mai bune şi să fim în top”, a spus Danciu, care a fost titular în ultimele două partide disputate de Universitatea Craiova în Superliga.

Redactor la ProSport.ro din 2021, cu o experiență în presa online de 3 ani, la mai multe publicații culturale. citește mai mult
A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării în cadrul Universității din București, iar în presă a debutat la Sport.ro, în septembrie 2019. A lucrat aici până în februarie 2021, când a făcut pasul la Playsport.ro, unde a contribuit la lansarea pe piață a unui nou site ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Vești proaste pentru șoferi! Riscă amenzi de cinci ori mai mari. Greșeala care le poate goli buzunarele
Vești proaste pentru șoferi! Riscă amenzi de cinci ori mai mari. Greșeala care le poate goli buzunarele
Adrian Mititelu Jr. a ieșit din spital și nu a stat pe gânduri! Unde a fost surprins fiul patronului de la FCU Craiova
Adrian Mititelu Jr. a ieșit din spital și nu a stat pe gânduri! Unde a fost surprins fiul patronului de…
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
Lovitură devastatoare pentru Simona Halep
Lovitură devastatoare pentru Simona Halep
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
Cine sunt românii care trebuie să plătească 
Cine sunt românii care trebuie să plătească "taxa pe lux" pentru locuinţele şi maşinile pe care le deţin
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Sumă uriașă pe care o câștigă zilnic Pescobar! A fost dat de gol, după ce a deschis un nou restaurant: Nu-l bate nimeni!
Sumă uriașă pe care o câștigă zilnic Pescobar! A fost dat de gol, după ce a deschis un nou restaurant:…
Tradiții și obiceiuri la români.  Ce nu ai voie să faci în Duminica de Florii 2024
Tradiții și obiceiuri la români. Ce nu ai voie să faci în Duminica de Florii 2024
Regula din CODUL RUTIER care te poate lăsa FĂRĂ PERMIS. Foarte puțini șoferi o cunosc și o respectă
Regula din CODUL RUTIER care te poate lăsa FĂRĂ PERMIS. Foarte puțini șoferi o cunosc și o respectă
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta Română a făcut anunțul
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta Română a făcut anunțul
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
O româncă din străinătate gătește cu ce găsește la gunoi: „E mâna a doua pe gratis” VIDEO
O româncă din străinătate gătește cu ce găsește la gunoi: „E mâna a doua pe gratis” VIDEO
Care sunt talentele secrete ale Familiei Regale Britanice?
Care sunt talentele secrete ale Familiei Regale Britanice?
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin. S-a căsătorit și pare mai fericit ca niciodată
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin. S-a căsătorit și pare mai…