OPINIE | Boroi, între "Înainte, marş!" şi "Drepţi!"

22 iul 2015 6400 afişări Blog
OPINIE | Boroi, între "Înainte, marş!" şi "Drepţi!"

Trebuie să recunosc. Colonelul George Boroi e bun. Un actor foarte bun, nu altceva. Disimulează precum predecesorii săi de la Revoluţie. Se dă erou, deşi a fost cu ceilalţi. După ce ani la rândul a “tras” în fanii Stelei, acum îşi revendică “certificatul de revoluţionar” în faţa lor. Într-un interviu apărut marţi, în ediţia tipărită a “Gazetei Sporturilor”, comandantul Clubului Sportiv al Armatei Steaua face unele afirmaţii de-a dreptul hilare.

Asta-i bună! “Ne-am întărit la PR”

Încă din start avertizează că: “Noi suntem instituţie a statului, nu prea dăm interviuri în exclusivitate. Noi dăm comunicate”. Really? Ce comunicate daţi domnilor de la CSA? Ultimul promis, cel în legătură cu sesizările făcute la FRF şi la LPF, cu privire la respectarea deciziei ÎCCJ, n-a apărut nici până azi. Sunt vreo 7 oameni la Departamentul de comunicare al CSA şi sunt degeaba. Apropo dl. Cristian Cârlan, ce se mai aude cu muzeul CSA? Şefu’ spune că v-aţi „întărit” la PR.

Boroi se laudă că în 2004 el a respins cererea societăţii lui Becali de utilizare a mărcii Steaua, pe care acesta a înregistrat-o ulterior fraudulos. Oare acesta-i tot adevărul?  Sincer, mă aşteptam să spuneţi şi de ce v-aţi opus, tot în 2004, procesului de recuperare a mărcii Steaua, finalizat cu brio în decembrie 2014. Cumva pentru că aţi refuzat să se plătească o sumă modică pentru taxa de la OSIM? Cred că aţi considerat atunci că "e lipsită de şansă această acţiune".  

Dar nu are cum să stăpânească Boroi nişte date, când n-a avut nicio contribuţie. Când e întrebat despre startul procesului pentru anularea mărcii pe care o folosea Becali, comandantul nu e sigur: “Cred că 2010, dar sper să nu spun o prostie, nu ştiu exact”. Domnule Boroi, când solicitaţi un interviu, măcar să fiţi pregătit! Totuşi, e cel mai important proces câştigat vreodată de clubul pe care îl conduceţi de peste 12 ani, e drept, fără prea multe rezultate la sporturile pe echipă, unde vă angajaţi finii.  

Una şi mai bună: “Sper să nu-mi reproşez interviul dat!”

Punctul culminant îl atinge “venerabilul” colonel când încearcă să nu se facă părtaş la încercările societăţii lui Becali de a obţine baza de la MApN. “Cum aş putea să semnez un contract cu Fotbal Club Steaua Bucureşti, fără să dau impresia că eu recunosc această instituţie?”. Dacă nu publica ProSport modalitatea în care vreţi să cedaţi o proprietate a statului, fără licitaţie, azi zâmbeaţi din loja echipei de fotbal. E cum spuneţi în interviu, "fiecare joacă pe partea lui"? De ce spunea Rădoi, uşor dezamăgit, că aţi promis ceva şi apoi v-aţi răzgândit? Atunci nu dădeaţi impresia că recunoaşteţi societatea lui Gigi Becali?  În fine, spuneţi adevărul în două rânduri. Când afirmaţi că aţi crescut odată cu clubul, uniforma militară nu prea vă mai prinde ca la început şi preferaţi costumul civil, şi când spuneţi la final că speraţi să nu vă reproşaţi interviul acordat.    

P.S. Boroi se mândreşte cu renovarea unor baze sportive în mandantul său lung de 12 ani. Baza hipică a fost desfiinţată, iar pentru paradele militare de 1 Decembrie, MApN-ul a ajuns să împrumute caii de la MAI. Baza din Calea Plevnei a pierdut o "bucăţică" importantă prin revendicarea foştilor proprietari, iar pentru că terenul nu a ajuns la timp în posesia proprietarei, acum, Judecătoria Sectorului 5 obligă CSA la plata unei dezpăgubiri de 80.000 de euro. Apoi, baza de la Săftica arată deplorabil, probabil vopseaua nu a fost de ajuns. Iar magazinul Steaua de pe "Brezoianu" putea fi păstrat de CSA, dar a fost abandonat din motive necunoscute, deşi era un punct strategic de vânzare a produselor marca Steaua.   

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.