WIMBLEDON | S-au decis semifinalele la masculin: Federer vs Murray și Djokovic vs Gasquet. Francezul l-a eliminat în sferturi, după un meci epic, pe Wawrinka. Tecău/ Srebotnik s-au calificat în sferturi, la dublu mixt

 WIMBLEDON | S-au decis semifinalele la masculin: Federer vs Murray și Djokovic vs Gasquet. Francezul l-a eliminat în sferturi, după un meci epic, pe Wawrinka. Tecău/ Srebotnik s-au calificat în sferturi, la dublu mixt
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Roger Federer a fost primul jucător care a urcat în semifinalele competiției în acest sezon. Elvețianul, care poate deveni anul acesta primul jucător din istorie ce are opt titluri la Wimbledon, l-a învins în minimum de seturi pe francezul Gilles Simon, 6-3, 7-5, 6-2, într-o oră și 34 de minute. El va întâlni pentru un loc în marea finală pe favoritul gazdelor, Andy Murray.
  • Britanicul Andy Murray s-a calificat în semifinalele competiției după un meci mai greu decât se aștepta cu Vasek Pospisil, cel mai slab clasat jucător din sfert-finaliștii de la All England Club, locul 56 ATP. Candianul a reușit să salveze o minge de meci, însă nu  avut putere să reziste experimentatului său adversar, Murray învingându-l cu  6-4, 7-5, 6-4.
  • Novak Djokovic s-a calificat în semifinale, după ce l-a învins pe croatul Marin Cilic cu 6-4, 6-4, 6-4. Actualul deținător al trofeului, sârbul îl va întâlni pe Richard Gasquet.
  • Marea surpriză a sferturilor de finală a fost furnizată de francezul Richard Gasquet care l-a învins, la finalul unui meci spectaculos, pe campionul de la Roland Garros, Stan Wawrinka, cu 6-4 4-6 3-6 6-4 11-9.
  • Perechea Horia Tecău/ Katarina Srebotnik s-a calificat în sferturile de finală ale probei de dublu mixt, după ce au învins perechea Raven Klaasen/ Raqual Kops-Jones cu 6-3, 7-5. În turul următor, Tecău va da peste un bun prieten, Robert Lindstedt, care face pereche cu Anabel Medina Garrigues.
  • Raluca Olaru și partenerul ei, neo-zeelandezul Michael Venus au fost eliminați din optimile probei de dublu mix, de către perechea americană Mike Bryan/ Bethanie Mattek Sands, principalii favoriți. Ei au pierdut primul set cu 7-6 (7/3), 7-5.

 

UPDATE 22:05 Astfel, în cea de-a doua semifinală, Novak Djokovic îl va întâlni pe Richard Gasquet.


UPDATE 22:00 Elvețianul începe să dea semne de oboseală. Două greșeli neforțate, un backhand care nu prinde terenul, iar francezul are trei mingi de break. Wawrinka anulează una, însă nu mai are forță să revină și cedează game-ul și setul, dar și meciul,  6-4 4-6 3-6 6-4  și 11-9, în decisiv.  3 ore și 28 de minute a ținut meciul dintre cei doi.


UPDATE 21:53 Wawrinka forțează breakul în game-ul 19. Are o minge de break însă Gasquet o anulează, după care își câștigă serviciul, pentru a prelua temporar conducerea, 10-9, pentru că elvețianul urmează să servească. 9 șanse de break avut Stan în acest set, din care a concretizat 4, spre desoebire de Gasquet care a avut 6 șanse, din care a concretizat tot 4.


UPDATE 21:40 Fiecare jucător își câștigă serviciul, nicio șansă de break de când Wawrinka a egalat la 5.


UPDATE 21:30 Se joacă deja de trei ore. Cât vor mai putea rezista cei doi în condițiile în care în acest set nu se joacă tie break?


UPDATE 21:15 Meci senzațional pe Terenul 1, între Wawrinka și Gasquet. Francezul a servit pentru meci, la 5-3, însă elvețianul a reușit un rebreak spectaculos, 5-4. Stan a servit și relansat meciul, 5-5.


UPDATE 21:00 Tur de forță pentru Nole, care câșigă și setul trei, cu același simetric, 6-4. În semifinale, sârbul îl va întâlni pe învingătorul dintre Wawrinka și Gasquet. 


UPDATE 20:37 Gasquet împinge în decisiv sfertul de finală cu Wawrinka, 2-2 la seturi după ce francezul în vârstă de 29 de ani se impnune în al patrulea act, scor 6-4


UPDATE 20:23 Djokovic se detașează pe tabelă. A câștigat setul secund cu Cilic, 6-4 și conduce cu 2-0. În celălalt sfert de finală, Gasquet are 4-3 în setul al patrulea (1-2) cu Stanislaw Wawrinka.


UPDATE 20:03 Elvețianul Stan Wawrinka trece în avantaj în meciul cu francezul Richard Gasquet, scor 2-1 la seturi, după ce se impune în al treilea act cu 6-3. Au trecut 93 de minute din meci


UPDATE 19:39 Djokovic își câștigă cu emoții serviciul, după ce Cilic a salvat trei mingi de set.


UPDATE 19:37 Raluca Olaru și partenerul ei, neo-zeelandezul Michael Venus, sunt conduși cu 1-0 la seturi, în optimile probei de dublu mix, de perechea americană Mike Bryan/ Bethanie Mattek Sands, principalii favoriți. Ei au pierdut primul set cu 7-6 (7/3)


UPDATE 19:35 Wawrinka reușește breakul și câștigă setul secund, restabilind egalitatea la general, 1-1.


UPDATE 19:22 Luăm o mică pauză de la ultimele două „sferturi” masculine și ne aruncăm o privire spre cele două semifinale din competiția fetelor, de mâine. Marele meci, practic adevărata finală a competiției, care se va juca în semifinale, le va aduce la fileu pe Serena Williams și Maria Șarapova. În cea de-a doua finală se vor întâlni Aga Radwanska și Garbine Muguruza.


UPDATE 19:15  Gasquet revine incredibil de la 0-3 și reintră în joc, după ce câștigă trei game-uri consecutive.


UPDATE 19:16  Primul break pentru Djokovic. Sârbul a intrat repede în joc și conduce cu 3-1.


UPDATE 19:10 Wawrinka începe să așeze jocul și face primul break, chiar în debutul setului 2, în care conduce deja cu 3-0.


UPDATE 19:05  Începe ultimul sfert de finală, dintre sârbul Novak Djokovic și croatul Marin Cilic. 


UPDATE 19:00 Gasquet închide primul set la 6-4, după ce își câștigă serviciul. Este primul set pe care Wawrinka îl pierde în această ediție a turneului. Și o statistică a primului set, în care francezul a servit bine


UPDATE 18:55 Victorie pentru perechea Tecău/ Srebotnik care se califică în sferturile de finală. Binomul româno-sloven a învins perechea Raven Klaasen/ Raqual Kops-Jones cu 6-3, 7-5. În turul următor, Tecău va da peste un bun prieten, Robert Lindstedt, care face pereche cu Anabel Medina Garrigues.


UPDATE 18:45  Primul break și în cel de-al treilea „sfert”. Suprinzător, acesta este reușit de Gasquet, care își câștigă apoi serviciul, 5-3. Aruncăm un ochi și pe terenul 12, unde Tecău/ Srebotnik servesc pentru prezența în sferturile de finală.


UPDATE 18:37 Game nebun! Pospisil a avut prima minge de break din acest meci, însă Murray și-a păstrat calmul, a servit impecabil, apoi a avut o primă minge de meci, salvată însă de canadian.  A fost nevoie de încă un serviciu și apoi Murray a concretizat abia a doua șansă de a închide meciul. Britanicul se impune cu 6-4, 7-5, 6-4 și merge în semifinale unde îl va întâlni pe Roger Federer.


UPDATE 18:32 A început și partida dintre Wawrinka și Gasquet. Fiecare jucător și-a câștigat serviciul, 1-1.  Avem și o statistică a evoluției celor doi la această ediției a Wibledon-ului.


UPDATE 18:30 Break Murray. După ce a avut șanse de break pe toate serviciile adversarului, britanicul reușește în cele din urmă să puncteze, 5-4 și va servi pentru meci.


UPDATE 18:24 Perechea Tecău/ Srebotnik câștigă primul set cu 6-3 în fața perechii Klaasen/  Kops-Jones.


UPDATE 18:21 Ne pregătim pentru „sfertul” 3, dintre Stan Wawrinka și Richard Gasquet.


UPDATE 18:20 Pospisil salvează două mingi de break în fața lui  Murray și canadianul rezistă surprinzător de bine în fața unui adversar mai experimentat.


UPDATE 18:12 Victorie pentru Roger Federer care devine astfel primul semifinalist al ediției din acest an a Wimbledon-ului. Elvețianul îl învinge pe Gilles Simon cu 6-3, 7-5, 6-2, într-o oră și 34 de minute. El va juca cu învingătorul dintre Murray și Pospisil.


UPDATE 18:07 Horia Tecău și slovena Katarina Srebotnik au început în forță meciul din optimi, cu perechea Raven Klaasen/ Raqual Kops-Jones. Binonul româno-sloven conduce cu 4-2 în primul set.


UPDATE 18:01 Murray a fost aproape de a face breakul în game-ul trei al noului set, însă serviciul bun și un as, l-au scos din dificultate pe canadian care conduce cu 2-1. Andy e la serviciu.


UPDATE 18:00 Încă un break reușit de Federer care se îndreaptă încet, încet spre semifinale. Acesta va servi pentru meci.


UPDATE 17:46 BREAK reușit de Andy Murray, care își adjudecă game-ul pe un forehand greșit al canadianului. Britanicul servește pentru 2-0 la seturi, ceea ce și reușește să facă, după ce se impune în cel secund cu 7-5.


UPDATE 17:44 Federer și-a intrat în ritm. Face break chiar în debutul setului trei și apoi servește pentru a duce scorul la 2-0.


UPDATE 17:41 Încă un set în contul lui Federer care este la un set distanță de calificarea în semifinalele competiției. FedEx s-a impus în setul secund cu 7-5. Acesta este cel de-al 78 meci pe care elvețianul îl dispută la Wimbledon.


UPDATE 17:36 S-a reluat jocul la Wimbledon. Set echilibrat între Murray și Pospisil, care merg cap la cap, fiecare adjudecându-și serviciul, 5-5.


UPDATE 17:05 Meciurile sunt întrerupte, pentru a doua oară, de ploaie.


UPDATE 16:57 Rebreak făcut de Federer, care va servi, a doua oară, pentru a-și adjudeca setul secund.


UPDATE 16:52 Super break reușit de Simon, care rămâne astfel în set, 5-5. Mai mult, francezul oprește numărătoarea celor 116 game-uri consecutive câștigate de Federe fără să-și piardă serviciul, o serie câștigătoare începută la Halle.


UPDATE 16:50  Pospisil rezistă bine în cel de-al doilea set și își câștigă detașat serviciul, punând în schimb presiune pe fiecare minge din serviciul britanicului. În tribune, David Beckham urmărește atent partida și îi oferă explicații fiului său, Romeo


UPDATE 16:42 Simon începe să servească mai bine, însă FedEx pare imbatabil. Lungul său de linie „mușcă” de fiecare dată și face primul break din setul secund, 4-3 și elvețianul urmează la serviciu.


UPDATE 16:30  Andy Murray închide și el primul set al întâlnirii cu Pospisil,  6-4. Este al șaptelea set pe care britanicul îl câștigă în întâlnirile cu jucătorul canadian.


UPDATE 16:20  Set pentru Federer, care se impune cu 6-3, grație unui break realizat în debutul întâlnirii. Un set încheiat după 30 de minute de joc, în care francezul nu a avut nicio șansă de break. Și o statistică a primului set.


UPDATE 16:15Federer și Simon își câștigă serviciul, 5-3, iar FedEx, servește pentru set. În celălalt „sfert” ce se desfășoară în același timp, Murray păstrează avantajul unui break, 5-4.


UPDATE 16:00 Gilles Simon reușește să câștige primul game din setul inaugural, 3-1.


UPDATE 16:00 S-a reluat jocul la Wimbledon.


UPDATE 15:30  Wawrinka pare cel mai în formă jucător la Wimbledon, acesta câștigând toate meciurile  până în sferturile de finală în minim de seturi. Deși ținuta obligatorie este albă, Stan nu se desparte de șortul lui norocos, în pătrățele, pe care toată lumea l-a asemuit cu pantalonii de pijama.


UPDATE 15:26 Primele breakuri în ambele partide. Andy Murray conduce deja cu 3-1 în primul set, în timp ce Federer s-a distanțat la 3-0 în partida cu Gilles Simon. Începe ploaia la Wimbledon, iar meciurile sunt întrerupte.


UPDATE 15:00  Încep primele meciuri din sferturile de finală: Murray – Pospisil și Federer – Simon


UPDATE 14:57 Oaspeții zilei la All England Club sunt Prințul Williams și soția lui, Kate, care au luat loc în Loja Regală pe Terenul Central, pentru a asista la meciul lui Andy Murray

 


UPDATE 14:52 S-a terminat și primul meci al zilei la Wimbledon, un meciul din sferturile de finală ale probei de dublu feminin. Perechea americană Raquel Kops -Jones și Abigail Spears s-a calificat în semifinale după ce a învins duo-ul americano-ceh, Bethanie Mattek – Sands și Lucie Safarova cu 6-3, 6-2.
 


UPDATE 14:50  V-ați întrebat vreodată cum se vede cerul de pe Terenul Central de la All England Club? Cei de la ESPN Tennis ne propun un răspuns

 


UPDATE 14:38 Salutare, prieteni! Astăzi vom urmări împreună meciurile care vor stabili semifinaliștii în întrecerea masculină. În așteptarea primelor sferturile de finală, Murray – Pospisil și Federer – Simon ce vor începe la ora 15:00, vă amintim că vom avea un român într-o finală la Wimbledon. În proba de dublu masculin, perechea Rohan Bopanna și Florin Mergea  va întâlni în semifinalele competiției, perechea Jean-Julien Rojer/ Horia Tecău.


Ziua a 9-a la Wimbledon programează sferturile de finală la masculin, care vor aduce la fileu două întâlniri echilibrate, deschise oricărui rezultat și două întâlniri în care principalii favoriți sunt practic ca și urcați în semifinale.

Astfel, primul meci programat pe Terenul Central, îi aduce față în față pe favoritul gazdelor, britanicul Andy Murray (cap de serie numărul 3) și canadianul Vasek Pospisil. Aflat pentru a opta oară consecutiv în sferturile de finală la All England Club, Murray îl va înfrunta pe Pospisil, jucătorul aflat cel mai jos în ierarhia ATP (locul 56) din cei 8 sfertfinaliști. Ajuns în premieră în această fază a competiției, canadianul nu a reușit să îi ia niciun set britanicului în cele trei meciuri pe care le-au disputat până acum. Mai mult, rămâne de văzut dacă acesta a reușit să se recupereze după cele șase ore petrecute pe teren luni, când a jucat cinci seturi atât la simplu, cât și la dublu.   
 

Imediat după meciul acesta, va urma partida dintre Novak Djokovic (cap de serie 1) și Marin Cilic (cap de serie 9). O întâlnire în care marele favorit este liderul mondial, care deține de altfel un record impresionant în disputele cu Cilic, 12-0. Nole nu a reușit un meci prea bun în optimile de finală, unde a fost condus cu 2-0 la seturi de sud-africanul Kevin Anderson. Croatul vine și el după un meci greu, de patru seturi, în care l-a învins pe Denis Kudla și se află pentru prima dată în sferturi la un turneu de Mare Slem, după ce a câștigat US Open anul trecut.   
 

Pe Terenul 1, în primul meci al zilei, Roger Federer (cap de serie 9) îl va întâlni pe Gilles Simon (cap de serie 12), aceasta fiind prima întâlnire pe iarbă a celor doi. Un meci interesant de urmărit pentru că francezul i-a pus întotdeauna probleme elvețianului, întâlnirile lor în turneele de Mare Șlem terminându-se în cinci seturi. În vârstă de 33 de ani, FedEx, deținător a șapte trofee la Wimbledon încearcă să-l cucerească și pe al optulea, urmând să devină astfel primul jucător din istorie care ar aduna atâtea succese pe iarba londoneză.
 

Ultimul sfert va fi între Stan Wawrinka (cap de serie 4) și Richard Gasquet (cap de serie 21). Câștigătorul ultimului turneu de Mare Slem, de la Roland Garros, Wawrinka pare cel mai în formă jucător și la All England Club. Calificat în sferturile de finală în minim de seturi (nu a pierdut niciun set în această ediție a turneului), acesta pornește cu prima șansă la calificarea în semifinale, însă francezul este un jucător impreviziil care poate răsturna calculele hârtiei.


Raluca Olaru și Horia Tecău vor juca și ei astăzi la Wimbledon. Raluca va încheia programul zilei pe terenul 3, unde alături de neo-zeelandezul Michael Venus, va juca în optimile probei de dublu mix, cu perechea americană Mike Bryan/ Bethanie Mattek Sands, principalii favoriți.

Pe terenul numărul 12, în cel de-al treilea meci al zilei, Horia Tecău și slovena Katarina Srebotnik, vor juca în optimile de finală la dublu mixt, împotriva perechii Raven Klaasen/ Raqual Kops-Jones.

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
Fernando Torres semnează! Prima echipă care pe care o va antrena la nivel de seniori
Fernando Torres semnează! Prima echipă care pe care o va antrena la nivel de seniori
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai culca cu el?
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai culca cu el?
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns de un parapet vechi. Acasă, doi copii îşi vor aştepta tatăl în zadar
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns de un parapet vechi. Acasă,…
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un marocan mai tânăr. Abia după 18 luni, a aflat cine e iubitul ei, de fapt
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un marocan mai tânăr. Abia după…
Decizie finală pentru plata cu BANCNOTE. Noua regulă devine OBLIGATORIE
Decizie finală pentru plata cu BANCNOTE. Noua regulă devine OBLIGATORIE
"Am călătorit în timp". Profesorul ieșit din comă a fost în anul 3906 și spune ce urmează
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Cât a ajuns să coste renovarea unui apartament în marile orașe ale României. „Chiar am avut un șoc”
Cât a ajuns să coste renovarea unui apartament în marile orașe ale României. „Chiar am avut un șoc”
Prima competiţie de frumuseţe AI din lume
Prima competiţie de frumuseţe AI din lume
Un nou SUV s-a lansat pe piața din România. Bate BMW sau Mercedes-Benz?
Un nou SUV s-a lansat pe piața din România. Bate BMW sau Mercedes-Benz?
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am pierdut?! E corect să iasă!”. Ce au filmat camerele
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am pierdut?! E corect să iasă!”.…