Weekend plin pentru fanii automobilismului sportiv din România

9 iun 2017 406 afişări Alte Sporturi
Weekend plin pentru fanii automobilismului sportiv din România

În acest weekend se vor disputa etape din nu mai puţin de trei campionate sub egida Federaţiei Române de Automobilism Sportiv (FRAS), karting, viteză în coastă şi off road, la care se adaugă şi Drift Games, organizat la Romexpo, anunţă forul într-un comunicat de presă.

Etapa a treia din Campionatul Naţional de Viteză în Coastă Dunlop se se va desfăşura în judeţul Gorj, la ieşirea din Novaci, pe o distanţă de 5 kilometri spre staţiunea Rânca, sub denumirea de „Rânca- Acasă la Brâncuşi”, fiind una dintre cele mai spectaculoase runde ale sezonului.

Evenimentul este important şi din punct de vedere al economiei clasamentului, acolo unde încă este o luptă strânsă între Lucian Răduţ, Paul Andronic, Lyuben Kamnov, Bogdan Cuzma şi Alexandru Mirea. Peste 70 de piloţi sunt aşteptaţi la startul care se va da sâmbătă de la ora 9:00. Ceremonia de premiere va avea loc duminică, de la ora 20:30, în faţa Primăriei Novaci.

Pe circuitul de la Prejmer, Braşov, tot sâmbătă dimineaţă, va începe etapa a treia din cadrul Campionatului Naţional de Karting Dunlop, acolo unde sunt înscrişi nu mai puţin de 60 de piloţi. Dintre aceştia, 12 vor evolua pe karturi electrice, o noutate anunţată de FRAS pentru 2017.

Sâmbătă vor avea loc antrenamentele oficiale, manşele cronometrate şi prefinalele, iar duminică este programată competiţia propriu zisă. Accesul publicului este gratuit.

În Suceava, la Răduţi, se desfăşoară în acest moment „Superstar 4x4 în Bucovina”, a treia etapă din Campionatul Naţional de Off Road, care se va încheia duminică, atunci când are loc ceremonia de premiere. La probele open şi extrem sunt aproximativ 60 de kilometri de probe speciale pe zi, în timp ce la standard, probele special totalizează 90 de kilometri pe zi. În total, sunt peste 60 de echipaje înscrise.

Tot la acest final de săptămână, la Romexpo, în cadrul ATBS 2017, se va desfăşura a doua ediţie a Drift Games, unde participă 9 dintre cei mai spectaculoşi piloţi de drift din Campionatul Naţional.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.