VakifBank Istanbul a câştigat Liga Campionilor la Bucureşti! Alba Blaj a avut în faţă o maşină de volei şi chiar dacă a pierdut finala, a terminat ca o mare învingătoare. 2018 rămâne un an memorabil

6 mai 2018 8052 afişări Comentează şi tu Volei
VakifBank Istanbul a câştigat Liga Campionilor la Bucureşti! Alba Blaj a avut în faţă o maşină de volei şi chiar dacă a pierdut finala, a terminat ca o mare învingătoare. 2018 rămâne un an memorabil ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO 2 imagini http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/581/7967/17196705/3/volei-alba-blaj.jpg

VakifBank a fost mult prea puternică pentru CSM Volei Alba Blaj în finala Ligii Campionilor la volei feminin, în cadrul turneului Final Four care a avut loc la Bucureşti. Formaţia turcă s-a impus autoritar, cu 3-0, astfel că a intrat în posesia celui de-al patrulea trofeu din istoria competiţiei. VakifBank Istanbul a egalat recordul deţinut de Bergamo Volley, în actualul format al Ligii Campionilor.

  • Chiar dacă a pierdut, CSM Volei Alba Blaj a stabilit cea mai bună performanţă a României la nivel de cluburi în voleiul feminin.
  • Pe parcursul celor trei seturi, reprezentanta României s-a aflat la conducere doar la începutul actului trei, când a început cu 3-0 şi s-a desprins apoi la 8-4.

CSM Volei Alba Blaj a făcut un sezon de excepţie în Liga Campionilor, a depăşit toate aşteptările, dar nu a reuşit să producă şi bomba secolului în voleiul feminin. Oricât de mult şi-au dorit ardelencele să câştige acest meci, tot nu a fost suficient pentru a doborî un adevărat colos. VakifBank a arătat tare ca o stâncă în această finală şi nu i-a alimentat nicio speranţă reprezentantei României.

Campioana României a pornit ca fulgerul încă de la primele mingi, cu doi aşi! Alba Blaj poate că a acuzat mai mult efortul depus cu o zi înainte, dar oricum ar fi avut şanse puţine să emită pretenţii şi dacă ar fi fost la cel mai înalt nivel din punct de vedere fizic. De la 2-0, VakifBank s-a desprins la 9-1. Încă de la început, Zhu Ting a câştigat clar disputa de la distanţă cu Ana Cleger, principalele marcatoare ale Ligii Campionilor, Chinezoaica avea să aducă 7 puncte echipei sale în primul set, în timp ce cubaneza, trei, adică mai puţin de jumătate din media obişnuită. Cu un blocal realizat la 5-11, Krsmanovic a reuşit să ţină pentru câteva minute corabia Blajului pe linia de plutire, dar ardelencele nu s-au putut apropia la mai muilt de patru puncte, 13-17. Chinezoaica Zhu Tuing a continuat să dea recital, astfel că primul set a fost câştigat cu 25-17.

Setul doi a fost dominat şi mai clar de VakifBank. Din trioul formidabil propus de formaţia turcă pentru acest sezon a fost rândul sârboaicei Milena Rasic să iasă în evidenţă. Nr. 16 a făcut puncte prin toate procedeele. Blocajul formaţiei turce a devenit tot mai descurajant pentru Alba Blaj, astfel că scorul a căpătat proporţii. Rezultatul final al setului ne scuteşte de multe alte comentarii: 25-11.

Şi pentru că nu a vrut să se lase mai prejos, în setul trei a venit rândul olandezei Sloetjes să ”defileze”. Dar numai după ce Alba Blaj şi-a făcut parada pentru această finală. Fetele lui Darko Zakoc au fost la conducere la începutului setului trei, reuşind să ofere finalei câteva minute de suspans. VakifBank a funcţionat însă fără reproş, ca o adevărată maşinărie de volei, şi nu a dporit să prelungească finală. De la 4-8, formaţia turcă a egalat la 9-9, apoi s-a dus către trofeu cu olandeza Sloetjes vârf de lance. Setul trei a fost câştigat cu 25-17, iar VakifBank a câştigat un trofeu care nu putea să-l piardă decât printr-un accident, aşa cum era să se întâmple la semifinala cu Conegliano.

  • Finala dintre VakifBank şi Alba Blaj a duirat 70 de minute.
  • Ana Cleger şi Nenka Onyejekwe, jucătoarele Albei Blaj, au fost incluse în echipa ideală a turneului Final Four.
  • MVP-ul Ligii Campionilor a fost desemnată Gozde Kirdar (VakifBank), jucătoare care a şi susţinut ultimul meci al carierei.

Chiar dacă a pierdut fără drept de apel în finală, Alba Blaj a făcut înconjurul Europei în acest sezon prin ceea ce a reuşit şi a devenit poate un model şi pentru cei din ţară. Atât echipa, cât şi suporterii care s-au comportat la excepţional!

CSM Volei Alba Blaj – Vakifbank Istanbul (17-25, 11-25, 17-25)

EVOLUŢIA SCORULUI:

SET 1: 0-2, 1-9, 6-11, 8-15, 13-17, 14-21, 17-25

SET 2: 0-3, 3-8, 4-16, 7-20, 11-25

SET 3: 3-0, 8-4, 9-9, 11-13, 12-18, 13-21, 17-25

CSM Volei Alba Blaj: Rus, Salaoru, De Aquino, Krsmanovic, Malesevic, Koleva, Barakova, Crncevic, Cleger, Memiş, Ilyasoglu, Mollers, Morales, Onyejekwe

VakifBank: Orge, Kirdar, Ozbay, Zhu, Caliskan, Robinson, Gurkaynak, Aykac, Sloetjes, Akyol, Karakurt, Rasic, Şenoglu, Guneş

 

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.