Scandal imens în voleiul românesc! Agroland Timişoara, una dintre puţinele echipe private din ţară, îi aduce acuzaţii grave preşedintelui federaţiei: "Nu-şi va duce mandatul la bun sfârşit". Dezvăluiri

11 iun 2018 2171 afişări Volei
Scandal imens în voleiul românesc! Agroland Timişoara, una dintre puţinele echipe private din ţară, îi aduce acuzaţii grave preşedintelui federaţiei: "Nu-şi va duce mandatul la bun sfârşit". Dezvăluiri

Deşi voleiul de sală românesc a intrat în lunga vacanţă de vară, spiritele sunt mai tensionate ca oricând. Preşedintele şi finanţatorul clubului UVT Agroland Timişoara, Horia Cardoş, spune că simte că preşedintele Federaţiei Române de Volei, Gheorghe Vişan, are o atitudine răzbunătoare faţă de clubul bănăţean. Motivele ar fi faptul că cel care conduce gruparea din oraşul de pe Bega nu a votat pentru suspendarea lui Dan Gîrleanu, dar şi revolta la adresa arbitrajului a celor de la Agroland după meciul de la Bacău din play-off, pierdut de bănăţeni.

Agroland a fost la primul sezon în prima ligă în sezonul 2017-2018. Horia Cardoş a dezvăluit scandalul cu Vişan într-o conferinţă de presă. ”Am primit în 25 mai un telefon de la Gheorghe Vişan, în care am simţit  ameninţare, că trebuie să ne oprim. La ultima adunare generală s-a propus suspendarea a două persoane. Este vorba de Sandu Kapelovies, un individ foarte recalcitrant, vulgar, dar şi de Dan Gîrleanu. Nu sunt de acord cu anumite comunicări pe care le face în spaţiul public, dar de aici până la suspendarea unei asemenea personalităţi (n.r. - a luat bronzul la Olimpiada de la Moscova) este cale lungă. De asemenea, am avut un meci la Bacău în care am acuzat arbitrajul. Se încearcă suspendare antrenorului nostru. Am primit un telefon de ce îşi permite antrenorul nostru să vorbească aşa. Anul trecut, domnul Vişan mi-a cerut suspendarea celor mai bune junioare Adelina Ungureanu şi Bianca Paşca, pentru comportament nesportiv la lot”, a declarat Cardoş.

Antrenorul Bogdan Paul ar urma să fie suspendat pentru declaraţiile despre arbitraj

Bogdan Paul, antrenorul lui Agroland, a fost citat la Comisia de Disciplină chiar în ziua în care formaţia de junioare, antrenată tot de el, a jucat finala campionatului. Cardoş spune că Vişan nu l-a ameninţat cu consecinţe explicite, dar echipa ar putea fi ”pedepsită” prin arbitraje sau suspendarea antrenorului. Totuşi, Cardoş crede că sistemul nu va fi „putred”.

”Până la meciul cu Bacăul nu am avut niciun fel de probleme şi nici nu cred că vom avea. În federaţie sunt oameni inteligenţi care ştiu că există viaţă şi după Vişan şi nu doresc să se compromită. Ca să evit orice speculaţie, nu vreau să candidez la preşedinţia federaţiei. Consider că viitorul preşedinte trebuie să fie un fost sportiv de performanţă, să fie rezident în Bucureşti şi să aibă sub 50 de ani. Nu cred că domnul Vişan îşi va duce mandatul la bun sfârşit deoarece nu este un lider”, a mai spus Cardoş.

Se vrea o schimbare, nu o revoluţie

Horia Cardoş este de părere, în ciuda celor întâmplate, că o înlăturare prin forţă a lui Vişan nu ar fi benefică. ”Am auzit că domnul Vişan a spus că ne mai lase Cardoş cu puii lui (n.r. - Agroland comercializează pui de găină). Cum sezonul trecut abia s-au strâns zece echipe şi s-a găsit un inconştient care să investească banii companiei, nu cred că sunt o persoană de care să ne putem dispensa. Nu sunt adeptul revoluţiilor într-o organizaţie, pentru că sunt afectaţi şi oamenii buni. Din păcate, domnul Vişan este preocupat numai de interziceri şi de suspendări. Vreau să declanşăm o dezbatere în care să găsim ce e mai bine pentru viitorul voleiului românesc”, a conchis finanţatorul echipei Agroland.

Clubul Agroland are patru sezoane de existenţă. La primul an în Divizia A1, a obţinut locul 5 şi dreptul de participare în Cupa Challenge, a treia competiţie valorică la nivel european.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.