Lugojul, un colț de Europa! CSM s-a calificat pentru prima dată în istorie în semifinalele Cupei Challenge la volei

Redactor:
Anda Deliu
Lugojul, un colț de Europa! CSM s-a calificat pentru prima dată în istorie în semifinalele Cupei Challenge la volei
  • Publicat:

Sunt puține domenii în care România se poate lăuda că este peste Belgia. De miercuri seara, voleiul feminin este cu siguranță printre ele, căci CSM Lugoj s-a impus cu 3-1 în fața echipei Asterix Beveren, și s-a calificat în premieră în semifinalele Cupei Challenge, o performanță notabilă pentru orașul care a numărat la actualul recensământ sub 50.000 de locuitori.

Liderul din Belgia, învins de locul 5 din România, la volei

În tur, în Belgia, CSM Lugoj a câștigat cu 3-2 și asta a făcut-o favorită în partida de acasă, unde a avut 1000 de oameni alături în sală.

Pe seturi a fost 21-25, 25-23, 25-21, 25-21, în condițiile în care, cu un meci amânat, Lugojul e pe locul 5 în campionatul românesc, iar Beveren e lider în țara sa și potențială viitoare campioană.

Belgiencele au știut că trebuie să intre tare în meci ăi au făcut-o. Au condus, Lugojul a încercat să revină, dar a cedat primul set. Gazdele au controlat mai bine schimburile de mingi în setul al doilea, dar Asterix, încurajate și de o micuță galerie de pensionari, a încercat să revină.

Setul doi s-a închis însă cu un as al Andreei Gemănariu și CSM-ul a putut răsufla ușurată.

Soarta meciului s-a decis în setul trei

Cu 1-1 la seturi, al treilea act a devenit foarte important și s-a văzut în teren. Formația belgiană a luptat aproape eroic pentru a se impune și jocul a mers foarte echilibrat. După 18-18, au urmat nu mai puțin de trei servicii as ai aceleiași Gemănariu, și scorul s-a dus la un 24-20 de unde vizitatoarele nu prea au mai avut ce face. Beveren a încercat minuni în al patrulea set, dar în zadar, căci emoțiile au dispărut din jocul româncelor, care au câștigat și setul, și meciul, și au bifat o nouă bornă istorică pentru club.

Cele mai multe puncte ale gazdelor le-au reușit, ca de obicei, Yelizaveta Ruban și Aliona Martiniuc, 26 și, respectiv, 18.

Nova Marring a fost autoarea a celor mai multe puncte ale belgiencelor, 25, așadar, ea a câștigat de una singură un set întreg.

Ugljesa Segrt: ”A fost cea mai grea echipă din viața mea”

Antrenorul Lugojului, Ugljesa Segrt, a spus că tactic, a fost cel mai greu meci pentru el. De asemenea, nu știe dacă ar prefera în semifinală pe Jedintsvo, din Serbia, sau pe Porto, echipa lusitană ce a eliminat Rapidul din competiție.

„O echipă foarte-foarte bună, tânără, luptătoare. A fost cea mai grea echipă din viața mea în ceea ce a constat pregătirea meciului. Au un ridicător înalt, care e la lotul național. Au lucrat foarte bine. Știam după partida din deplasare că va fi foarte greu. Dacă intrăm în jocul lor, cu luptă, cu atacul puternic și serviciul foarte bun…Diferența a făcut-o faptul că noi avem jucătoare experimentate și ele nu. Au jucat în același sistem ca în tur, o echipă foarte inteligentă. Sunt foarte fericit și mulțumesc galeriei și oamenilor care au venit să ne susțină. Pe noi a fost presiune. Ele nu aveau ce pierde. De la început au forțat stilul agresiv, dar au câștigat pe greșelile noastre. Sincer, nu știu pe cine vreau. Sunt două echipe total diferite. Pe cei de la Jedinstvo îi cunosc. Să nu fie surpriză dacă va fi setul de aur la Porto!”, a spus Segrt.

Jucătoarele vor o semifinală cu Jedintsvo

Andreea Gemănariu a vorbit despre emoțiile din echipă pe parcursul meciului și a precizat dacă ar dori o semifinală cu formația sârbă rămasă în competiție. „A fost un meci foarte greu. Ne-am așteptat la asta. Știam că echipa din Belgia nu se va lăsa învinsă. Va lupta pentru fiecare punct, dar din fericire, noi am reușit să câștigăm mai bine jocul și să câștigăm. Am avut foarte mari emoții în setul trei. Cred că n-am mai avut de la meciul din Supercupei, de la finală. Acum încerc să mă liniștesc și să ne pregătim pentru următoarele meciuri. Nu am început tocmai bine, mai multe greșeli. Dar sper să le rezolvăm, să muncim pentru asta și să le evităm pe parcursul următoarelor meciuri. Probabil emoțiile și-au spus cuvântul și am intrat mei greu în meci. Având în vedere că am fost în Portugalia o dată, să încercăm și Serbia”, a declarat Gemănariu.

Silvija Popovic, sârboaica proclamată acum câteva sezoane cle mai bun libero al lumii, ar vrea șie a un duel cu conaționalele sale. „Felicit echipa din Belgia. Au arătat că înseamnă tinerețea, forța, lupta pentru fiecare minge. Ne-au arătat lucruri pe care trebuie să le avem și noi, dar despre asta vom vorbi mai târziu. Mă bucur foarte mult că am câștigat. E un moment istoric pentru club și sper să continuăm foarte bine. Asta spun antrenorii. Eu nu sunt mulțumită, pot mai mult de atât și tind la asta. Știam cum vor juca belgiencele, ce forță au și luptă pentru orice minge. Asta ne-a complicat misiunea. Eu aș prefera să jucăm în Serbia, pentru că e mai aproape și nu-mi place să zbor”, a declarat Popovic.

Experiența româncelor, factorul decisiv

Kris Vansnick, antrenorul lui Asterix Beveren le-a lăudat pe internaționalele Yelizaveta Rubna și Silvija Popovici.

„Cred că am jucat foarte bine. Cred că adversarul din Lugoj are o experiență enormă. Numărul 3 (n.r. Ruban) a dovedit astăzi că e  jucătoare de standard înalt. Am dat tot ce am putut. Acasă nu am jucat astfel  și ar fi fost acolo mai multe șanse de victorie. În primul set astăzi am respectat bine planul tactic, dar ele cu demonstrat că sunt o piesă importantă a competiției. În setul trei au fost unele momente decisive, cu erori ale arbitrilor contra noastră. Nu sunt un antrenor care se plânge mult, dar s-a întâmplat de două ori și acasă. Dar meciul s-a decis pe serviciu și preluare. Lugojul ne-a forțat mult cu serviciul și asta ne-a creat multe probleme. Am pus și noi presiune pe Lugoj. La începutul meciului erau stresate, noi am jucat fără presiune și în primul set ne-am gândit că putem câștiga. A fost o experiență bună însă. Liberoul Popovici a fost incredibilă și a fost greu să marcăm puncte. Experiența ne va ajuta pentru campionatul belgian”, a punctat antrenorul oaspetelor.

Nova Marring a punctat avantajul experitnței româncelor, decisiv. „Nu cred că a fost neapărat un meci dramatic. Am dat tot ce am putu să câștigăm, dar presiunea pe care au pus-o cu serviciul a fost foarte ridicată. Nu ne-am putut face jocul. Dar tot sunt foarte mândră de echipa noastră tânără. Ne întoarcem în campionatul belgian. În ultimul set au fost prea bune. În setul trei au revenit. Nu mai puteam juca cum am dorit. Experiența lor este mult peste a noastră. Asta ne-a lipsit”, a spus Marring.

În această seară se joacă meciul dintre Porto și Jedintsvo, iar învingătoare va juca cu Lugojul în semifinale. Sârboaicele s-au impus cu 3-0 în tur, pe teren propriu.

Foto: CSM Lugoj – volei

Anda Deliu / Redactor
Jurnalistă din septembrie 2010 și corespondent ProSport în Timiș din octombrie 2017. A terminat Jurnalismul la Universitatea de Vest din Timișoara și a urmat un masterat în Jurnalism sportiv la aceeași instituție de învățământ superior. A rămas singura ziaristă sportivă din Timișoara. citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Milioane de români rămân fără pensii, în prag de Paşte! Veste teribilă pentru pensionari
Milioane de români rămân fără pensii, în prag de Paşte! Veste teribilă pentru pensionari
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai culca cu el?
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai culca cu el?
Experiment: un tânăr a devenit om al străzii pentru a demonstra că poate ajunge milionar într-un an. Câţi bani a strâns în 10 luni
Experiment: un tânăr a devenit om al străzii pentru a demonstra că poate ajunge milionar într-un an. Câţi bani a…
Au editat ADN-ul uman cu Inteligența Artificială! Ce-a urmat este ULUITOR
Au editat ADN-ul uman cu Inteligența Artificială! Ce-a urmat este ULUITOR
Câți bani a ajuns să primească Nadia Comăneci de la statul român. Suma care intră, lunar, în conturile Zeiței de la Montreal
Câți bani a ajuns să primească Nadia Comăneci de la statul român. Suma care intră, lunar, în conturile Zeiței de…
Au păcălit poporul cu televizorul! Ce înseamnă, de fapt, cifrele scrise de Sorin în baracă, la Survivor All Stars de la Pro TV
Au păcălit poporul cu televizorul! Ce înseamnă, de fapt, cifrele scrise de Sorin în baracă, la Survivor All Stars de…
S-a dat decizia pentru TOATE FEMEILE, inclusiv cele din România. Noile norme vor fi total OBLIGATORII
S-a dat decizia pentru TOATE FEMEILE, inclusiv cele din România. Noile norme vor fi total OBLIGATORII
"Am călătorit în timp". Profesorul ieșit din comă a fost în anul 3906 și spune ce urmează
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Cum s-a răzbunat în mod spectaculos un bărbat părăsit de soție din cauză că era obez VIDEO
Cum s-a răzbunat în mod spectaculos un bărbat părăsit de soție din cauză că era obez VIDEO
Lozuri pentru sprijinirea sportivilor români la JO de la Paris
Lozuri pentru sprijinirea sportivilor români la JO de la Paris
Un nou SUV s-a lansat pe piața din România. Bate BMW sau Mercedes-Benz?
Un nou SUV s-a lansat pe piața din România. Bate BMW sau Mercedes-Benz?
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen