INTERVIU | Adina Salaoru: ”Am un loc în suflet pentru această medalie!”. Concluziile căpitanului echipei Alba Blaj după finala istorică în Liga Campionilor

7 mai 2018 1714 afişări Comentează şi tu Volei
INTERVIU | Adina Salaoru: ”Am un loc în suflet pentru această medalie!”. Concluziile căpitanului echipei Alba Blaj după finala istorică în Liga Campionilor ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO

CSM Volei Alba Blaj a scris istorie pentru voleiul feminin la sfârşitul săptămânii. Chiar dacă a pierdut finala Ligii Campionilor cu VakifBank Istanbul (0-3), parcursul a fost de excepţie şi va rămâne pentru totdeauna în istorie. Poate fi repetată pe viitor o astfel de performanţă de voleiul feminin? Urmăriţi ce a răspuns Adina Salaoru, căpitanul acestei echipe formidabile a Blajului după terminarea turneului Final Four.

Adina, cum aţi trăit acest Final Four?
A ceva unic, a fost ceva incredibil, cu multe emoţii, cu multă adrenalină. Nu ştiu când se va mai repeta, noi am încercăm să ne bucurăm de el la maximum.

Ce a avut VakifBank în plus faţă de voi?
Au avut destule avantaje, în ceea ce priveşte forţa, experienţa, înălţimea şi faptul că au jucat foarte multe meciuri la acest nivel.

Ai scris istorie pentru voleiul românesc în acest sezon, cum te simţi?
Mă bucur foarte mult, încă pare ceva incredibil. Mă bucur foarte mult că am ajuns aici şi vreau să le mulţumesc celor din echipa mea, staff-ului tehnic, fetelor. Tuturor celor care ne-au sprijinit, începând de la sponsori, primării pentru că am ajuns aici.

Aţi visat la un asemenea moment, o finală mare în Liga Campionilor?
Am plecat cu ultima şansă în Final Four, dar aşa plecat de fiecare dată în această competiţie, inclusiv în anii precedenţi. Am avut puţin noroc, dar a fost un noroc corect, am reuşit să avem cinci victorii consecutive care ne-au adus aici. În turneul Final Four am plecat cu ultima şansă, dar uitaţi că am ajuns aici, în marea finală.

Puteţi să repetaţi o astfel de performanţă pe viitor?
Îmi doresc foarte mult să cred că România, dar şi Alba Blaj, de ce nu, să repete această performanţă şi la fete şi la fete. Şi îmi doresc acest lucru şi la nivelul echipei naţionale.

Ce vă aştepaţi să se întâmple la Blaj, când veţi ajunge acasă, în faţa fanilor?
Multă bucurie, aşa cum s-a terminat aici, aşa ne aşteptăm şi acasă să fim primite.

Cum ţi s-a părut publicul?
Senzaţional! Mulţumim galeriei din Blaj că a reuşit să mobilizeze o întreagă sală de sport şi tuturor care au înţeles calitatea acestui eveniment şi au fost aici alături de noi.

Ai pregătit un loc special ăpentru medalia care ai primit-o?
Este o medalie foarte valoroasă, are o greutatea aparte. Nu ştiu dacă are neapărat un loc unde o voi aşeza, dar cu siguranţă am un loc în suflet pentru ea.

Alba Blaj a obţinut medaliile de argint la sfârşitul turneului Final Four. Nenka Onyejekwe şi Ana Cleger au fost incluse în echipa ideală a Ligii Campionilor.

 

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.