În trei ani Blajul vrea supremaţia în voleiul feminin românesc

2 aug 2011 307 afişări Volei

Blajul este cunoscut ca o vatră cu încărcătură istorică, decâtîn lumea sportului după evenimentele de la 1848. O urbe cu 20.000de locuitori are 5000 de elevi în clasele I - XII, dintre care 260,băieţi şi fete pe categorii de vârstă practică voleiul în modorganizat la Clubul Sportiv Şcolar din localitate.

Consiliul Judeţean Alba a iniţiat un proiect cu derulare peperioada a 10 ani, fracţionat în jumătate pentru fiecare decadă,prin care la Blaj s-a constituit un nucleu pentru promovareavoleiului feminin, Sebeşul fiind cunoscut în materie de handbal, laCugir se practică rugby-ul, iar celor din Alba Iulia le-a revenitsportul rege fotbalul.

Proiectul de la Blaj este susţinut de un buget de 300.000 de euro,50% cu participarea Consiliului Judeţean şi 50 %, fiind cota departicipare a primăriei de pe Câmpia Libertăţii.

,,Pe voleiul blăjan şi-a pus amprenta câştigarea titluluinaţional la mini volei în urmă cu 4 ani. Nu am putut rămâneimpasibili la rezultatul obţinut, aşa că am continuat să acordăm oşi mai mare atenţie acestui sport, mai ales că nu am dus lipsă decei care îşi doreau să-l practice. Rezultatele nu s-au lăsat preamult aşteptate, deoarece odată cu ele, am reuşit în ultimi doi anisă organizăm turnee finale chiar aici la noi, pe perioada cărora amasigurat casă şi masă echipelor participante, fără nici un fel deimplicare financiară din partea acestora. Prinzând şi mai multcuraj, când am văzut ardoarea cu care se disputau meciurile, într-osală plină până la refuz, am hotărât să începem demersurile pentruconstituirea unui centru de excelenţă. În această vară amînregimentat 8 jucătoare pentru echipa de senioare, care în anulcompetiţional 2011 - 2012 să vizeze promovarea din divizia B,pentru anul competiţional 2012 - 2013 vrem ocuparea unuia dinlocurile 5 - 8 în primul eşalon voleibalistic, iar în anulcompetiţional următor vizăm prima poziţie aclasamentului", a declarat pentru ProSport, GheorgheValentin Rotaru, primarul Blajului.

Acesta are creionate planuri şi pentru insfrastructură."Evident că nu am neglijat nici problemele de naturăorganizatorică. În acest sens la nici 50 de metri de sala de sportam amenajat un mini hotel cu 28 de locuri de cazare cu toatedotările necesare, vom mări capacitatea locurilor din tribună.Primul transfer al verii la categoria de vârstă cadete l-amefectuat de la CSS Turda, de unde am luat-o pe Sorina Mocan, ojucătoare inteligentă pe care au dorit-o şi alte echipe, dar separe că noi am fost mai convingători obţinându-i acordul.Evoluţiile Sorinei în timpul jocurilor echipelor de speranţe unde aevoluat, ne-au făcut să insistăm să o aducem la noi. Din aceastătoamnă Sorina va face parte din lotul de cadete şi din cel alechipei de senioare care va activa în divizia B. Am avut discuţiicu părinţii Sorinei, dar şi cu ea, le-am spus de ce condiţii depregătire sportivă şi şcolară o să beneficieze şi ne-am pus deacord cu condiţiile transferului", a mai precizatRotaru.

Articol scris de Ioan ARION

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.