Drama unei foste voleibaliste din România. Fiica ei de 27 de ani se luptă cu o formă rară de cancer. Doctorii nu i-au putut găsi punctul de plecare, astfel că nu ştiu ce tratament să-i prescrie

21 mai 2019 1383 afişări Volei
Drama unei foste voleibaliste din România. Fiica ei de 27 de ani se luptă cu o formă rară de cancer. Doctorii nu i-au putut găsi punctul de plecare, astfel că nu ştiu ce tratament să-i prescrie

Puşa Dina (51 de ani), o fostă voleibalistă de Divizia A1 din România şi antrenoare la Craiova, trecere de un an prin momente grele. Fiica ei de 27 de ani se luptă de un an cu o formă rară de cancer.

Puşa Dina a jucat la Ştiinţa Bacău, Petroşani, Piatra Neamţ şi Craiova, într-o carieră derulată pe pe aproape două decenii. Când a încheiat viaţa de sportivă, a îmbrăcat treningul de antrenor, însă nu pentru mult timp. După un an la SCMU Craiova, ea a trecut la catedra de educaţie fizică şi sport a unei Şcoali Gimnaziale din Craiova. Decizia i-a fost forţată şi de o drama familială.

Puşa Dina povesteşte cu puterea unui om greu încercat: ”În urmă cu un an, fiica mea a început să acuze unele dureri la stomac. Iniţial nu le-am băgat în seamă, dar când am văzut că persistă i-am făcut o ecografie. La ecografie s-au văzut nişte formaţiuni ganglionare. A urmat un RMN, care a evidenţiat un bloc ganglionar, în jurul triunchiului celiac, iar după endoscopie s-a descoperit că este malign. Am făcut apoi teste, analize, însă din păcate nu i s-a putut descoperi punctul de plecare, astfel că nu a fost posibil un tratament ţintit. Asta e marea noastră problemă. Am încercat în mai multe locuri, acum (nr – azi, 21 mai), suntem la Sanador”.

Fiica ei ar fi trebuit să se mărite anul trecut, dar din cauza situaţiei apărute a amânat evenimentul. Triunchiul celiac este prima ramură viscerală, din care se desprind arterele gastrică stângă, hepatică şi splenică, ce irigă cele mai importante organe interne. ”Este o formă rară de cancer, plus că este fixată într-o zonă extrem de delicată. Am operat-o, dar nu au putut fi extirpaţi toţi”, spune Puşa.

Fosta voleibalistă caută în acest moment un sfat, o recomandare. ”Fac un apel la cei care s-au mai confruntat cu un astfel de caz, sau cei care au cunoştinţe. Dacă se descoperă punctul de plecare poate vom şti unde trebuie acţionat. Nu ne-am gândit deocamdată la străinătate, dar, dacă va trebui, vom merge şi acolo”, a mai spus Puşa Dina. Fosta voleibalistă poate fi contactată pe contul personal de facebook.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.