„Diferenţa de scor a fost surprinzătoare”

10 nov 2008 6 afişări Volei
„Diferenţa de scor a fost surprinzătoare” „Diferenţa de scor a fost surprinzătoare”

Cu două zile înaintea meciului cu Vakifbank Ankara, programat la Bucureşti (în sala Rapid / miercuri, ora 19:00 / în direct la Sport.ro), contând pentru etapa a doua din grupa C a Ligii Campionilor, voleibalistele de la CSUMetal Galaţi speră să repete evoluţia din Polonia. Miercurea trecută, campioana României a făcut senzaţie, administrând o înfrângere severă lui Fakro Muszynianka Muszyna: 3:0 (10, 18, 14) chiar în sala acesteia.

„Pentru noi n-a fost o surpriză că am câştigat în Polonia, ci maniera foarte clară în care am reuşit această victorie. Muszyna este o formaţie foarte puternică, multe dintre jucătoarele ei evoluând, acum sau în trecut ,pentru o naţională care a cucerit titlul continental (n.r. – 2003 şi 2005)”, a recunoscut Zoran Terzic, antrenorul sârb al lui Metal. „Noi ne doream să câştigăm în Polonia, însă ştiam că nu va fi uşor. Cu atât mai puţin ne aşteptam să ne impunem atât de clar cu cât eram debutante în Liga Campionilor”, l-a completat Alida Cioroianu-Marcovici, căpitanul echipei moldave. Cum a evoluat împotriva lui Vakifbank în sferturile de finală ale ediţiei trecute a Challenge Cup, cu Dinamo (0:3 şi 1:3), cunoscuta voleibalistă este convinsă că înfruntarea de miercuri se anunţă foarte dură. Cea de-a treia reprezentantă a Turciei în Liga Campionilor nu o mai are în lot pe dominicanca Victoria Vargas, cea care a destabilizat jocul bucureştencelor cu servicii năucitoare, nici pe finlandeza Rikka Lehtonen, însă le-a transferat astă vară pe Jelena Nikolic (Serbia), Angelina Grun (Germania) şi Kinga Maculewicz (Franţa), fiecare fiind căpitan de naţională! „Împreună cu jucătoarele din Turcia, ele formează o echipă puternică. Dacă vom evolua ca în Polonia, atunci vom câştiga”, şi-a catalogat sec adversarul Terzic. „Au şi antrenor italian, care este selecţionerul Germaniei. Va fi mult mai greu decât în Polonia. Mai ales că adversarii ne vor trata cu şi mai multă seriozitate”, a adăugat Marcovici, care şi-a exprimat speranţa ca gălăţenii, bucureştenii, toţi românii să vină la meci sau, cel puţin, să-l urmărească la televizor. "Sperăm ca prin evoluţiile şi rezultatele noastre voleiul să se bucure din nou de atenţie şi de popularitate".

Text şi foto: Marian BURLACU

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.