"Antibiotic" pentru campionat. Penicilina Iaşi atacă noul sezon cu şapte "straniere" în lot

14 oct 2016 1016 afişări Volei
"Antibiotic" pentru campionat. Penicilina Iaşi atacă noul sezon cu şapte "straniere" în lot

Echipa feminină Penicilina Iaşi debutează sâmbătă, de la ora 17:00, în noua ediţie a Diviziei A1 la volei, la Bacău, în compania Ştiinţei. Federaţia a programat partida la Iaşi, dar Sala Polivalentă este ocupată în aceste zile cu manifestări în cadrul ”Sărbătorilor Iaşiului” şi cele două cluburi au optat pentru această soluţie, urmând ca returul să aibă loc la Iaşi.

Lotul Penicilinei, pregătit de Dan Gavril şi Tatiana Popa, are în componenţă 12 jucătoare, cinci dintre acestea fiind pentru prima dată legitimate la formaţia susţinută de S.C. Antibiotice. Acestea provin din Canada, Serbia şi Bulgaria.

„Penicilina a efectuat în etapa precompetiţională un cantonament în staţiunea montană Gura Humorului şi a disputat nouă meciuri de pregătire cu adversari de valori diferite din campionatul intern. Pentru că lotul este superior valoric celui de anul trecut, ne-am propus ocuparea locului şase la finalul primelor 22 de etape, respectiv calificarea în prima grupă valorică a Diviziei A1, care cuprinde locurile 1-6. În acest an competiţional, după întrcerea clasică tur/retur, formaţiile participante vor fi împărţite în două grupe valorice (1-6 şi 7-12), cu încă zece întâlniri (tur/retur) pentru fiecare. La această oră toate jucătoarele din lot sunt pregătite să între în formula de start, la primul joc. Rămâne de văzut pe care va miza antrenorul Dan Gavril, la Bacău”, a declarat Vasile Stângă, preşedintele A.C.S. Penicilina Iaşi.

În etapa a doua a diviziei A1, Penicilina va evolua la Târgu Mureş, pentru ca primul meci pe teren propriu să se dispute sâmbătă, 22 octombrie, cu C.S.U. Galaţi.

Lotul echipei Penicilina Iaşi pentru sezonul 2016-2017:

Mihaela Stîngă (coordonator, vârsta: 23 ani, talia: 1,78 m.)
Melinda Sipoş (principal, 27 ani, 1,90 m.)
Ana-Maria Ursachi (principal, 20 ani, 1,86 m.)
Andra Streşină (principal, 22 ani, 1,82 m.)
Raluca Pichiu (universal, 25 ani, 1,75 m)
Jelena Cvijovic (Muntenegru, universal, 24 ani, 1,85 m.)
Maria Graboveţkaia (Republica Moldova, libero, 26 ani, 1,74 m)
Milica Knežević (Serbia, coordonatoare, 21 ani, 1.83 m)
Vesna Sekulić (Serbia, universal, 24 ani, 1.85 m.)
Veselina Grigorova Dekova (Bulgaria, universal, 21 ani, 1.95 m.)
Cristen Elizabeth Monks (Canada,  libero, 24 ani, 1,80 m.)
Alicia Perrin (Canada, centru, 24 ani, 1,88 m.)

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.